Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

ΗΜΑΡΤΟΝ!ΠΑΛΙΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ

ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΗΘΗ.

Γράφει ο:"ZEIDORON"

Στην αρχαία Σπάρτη τον 5ο αιώνα π.χ. ο Στρατηγός Παυσανίας κατηγορήθηκε για προδοσία και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Για να μην τον συλλάβουν οι έφοροι της πόλης κατέφυγε στο ιερό της Χαλκιοίκου Αθηνάς, όπου βρήκε άσυλο.
Τότε οι Σπαρτιάτες δεν παραβίασαν το άσυλο αλλά το κατήργησαν μ' ένα περίεργο για τα σημερινά ήθη τρόπο.
Με τη συναίνεση της ίδιας της μητέρας του, η οποία δεν άντεχε να έχει γιο προδότη, έχτισαν τις πόρτες και τα παράθυρα του ναού και ξεσκέπασαν την οροφή του αφήνοντάς τον να πεθάνει από την πείνα και το κρύο.
Λέγεται μάλιστα ότι την πρώτη πέτρα την έχτισε η μητέρα τουΠαυσανία η Θεανώ.
Αυτά τότε που στην αρχαία Σπάρτη λειτουργούσε ο Καιάδας,η εκκλησία του Δήμου(Απέλλα), οι νόμοι του Λυκούργου και η ευχή των γονέων προς τους γιους στρατιώτες ήταν:
"η ταν η επί τας"!
Σήμερα, δυόμισι χιλιάδες και πλέον χρόνια μετά, άλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλα μέτρα, άλλα σταθμά.
Εκσυγχρονισμός και πολιτισμός!
Εννοιες όπως πατρίδα,θρησκεία, οικογένεια, δημοκρατία, δικαιοσύνη,ελευθερία, παραμερίστηκαν η απέκτησαν άλλη σημασία.
Κατά πως βολεύει τον καθένα τη δεδομένη στιγμή.
Νόμος πια είναι το:
ΕΧΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΤΡΩΣ ΠΕΠΟΝΙ.
ΕΧΕΙΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ Η ΠΙΣΤΟΛΙ;,
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Αν δε, είσαι και"έφηβος" 23 χρόνων κα δη.. "αντιεξουσιαστής", έχεις την πλήρη στήριξη του ρομπέν των επαναστατών, του μέχρι πρότινος ρομπέν των φτωχών.
Τη βδομάδα που τελείωσε έγινε στην Ευελπίδων μία δίκη του κοινού ποινικού δικαίου,η οποία διέφερε από τις συνηθισμένες δίκες.
Ο κατηγορούμενος για ληστεία τράπεζας Γιώργος έφερε δύο επώνυμα, Βούτσης εκ του πατρός γνωστού και προβεβλημένου στελέχους της αριστεράς Βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτση και Βογιατζής εκ της μητρός, γόνος εύπορης οικογένειας και κατά δήλωσή του αντιεξουσιαστής.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν καινοφανή πράγματα που προσβάλουν τον κοινό νού,σοφιστείες θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε επιεικώς.
Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα όπως γράφτηκαν στις εφημερίδες:
<<Ο γιος μου είναι έναςπερίεργος ληστής. Δεν είχε λόγο να κάνει καμία ληστεία, γιατίπροέρχεται από εύπορη οικογένεια>> είπε η μητέρα του Σοφία Βογιατζή, δίνοντας το στίγμα του οικογενειακού περιβάλλοντος που μεγάλωσε το παιδί της.
<<Ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν ιδεολογικός.
Υπάρχει μια αντίληψη στο χώρο των αντιεξουσιαστών για τις ληστείες-απαλλοτριώσεις.
Οι νεαροί που τις κάνουν, τις ονομάζουν έτσι, δεν ιδιοποιούνται τα χρήματα, αλλά τα διαθέτουν για καλούς σκοπούς>>!!!
Ακολουθεί η κατάθεση του πατέρα Νίκου Βούτση:<<Δεν εγκρίνω, αλλά σέβομαι τις επιλογές του παιδιού μου και προσπαθώ να τις ερμηνεύσω>>.
"ΟΓιώργος δεν είναι το παιδί του... σωλήνα. Του έχω εμπιστοσύνη για την ευθυκρισία του, πέρα των διαφορών στις επιλογές του, δεν υπήρξαν ιδιοτελή κίνητρα, γιατί ανήκει στα παιδιά που παίρνουν το ρίσκο...".<<μεγάλωσε μαζί με τους συνομηλίκους του σε μια κοινωνία μεσυσσωρευμένη βία, που παράγεται και εξελίσσεται σε νέους ανθρώπους>>
Στο τέλος της κατάθεσής του ο συντετριμμένος Νίκος Βούτσης ζήτησε από το δικαστήριο να υπάρξει μια δίκαιη κρίση ώστε να είναι το συντομότερο δυνατό ο Γιώργος ξανά στην οικογένειά του και τους φίλους του, και εγγυήθηκε ότι με το διάλογο θα τα τακτοποιήσει όλα με το παιδί του, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους πράξεις.
Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τον γιο του να πάψει να έχει ανησυχίες και να βλέπει καθισμένος σε ένα καναπέ τηλεόραση... ή να <<είναι yes man>>...
Αξίζει να σημειωθεί η ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου προς τη μητέρα του κατηγορούμενου:Γιατί δεν απαλλοτριώνει την περιουσία τηδική του, αλλά την ξένη;
Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος οκατηγορούμενος:"Τα χρήματα των τραπεζών είναι κλεμμένη περιουσία, ενώ της οικογένειάς μου δεν είναι..."!
Να προσθέσουμε ακόμη μία δήλωση τουκατηγορούμενου:<<ζητώ συγνώμη από τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τράπεζας, για τα 35 δευτερόλεπτα εξουσιαστικής συμπεριφοράς απέναντί τους και δε μετανιώνω για την πράξη μου, αλλά δε θα το ξανάκανα, γιατί το προσωπικό βάρος για μένα και την οικογένειά μου είναι τεράστιο>>.
Η απόφαση ήταν 8 χρόνια φυλακή και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Επειδή και μεις είμαστε γονείς αντιλαμβανόμαστε τη θέση αυτών των ανθρώπων και δεν ξέρουμε αν θα μας κράταγαν τα πόδια μας να πάμε ως το δικαστήριο η θα παθαίναμε εγκεφαλικό από την ντροπή μας, δεν θέλαμε να σχολιάσουμε τα της δίκης.
(Σημ.skeftomasteellhnika.gr:
Απο εδω ούτε καν αναφέραμε το αποτέλεσμα της δίκης και δεν θα το κάναμε, αν ο αλητάμπουρας Μάκης δεν "καταδίκαζε τους δικαστές και τη δικαιοσύνη και δεν επαινούσε τις πράξεις του καταδικασθέντος. Τώρα ΤΙ υπηρεσία προσέφερε στην οικογένεια Βούτση, η ενασχόληση του αλητάμπουρα μάκη με την υπόθεση, ας το ψάξουν άλλοι, κατ εμάς τους έθαψε τους ανθρώπους και τώρα και στο εφετείο)
Αλλωστε όλα κύλησαν κανονικά και η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της.
Ελα όμως που εμφανίστηκε από το πουθενά ο "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" Μάκης να το παίξει προστάτης!
Διαβάστε τι γράφει ο πλέον τίμιος Ελληνας και ελαφρώς φυγόστρατος:
"Η περίπτωση του ΓιώργουΒούτση-Βογιατζή είναι ξεχωριστή. Ιδιάζουσα για την ακρίβεια.Στα εφηβικά του είκοσι τρία χρόνια επέλεξε το αντάρτικο πόλης, βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του, την οικογένειά του και φυσικά την πολιτική καριέρα του πατέρα του. Σε μιά περίοδο κοινωνικών αναταραχών σε όλον τον πλανήτη, η ελληνική δικαιοσύνη και η πολιτεία κατά συνέπεια όφειλαν να εξαντλήσουν την επιείκειά τους στην περίπτωση του Βούτση,να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο και να του δώσουν την ευκαιρία να διαπιστώσει μέσω μίας επιεικούς απόφασης το μεγαλείο της πραγματικής δημοκρατίας. Ο Γιώργος Βούτσης δεν είναι το κακομαθημένο τσογλάνι που λειτούργησε εκ του ασφαλούς. Είναι ένα παιδί που κακώς εννόησε και λανθασμένα έπραξε, πλήττοντας τον εαυτό του και την οικογένειά του.Επέλεξε ένα δρόμο λανθασμένο,δύσβατο, επικίνδυνο, που σίγουρα οδηγεί, αν όχι στο θάνατο, σε κάποιο κελί των ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων, όπως και έγινε.Η ελληνική δικαιοσύνη όφειλε σ' αυτό το παιδί αλλά και στα υπόλοιπα που βρίσκονται θυμωμένα στους δρόμους, εκτός από μία ευκαιρία, να δώσει και ένα μεγαλειώδες μάθημα.Την ευκαιρία δεν την έχασε μόνον ο 23χρονος Βούτσης-Βογιατζής, αλλά και η δημοκρατία μας..."
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Βρε τρομερέ εισαγγελέα αυτά που γράφεις τα ξαναδιαβάζεις η σου τα πασάρουν κι απλά τα υπογράφεις;
Στα 23 τους πλέον οι νέοι είναι άντρες, ώριμοι για οικογένεια,τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για σπουδές και δουλειά και συνεισφέρουν και στο σπίτι.
Για ποιο αντάρτικο πόλεων μιλάς και ποιές απαλλοτριώσεις;
Εναντίον ποίου δυνάστη μάχονται;
Ληστεία έκανε ο άνθρωπος σε τράπεζα και στο σακίδιο είχε KAI χειροβομβίδα!!.
Εγκλημα, έκανε, πως το λένε;
Ο,τι γίνεται κάθε μέρα στην Αθήνα το τελευταίο δίμηνο.
Αντε βγες και γράψε για όλους τους κλέφτες και τους ληστές.
Να τους δώσουμε μιά ευκαιρία.
Και βέβαια ενεργούσε εκ τους ασφαλούς αφού είχε όλα τα ελέη του Θεού, αν και άθεος φαντάζομαι.
Δεν ξύπναγε τα χαράματα να πάει για μεροκάματο.
Και το σπουδαιότερο,ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση της ατιμωρησίας!
Ηξερε πως αν κάτι στραβώσει θα είχε και πολιτική και δημοσιογραφική κάλυψη, καλή ώρα ας πούμε!
Να βαφτίζουμε το κοτόπουλο ψάρι,πάει στο καλό.
Να βαφτίζουμε και τη ληστεία αγαθοεργία!
Ε,όχι δεν θα μας τρελάνετε τελείως.
Ημαρτον παλιοτενεκέδες ξεγάνωτοι!
"ZEIDORON"
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη κυριακη 5/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: