Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

«Αυτιαστές» Νέα αίρεση, από ...τον Γιώργο Αυτιά

Γράφει ο ΓΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Χαίρεσθε και αγαλλιάσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

Νέα αίρεσις εγεννήθη παρ’ ημίν.

Οι «Αυτιαστές»!

Ιδρυτής ο εισαγγελέστατος πρωϊνός ντελάλης του Άλφα, Γιώργος Αυτιάς.

Ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, διακήρυξε το πρωί της Μ. Πέμπτης την άποψή του, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να μεταβληθεί σε κάτι σαν πανθρησκειακή ταβέρνα, ας πούμε. Όπου ο καθένας, αιρετικός, αλλόπιστος ή και άθεος θα μπορεί να μπαίνει στους ναούς μας και να παραγγέλνει στους ιερείς μας: «Που είσαι παιδί; φέρε μιά Θεία Κοινωνία ...και στα γρήγορα».

Και ο ορθόδοξος ιερέας, αν θέλει να τιμηθεί με την κατά Αυτιά, σφραγίδα του καλού Χριστιανού, θα πρέπει να συμμορφώνεται πάραυτα και να μην προσβάλει με αγενείς αρνήσεις τον πελάτη, όπως «συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας κοινωνήσω, αφού δεν είστε Ορθόδοξος».

Όπως, δηλαδή, ορθώς έπραξε ο ιερέας σε εκκλησία του Δήμου Ευεργετούλας στη Λέσβο, όταν αρνήθηκε να κοινωνήσει Αλβανό μαθητή, που εκκλησιαζόταν με τους συμμαθητές του και τους δασκάλους του. Οι γονείς του παιδιού, όπως και το ίδιο είναι καθολικοί στο θρήσκευμα και σε μιά μικρή, επαρχιακή κοινωνία τίποτε σχεδόν δεν μένει κρυφό.

Επομένως το γνώριζε τόσον ο ιερέας όσο και οι δάσκαλοι του παιδιού, που θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει τους γονείς του και το ίδιο ότι άλλο είναι να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία οποιουδήποτε χριστιανικού δόγματος ένας ετερόδοξος κι εντελώς άλλο να συμμετέχει σε Μυστήρια και μάλιστα στο ύψιστο αυτών, που για την Εκκλησία μας είναι η Θεία Κοινωνία.

Όφειλαν οι δάσκαλοι να μη φέρουν σε δύσκολη θέση τον ιερέα.

Εκτός και εάν επεδίωκαν ακριβώς αυτό, για να κατασκευάσουν με τη συνέργεια του όποιου τηλεοπτικού κεκράκτη ένα «νέο κρούσμα ρατσισμού» των Ελλήνων.

Κι έτσι ο Αυτιάς είδε στο γεγονός μία ακόμα χρυσή ευκαιρία να βγάλει «ρατσιστικό» λαβράκι, ίσως διότι έτσι τον έχουν διατάξει οι εργοδότες και λοιποί καθοδηγητές του, που θέλουν να δημιουργήσουν συμπλέγματα ενοχής στους Έλληνες έναντι των λαθρομεταναστών, ώστε να φοβόμαστε να μιλήσουμε και να καταγγείλουμε τον κατακλυσμιαίο-και μεθοδευμένο- εποικισμό της χώρας μας.

Τι κι αν του εξηγούσε ο Δήμαρχος Ευεργετούλας, ότι ο ιερέας ορθώς έπραξε κατά τους ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, ο Αυτιάς τον χαβά του: «Αρνήθηκε να τον κοινωνήσει επειδή είναι Αλβανός».

Άντε τώρα να υπενθυμίσεις στον παντογνώστη τηλεοπτικό παρλαπίπα, ότι στην Ελλάδα μετέχουν των μυστηρίων της Πίστεώς μας, πολλές χιλιάδες Αλβανών ορθοδόξων και δεν μετέχουν κάποιες άλλες χιλιάδες Αλβανών καθολικών, Αλβανών μουσουλμάνων και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών άθεων.

Που τον είδε τον ρατσισμό ο Αυτιάς, μόνον αυτός το γνωρίζει.

Το «ατράνταχτο» επιχείρημα του ιδρυτή των «Αυτιαστών» για το περιστατικό στη Λέσβο, ήταν ότι ένας καθολικός ιερέας θα κοινωνούσε έναν ορθόδοξο χριστιανό. Πρώτον, εάν το εγνώριζε ο καθολικός ιερέας, ότι ο αιτών την μετάληψη των καθολικών είναι π.χ. ορθόδοξος, ή διαμαρτυρόμενος δεν θα τον κοινωνούσε.

Και δεύτερον, εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς-που κρατάμε την Πίστη μας όπως μας την παρέδωσε ο ίδιος ο Χριστός, οι Απόστολοί του και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τότε που μία ήταν η Εκκλησία σε Ανατολή και Δύση-μας αφήνει εντελώς αδιάφορους το τι θα έκανε ένας καθολικός ιερέας.

Διότι η κοσμική εξουσία της αιρέσεως του Παπισμού-που λανθασμένα αποκαλούμε καθολικισμό-έχει κάνει διάφορα στους αιώνες που ακολούθησαν το Σχίσμα. Βαρύνεται με Αν-ίερες Εξετάσεις, με βασανιστήρια και δολοφονίες, με γενοκτονίες στις ψευτο-σταυροφορίες της, με αρπαγές ιερών και άλλων κειμηλίων, με συχωροχάρτια και κυρίως με το μέγα έγκλημα ότι η δική της αίρεση προκάλεσε την αλυσσιδωτή και ασταμάτητη εκκόλαψη χιλιάδων αιρέσεων ως τις μέρες μας.

Δεν μας ενδιαφέρει, επομένως, κύριε Αυτιά τι θα έκανε ο όποιος παπικός ιερέας.

Μας ενδιαφέρει, όμως, ότι κάποιοι στην Ελλάδα δίνουν τηλεοπτικό βήμα σε ημιμαθείς για να εκφέρουν άποψη επί παντός επιστητού και για να παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες. Άκου λοιπόν να μάθεις κύριε Αυτιά ότι ο Χριστός κοινώνησε τους μαθητές Του με το σώμα και το αίμα Του.

Με τον αγιασμένο, δηλαδή, άρτο και οίνο της Θείας Κοινωνίας, που μόνο η Ορθόδοξη και μόνη Αρχέγονη του Χριστού Εκκλησία προσφέρει στους κοινωνούντες των Αχράντων Μυστηρίων, Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Οι ιερείς της Παπικής Εκκλησίας κοινωνούν τους πιστούς μόνο με άρτο, τη λεγόμενη «όστια», δηλαδή ένα στρογγυλό κρακεράκι. Ο οίνος προορίζεται μόνον για τους παπικούς ιερείς και ουδένα ενοχλεί στην αίρεσή τους ότι ο Χριστός άλλα έπραξε στον Μυστικό Δείπνο.

Θυμήσου εξάλλου κύριε Αυτιά, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν περιλαμβάνει μόνο Έλληνες Ορθοδόξους, αλλά εκατοντάδες εκατομμυρίων ανά τον κόσμο πιστών, όλων των εθνών και των φυλών.

Μέχρι και Εσκιμώους Ινουίτ της Αλάσκας, μέχρι και Κινέζους περιλαμβάνει.

Υπήρξαν Κινέζοι μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που κατεσφάγησαν από ομοεθνείς τους επειδή δεν απαρνήθηκαν την Πίστη τους.

Εάν στη θέση του Ελληνορθόδοξου ιερέα της Λέσβου βρισκόταν ένας οποιοσδήποτε άλλος ορθόδοξος ιερέας Ρώσος, Αφρικανός, Άραβας, ή και Αλβανός, δεν θα κοινωνούσε τον μικρό Αλβανό στην Ευεργετούλα.

Κι όχι βέβαια επειδή είναι Αλβανός, αλλά επειδή δεν έχει βαπτισθεί όπως εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η μία Αγία, Αποστολική και-μόνη αληθινά-Καθολική του Χριστού Εκκλησία, βαπτίζει τους Χριστιανούς.

Άρα οι μπηχτές περί ρατσισμού των Ελλήνων μόνο στον ακόρεστο κάλαθο των τηλεοπτικών γελοιοτήτων έχουν θέση.

Άλλωστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες «ρατσιστές», ανοίξαμε επί γερμανικής Κατοχής, με κίνδυνο της ζωής μας τα σπίτια μας και κρύψαμε τους Εβραίους στο θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες, από τους Γερμανούς διώκτες τους.

(Οι απόγονοί τους πρωτοστάτησαν επί Σημίτη για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, για να μας...ευχαριστήσουν-και δεν αρκέσθηκαν μόνο σε αυτό). Και μετά κρύψαμε και τους καθολικούς Ιταλούς, πρώην εχθρούς μας, όταν τους κατεδίωκαν οι Γερμανοί.

Η δε Εκκλησία της Ελλάδος πρωτοστάτησε σε αυτήν την ελληνικά και χριστιανικά αυτονόητη αλληλεγγύη.

Σε πλήρη αντίθεση με την Παπική εκκλησία, η οποία στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς χώρες επιρροής της, όχι μόνο δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να προστατέψει τους διωκόμενους Εβραίους-πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων-αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάστηκε με τους κατακτητές. Όπως στην Σερβία όπου τα τάγματα θανάτου των γερμανοντυμένων Κροατών και καθολικών Ουστάζι, υπό την αρχηγία του Κροάτη εγκληματία πολέμου Άντε Πάβελιτς και τις «ευλογίες» του στενού του συνεργάτη, καρδιναλίου Στέπινατς, σφαγίασαν πάνω από 800.000 χιλιάδες Ορθόδοξους Σέρβους.

Λεπτομέρεια: Μετά τον πόλεμο, το Βατικανό ανακήρυξε τον Στέπινατς...σε άγιο!!! Κάτι ανάλογο έγινε και στην γερμανοκρατούμενη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Ουκρανία, όπου οι ψευτο-ορθόδοξοι υποτελείς του Βατικανού, Ουκρανοί Ουνίτες, επάνδρωσαν συντάγματα του γερμανικού στρατού και κατέσφαζαν τους Ορθοδόξους Ουκρανούς και Ρώσους, υπό τις «ευλογίες» και πάλι των κληρικών τους.

Αλλά τι στα λέω τώρα αυτά, κύριε Αυτιά;

Εσένα σ’ ενδιαφέρει μόνο, μ’ εκείνο το περισπούδαστο, ειρωνικό και απαξιωτικό, κάθε αντίθετης από τη δική σου άποψης, υφάκι-που λούζονται συχνά και οι δυστυχείς συμπαρουσιαστές σου-να βάζεις κάθε πρωί μπροστά την κιμαδομηχανή σου-που θεωρείς ως δημοσιογραφία-κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Πληροφοριακά, πάντως, ω πάνσοφε, δεν υπάρχει Ορθοδοξία «α λα καρτ».

Και όπως ο Χριστός δεν κάλεσε κανένα κοντά του με το ζόρι, έτσι και η Ορθόδοξη Εκκλησία που μας παρέδωσαν οι μαθητές του και οι Θεοφόροι Πατέρες, δεν εξαναγκάζει κανένα να μετέχει σε αυτήν.

Όσοι όμως βαπτισθέντες μετέχουν, οφείλουν να σέβονται και να τηρούν τους Ιερούς Κανόνες της και εάν κοινωνούν των Μυστηρίων της, νοιώθοντας Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ή έστω θέλοντας να δηλώνουν εαυτούς ως Χριστιανούς Ορθοδόξους, οφείλουν να προσέρχονται σε αυτά με την προσήκουσα ταπεινότητα και όχι με αντιπολιτευτική έπαρση και ριζο-σπαστική διάθεση.

Στον Οίκο του Κυρίου ένας είναι ο Κύριος, ...κύριε Αυτιά.

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τριτη 21/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: