Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δευτερολογία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την εγκληματικότητα και την ασφάλεια
08/04/2009

Γ. Καρατζαφέρης: «Αξιότιμε Πρόεδρε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είπατε να απευθυνθώ στην ελληνική γραμματική. Προφανώς εννοούσατε την ελληνική γραμματεία, στην οποία συνυπάρχουν και οι «Ικέτιδες» μαζί με κείμενα και του Αριστοτέλη και του Ισοκράτη, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, για τη μετανάστευση. Αν θέλετε σας παραπέμπω εκεί. Αλλά εν πάση περιπτώσει, ίσως το είπατε και αυτό βιαστικά, για την ελληνική γραμματική. Δεν είναι το θέμα εδώ το να μιλάμε για γνώσεις αρχαίων ελληνικών. Είναι να δούμε ακριβώς την πραγματικότητα, που είναι ανησυχητική. Σας παραπέμπω στον κ. Λαφοντέν. Ό,τι είπα σήμερα είναι στο πρόγραμμα του κ. Λαφοντέν. Χαίρομαι που συμφωνείτε, που ανήκετε στην ίδια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είπα τίποτα άλλο. Πήρα το κείμενο του Λαφοντέν, σημειώσεις, και τα είπα εδώ. Δεν είπα αυτά τα πράγματα που είπε ο Μπράουν ο σοσιαλιστής, κύριε Αλαβάνο, ο οποίος πήρε απόφαση τώρα -ο Μπράουν, του οποίου η χώρα έχει μάθει να ζει πολυπολιτισμικά!- και λέει ότι «οι ξένοι μαθητές θα είναι μέχρι 30% στα θρανία της Αγγλίας». Για φανταστείτε να το πρότεινα εγώ αυτό. Τι θα μου λέγατε πάλι περί άκρων; Για 30% είπε ο Μπράουν, ο σοσιαλιστής! Για να μην πω τι είπε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας απευθυνόμενος σε μουσουλμάνους. Λέει: «Ακούστε να σας πω κάτι. Επιλέξατε να ζήσετε σε μια χριστιανική χώρα. Αν σας αρέσει. Αν δεν σας αρέσει, τότε να φύγετε». Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας πριν από μια εβδομάδα, δημοκρατικά εκλεγμένος! Για φανταστείτε να τα έλεγα εγώ εδώ τι θα μου λέγατε. Όλος ο κόσμος -πρέπει να το καταλάβετε- έχει αρχίσει κι αντιστέκεται σ΄ αυτό το οποίο γίνεται, γιατί είναι βλαπτικό.
Και να το ξεκαθαρίσουμε. «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδιώκει» -απευθύνομαι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.- «να αναδειχθεί σε ενεργό παράγοντα μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας σε ανοιχτή πολιτισμική κοινότητα που εντάσσει τη διαφορετικότητα στην κοινή πρόοδο και ευημερία». Τάδε έφη ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Εγώ είμαι με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Εμείς είμαστε με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν μπορεί να είμαστε με τον Γιώργο Παπανδρέου που λέει τα αντίθετα απ΄ αυτά που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Ανήκει σήμερα η Ελλάδα στους Έλληνες όταν μιλάμε για μία πολιτισμική κοινωνία; Τι λέμε δηλαδή; Μιλάμε και λέμε: «ελάτε να γίνει το ταχύτερο το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας με τον Καπλάνι» - πώς τον λένε-, που αύριο το πρωί θα είναι ενταγμένο σ΄ εσάς, εσείς όλοι που αγκαλιάσατε τον Οδυσσέα Τσενάι των 20 ετών, που συναγωνιζόταν παιδιά 15 ετών και πήρε μισή μονάδα παραπάνω και έγινε πόλεμος, κόλαση, χωρίστηκε η Ελλάδα στα δύο. Σήμερα ο Τσενάι κάνει εντατικά μαθήματα στη Βοστόνη και τον ετοιμάζουν για να έρθει εδώ. Και οι δηλώσεις του Τσενάι στα αμερικάνικα δίκτυα για την Ελλάδα είναι τόσο ανατριχιαστικές που θα ανατριχιάζατε κι εσείς ακόμη, κύριε Αλαβάνο.
Αυτά θέλουμε να προλάβουμε. Δεν είμαστε άνθρωποι που μισούμε τον πλησίον. Και βεβαίως όταν χτυπήσει ή αρρωστήσει ή πάθει τίποτε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα τρέξουμε κοντά του. Δεν θα δούμε αν είναι Αλβανός ή όχι, ή Πακιστανός. Αλλά από εκεί μέχρι του να αφήσουμε και να επιτρέψουμε να κατακτηθεί η πατρίδα είναι τεράστια, μεγάλη η απόσταση που υπάρχει. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.
Και θέλω να σας πω κάτι. Δεν θέλω να παραδώσω μαθήματα πολιτικής ευπρέπειας σε κανέναν, αλλά αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν υπήρξε μια δοκιμασία της δικιάς σας Ομάδας εμείς είχαμε την πολιτική ευαισθησία να μην κάνουμε σύνδεση του πατέρα με το γιο, ούτε σ΄ αυτή την περίπτωση ούτε σε καμία άλλη περίπτωση. Γιατί δεν μπορεί να φταίει ποτέ ο πατέρας για κάτι που κάνει ο γιος, ούτε στη μια περίπτωση ούτε στη άλλη περίπτωση. Δεν αναφέραμε ποτέ ονόματα και ούτε θα αναφέρουμε μέσα εδώ. Εσείς όμως πάρα πολύ εύκολα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνετε άμεση σύνδεση του κ. Πλεύρη με τον πατέρα του, ο οποίος εν πάση περιπτώσει τι είναι; Υποστηρίζει έναν νεκρό.
Υποστηρίζει έναν νεκρό ο πατέρας του. Δεν είναι με τους κουκουλοφόρους. Και ευθέως κάνετε σύνδεση. Εμείς λοιπόν έχουμε αυτή την πολιτική ευπρέπεια. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν την ευπρέπεια και προσχωρούν στην οικογενειακή ευθύνη που είχε μόνο ο Χίτλερ, κανένας άλλος στον κόσμο! Οικογενειακή ευθύνη! Επιτέλους, λοιπόν κάποια πράγματα ας τα δούμε, ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας.
Κι έρχομαι στο πανεπιστημιακό άσυλο. Τι χρειάζεται; Ποιον να προστατεύσουμε από τι; Για να καταλάβω. Από τι κινδυνεύει ο φοιτητής ή ο καθηγητής; Να προστρέξω μαζί σας. Από τι κινδυνεύει σήμερα, σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Όταν κάποια στιγμή ξεκίνησε δεν υπήρχε κοινοβουλευτική δημοκρατία εκείνη την εποχή. Τώρα, αυτή την εποχή, το 2009 κινδυνεύει ο φοιτητής από τι; Να μπει μέσα ο κακός φοιτητής και να μπει αστυνομικός να τον ελέγξει; Μα, είμαστε σοβαροί; Από τι κινδυνεύει; Κι εν πάση περιπτώσει, επειδή σήμερα είχαμε παραπομπές, εγώ σας παραπέμπω στον εκλεκτό σας υποψήφιο νομάρχη της Αθήνας, καθηγητή κ. Πανούση, ο οποίος συνέταξε αυτό το νόμο και λέει «δεν πάει, δεν χρειάζεται». Ο δικός σας άνθρωπος! Δεν χρειάζεται! Και επειδή είπε ότι δεν χρειάζεται, ύστερα από δύο-τρεις μέρες πήγαν μέσα στο αμφιθέατρο και τον περιποιήθηκαν δεόντως. Και όταν λέμε δεόντως, πήγε στην Εντατική Μονάδα επειδή τόλμησε να μιλήσει. Πού; Μέσα στο χώρο που διδάσκει. Τόλμησε να μιλήσει ο καθηγητής και τον σπάσανε στο ξύλο! Αυτό θέλετε να συνεχιστεί;
Μιλάτε για τις κουκούλες. Βεβαίως ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έπιασε τους κουκουλοφόρους, ούτε η Νέα Δημοκρατία έπιασε τους κουκουλοφόρους. Αλλά πώς να πιάσεις κάποιον όταν δεν γνωρίζεις ποιος είναι; Όταν φοράει την κουκούλα δεν τον ξέρεις. Αν δεν φοράει κουκούλα και κάνει μια τέτοια επιχείρηση και τον γράψουν οι κάμερες τότε θα μπορέσεις να τον βρεις. Τι φοβόμαστε δηλαδή; Αυτή η κουκουλολαγνεία μου κάνει εντύπωση. Και καλά μεν από την αριστερά της Αριστεράς το περίμενα. Αλλά από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν περίμενα να είναι εραστής της κουκούλας. Εραστής της κουκούλας σήμερα; Γιατί; Υπάρχει κάποιος πολίτης ο οποίος να θέλει να κυκλοφορεί με μία κουκούλα, που φοβάται κανέναν; Μόνο για προετοιμασία εγκληματικής πράξης φοράς την κουκούλα.
Προχωρήστε κύριε Πρωθυπουργέ, σε κατάργηση του ασύλου. Μην το φοβάστε. Δεν υπάρχει πουθενά. Κάντε ό,τι υπάρχει στην Αμερική, κάντε ό,τι υπάρχει σ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τι φοβάστε δηλαδή, να εφαρμόσετε μια πρακτική που υπάρχει σ΄ όλο τον κόσμο; Τι φοβόμαστε επιτέλους; Προχωρήστε ένα βήμα προς τα εμπρός. Το λένε οι ίδιοι οι καθηγητές. Και θα σας πάω εδώ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπου υπάρχει ένας καθηγητής. Ακούστε το, διαβάστε το. Το διαβάζω όπως το λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Όχι, δεν υπερβάλλω. Υπάρχει τόσος φόβος στο πανεπιστήμιο που δεν τολμάει κανείς να ανοίξει το στόμα του στη σκέψη ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη μανία των κουκουλοφόρων». Ο ένας συνομιλητής μας -προσέξτε- ανήκει στο χώρο της οργανωμένης Αριστεράς. Είναι πανεπιστημιακός στο Αριστοτέλειο, με αγώνες και διώξεις την επταετία κι έντονη συνδικαλιστική δράση μετά τη Μεταπολίτευση. Δέχεται να μιλήσει λοιπόν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και λέει το εξής, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, γιατί φοβάται μην τον σκοτώσουν: «Δεν έχω καμία διάθεση να μου κάνουν γυαλιά καρφιά το εργαστήριό μου, ούτε να με λαμπαδιάσουν με καμία μολότοφ. Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε εσείς, αλλά ο φασισμός των ολίγων τείνει να γίνει καθεστώς στα πανεπιστήμιά μας». Αριστερός καθηγητής το λέει. «Σώστε μας» μας λέει. «Σώστε μας». Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό σας λένε οι καθηγητές: «Σώστε μας». Το θέμα είναι αν θα τους ακούσετε και θα τους σώσετε ή αν θα τους αφήσετε στο φόβο τους.
Έβγαλε τελεσίγραφο ο Πρύτανης για την κατάληψη πάνω και τι έγινε το τελεσίγραφο; Το κατάπιε -γιατί φοβάται ο άνθρωπος- την άλλη μέρα. Εκεί έχουμε παραδώσει αυτή τη στιγμή την πανεπιστημιακή κοινότητα: να φοβάται.
Πού να διδάξει πράγματα ο καθηγητής που ενδεχομένως δεν αρέσουν σ΄ αυτό το φασισμό των ολίγων! Θα τον δαγκώσουν!
Θυμάστε τον άλλον τον Πρύτανη που τον έκτισαν μέσα στο Πανεπιστήμιο της Θράκης; Τον έκτισαν! Πήραν από μια διπλανή οικοδομή τούβλα και τον έκτισαν μέσα! Ζωντανός-νεκρός! Και αυτό είναι Δημοκρατία και αυτό μας αρέσει και φοβόμαστε να πούμε τις αλήθειες.
Δεν καταλαβαίνω την έννοια «κατάληψη». Κάνουν κατάληψη τα παιδιά. Πού κάνουν κατάληψη τα παιδιά; Αν θέλει το κάθε παιδί, να κάνει την κατάληψη στο δωμάτιό του. Τι σημαίνει «κατάληψη»; Είναι δημόσιο κτήμα. Και το άλλο παιδί θέλει να μάθει γράμματα, αλλά φοβάται.
Για ποια Δημοκρατία μιλάμε, με αυτό που έγινε προχθές με τους δικούς μας φοιτητές; Για να εξηγηθούμε καλά σ΄ αυτή την Αίθουσα, το ίδιο δημοκράτες είμαστε όλοι, γιατί είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας φύτρας, της κάλπης. Ανοίγει η κάλπη το βράδυ στις 8 και βγαίνει ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, η Παπαρήγα, ο Αλαβάνος, ο Καρατζαφέρης. Από την ίδια κάλπη είμαστε βγαλμένοι. Άρα, λοιπόν, την ίδια Δημοκρατία υπηρετούμε.
Και, όμως, πήγαν οι δικοί μου φοιτητές -με μεγάλη ψυχή, αλλά λίγοι- και τους έσπασαν στο ξύλο, οι δύο στο νοσοκομείο. Οι δύο στο νοσοκομείο! Προστατέψτε μας! Και να πείτε: Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όποιος και να είναι! Εγώ αυτό κάνω και αυτό πιστεύω. Εσείς το πρεσβεύετε; Ή ξαφνικά, επειδή είναι του ΛΑ.Ο.Σ., «σκοτώστε τους»; Αυτή, λοιπόν, δεν είναι Δημοκρατία.
Και βεβαίως άκουσα για εκείνους, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα εις την πολιτεία. Και είπατε κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ. Εγώ θα σας πω όμως ότι τους φύλακες της Ακροπόλεως τους επιβραβεύσατε γι΄ αυτό το οποίο έκαναν, γι΄ αυτό το ξεφτίλισμα της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο.
Είχα πάει στο Λονδίνο, όπως σας είπα, προχθές και με έπιασαν κάποιοι και μου είπαν «δεν μπόρεσα να δω την Ακρόπολη». Δεν μπόρεσαν να δουν την Ακρόπολη, γιατί κάποιοι είχαν αποφασίσει να αποκλείσουν την Ακρόπολη! Κατάληψη στην Ακρόπολη! Περί αυτού πρόκειται! Και εν συνεχεία τους επιβραβεύσατε, τους δώσατε το κατιτίς τους.
Όχι, δεν θα επιβραβεύουμε αυτόν, ο οποίος κάνει κακό με τον οιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα! Έχουν χίλιους τρόπους πάλης, όχι όμως να προσβάλουν την πατρίδα. Γιατί αυτή η κατάληψη της Ακρόπολης ήταν μια μεγάλη προσβολή.
Κύριε Πρωθυπουργέ, πριν από δύο μήνες ζήτησα να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα IDEM, οι ευρωσκεπτικιστές, στην Ελλάδα. Το έχω κάνει άλλες δύο φορές και ήθελα να σας ευχαριστήσω μάλιστα, γιατί τη μία φορά που ήθελαν πάνε στο Άγιο Όρος -τότε που είχε τεθεί ένα θέμα για το Άγιο Όρος- δώσατε εντολή στον κ. Κεφαλογιάννη και έδωσε τέσσερα περιπολικά του Λιμενικού και μπορέσαμε να διευκολύνουμε αυτή τη μεγάλη Κοινοβουλευτική Ομάδα και ανώτατα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετά την επίσκεψη του αξιοτίμου Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι, ζήτησα από τον Πρέσβη και Ευρωβουλευτή μας κ. Γεωργίου να ζητήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της IDEM να γίνει στο Αγαθονήσι, να τονίσουμε και να τονώσουμε αυτή την επίσκεψη επί ελληνικού εδάφους που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συνεννοήθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό σας ότι θα πρέπει να μας διευκολύνει με ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο, για να μεταφερθούν οι Ευρωβουλευτές -κάποιοι εξ αυτών Αρχηγοί Κομμάτων στις χώρες τους- εις το Αγαθονήσι σ΄ αυτή τη συμβολική πράξη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει στην εσχατιά της Ευρώπης.
Και ενώ είχαμε συνεννοηθεί και βγήκε το πρόγραμμα, κύριε Πρωθυπουργέ, -το γνωρίζει πολύ καλά και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- μόλις προχθές η αρμόδια Υπουργός Εξωτερικών απήντησε στο Συνταγματάρχη, ο οποίος βοηθούσε στην κατάσταση, ότι δεν συμφωνεί. Και με ειδοποίησαν χθες ότι δεν υπάρχει λύση και πρέπει να βρούμε ελικόπτερα.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει τόσα ελικόπτερα, για να πάνε σαράντα άνθρωποι, γιατί τα ελικόπτερα της Ολυμπιακής είναι τρία και παίρνουν πέντε επιβάτες.
Σας ερωτώ: Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει να συνεδριάσει ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Αγαθονήσι; Διαφωνεί; Σας παρακαλώ, κύριε Πρωθυπουργέ, να έχω την υπεύθυνη δέσμευσή σας. Θα πάνε οι Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές στο Αγαθονήσι να συνεδριάσουν, όπως έχει κανονιστεί, όπως έχει αποφασιστεί, όπως έχει ρυθμιστεί ή δεν θα πάνε; Αν δεν θέλετε να πάνε, να μας το πείτε ευθέως, αλλά να ξέρετε ότι η ευθύνη θα είναι δική σας».

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 8/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: