Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

O Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΝΑΛΙ 1

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΟΒΑΡΑ

28/04/2009

Δημοσιογράφος: Σας επιτίθεται το ΚΚΕ σήμερα, σας κατηγορεί ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ προβαίνετε σε προβοκάτσια εναντίον του.

Γ. Καρατζαφέρης: Τα έχω βρει με τη ΝΔ, τα έχω βρει με το ΠΑΣΟΚ, να δούμε τι άλλο θα ακούσω. Πιστεύω ότι στο ΚΚΕ μπορεί να λειτουργούν και άλλες παράμετροι, οι οποίες δεν είναι κατανοητές σε εμάς που έχουμε μια αστική αντίληψη των πραγμάτων. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως με την πρόταση που έκανα, μπορεί να ενόχλησε, να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή, να παραπεμφθούν υποθέσεις, τις οποίες καθόλου δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει το ΚΚΕ.

Δημοσιογράφος: Σε ποια υπόθεση αναφέρεστε; Είναι η παλιά υπόθεση με το «Γερμανό», τώρα κατάλαβα.

Γ. Καρατζαφέρης: Σε ορισμένα πράγματα, εγώ δεν πρόκειται να κάνω τον «Γερμανό».

Δημοσιογράφος: Πάντως σας έκανε οξεία επίθεση, ότι εσείς με τον κ. Πάγκαλο, είχατε ξεκινήσει το θέμα με τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτό είναι εξαιρετική τιμή για μένα, γιατί όταν το ΚΚΕ χτυπάει κάποιον, τον υπολογίζει, τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε πιστεύετε ότι σοβαρά το ΚΚΕ είναι μπλεγμένο στην εξαγορά του Γερμανού από την COSMΟΤΕ;

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω την αίσθηση ότι όπου υπάρχει καπνός, κάπου υπάρχει και φωτιά. Τώρα αν κάτω από τη φωτιά είναι η «φου-φου» του ΚΚΕ ή κάποια άλλη «φου-φου», όποιος ενδιαφέρεται κοιτάζει την πορεία του καπνού. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν άσχημο να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις. Η στάση του ΚΚΕ, όταν συζητιόταν η υπόθεση του «Γερμανού», μπορεί να είναι προσδιοριστική των σκέψεων που κάποιος μπορεί να κάνει.

Δημοσιογράφος: Μπορεί να υπάρχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν τον κ. Παπανδρέου και μπορεί να ψηφίσουν διαφορετικά από τη γραμμή του κόμματός τους;

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν αποκλείω ορισμένοι άνθρωποι να προτάσσουν το δικό τους συμφέρον, από το κομματικό, σε πολλά κόμματα.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Σανιδάς βάζει εφέτη ανακριτή για το Βατοπέδι.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Σανιδάς όταν στριμώχνεται, αφήνει μια διαρροή. Ο κύριος αυτός πρέπει να ελεγχθεί, πιστεύω ότι κατ΄ επανάληψη έχει ασελγήσει σε βάρος της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, το Σύνταγμα επιτάσσει αμελλητί, όταν συναντήσεις όνομα υπουργού, δεν κάνει τίποτα, δεν ψάχνεις για στοιχεία και τα στέλνεις στη Βουλή. Ο κ. Σανιδάς στέρησε από τη Βουλή τις αρμοδιότητές της. Πολύ σημαντικό. Αυτό εμπίπτει στις διατάξεις που σχετίζονται με την εσχάτη προδοσία. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως περιγράφεται από το Νόμο.

Δημοσιογράφος: Στην πράξη όμως δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί είναι στο χέρι του κ. Δένδια και ο κ. Δένδιας δεν νομίζω να κάνει κάτι τέτοιο, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Σανιδά.

Γ. Καρατζαφέρης: Και επειδή δεν έχει διάθεση ο κ. Δένδιας ή έχει λόγους να μην το κάνει, εγώ θα αφήσω την αυθαιρεσία να υπάρχει; Σε δυο μήνες, ο κ. Σανιδάς θα είναι ο πολίτης Σανιδάς. Τώρα είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν είναι Γενικός Εισαγγελέας, όπως στην Αμερική, που επικυριαρχεί όλων των εισαγγελέων. Στην Ελλάδα ο εισαγγελέας είναι αυτοδύναμος και αυτόνομος, διαδικαστική είναι η εξουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ας το καταλάβει. Από εκεί και πέρα το ότι ο κ. Σανιδάς έχει παρανομήσει το ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής. Έχει δυο χρόνια την υπόθεση Παυλίδη, ενώ έπρεπε αμελλητί να έχει σταλεί στη Βουλή από την αρχή.

Δημοσιογράφος: Εσείς, ο ΛΑΟΣ, θα ψηφίσετε υπέρ της δεύτερης προανακριτικής για τον Παυλίδη;

Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑ.Ο.Σ θα ψηφίσει υπέρ της οποιασδήποτε υπόθεσης έρχεται. Η αμφιβολία και αμφισβήτηση η οποία δημιουργείται στο εκλογικό σώμα βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία. Δημιουργούμε συνθήκες προσβλητικές για τη Δημοκρατία. Ας το καταλάβουμε όλοι μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Βατοπέδι έτσι! Δεν μπορεί να αφήσουμε το Γερμανό έτσι! Δεν μπορεί να αφήσουμε τη SIEMENS έτσι! Εδώ αποπειράται να γίνει συμψηφισμός σε επίπεδο οικογενειών. Αυτό είναι έγκλημα γιατί παραμένουνε μετά κάποιες εντυπώσεις, κάποιες αμφιβολίες συνοδοί για 30 & 40 χρόνια. Για ποιο λόγο έμεινε ο καθαρός Στεφανόπουλος; Δεν υπάρχει κανένας που να είπε ψεγάδι για το Στεφανόπουλο και ενθυμείστε, ήταν προσόν που ήταν καθαρός. Το ίδιο πράγμα μπορεί να λεχθεί και για άλλες πιο σύγχρονες του Στεφανόπουλου προσωπικότητες, ή έχουν επιτρέψει να συνοδεύει το όνομά τους μια σκιά; Αυτή η σκιά, όταν πολλαπλασιάζεται σε πρόσωπα και σε όγκο είναι προσβλητική για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Άρα η πρόταση η δική μου προς τον κ. Καραμανλή, που θα την κάνω και στην Βουλή, είναι: κράτα ανοιχτή τη Βουλή έως τον Οκτώβριο, στείλε όλες τις υποθέσεις, καταρχήν ο ίδιος θα ξαλαφρώσει απ΄ αυτό το φορτίο που κουβαλάει, ένα φορτίο που δεν ξέρω κατά πόσον του ανήκει και εγώ αναλαμβάνω εφόσον και εάν χρειάζεται, να δώσω ψήφο ανοχής μέχρι τις Προεδρικές εκλογές. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί ο κίνδυνος να πάμε σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις σε έξι μήνες είναι εξαιρετικά μεγάλος. Μιλάμε για τέσσερις και όχι για μία ή δύο Εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο που λένε κάποιοι. Δεν βγαίνει με αυτοδυναμία ο Παπανδρέου. Δεύτερες εκλογές για να κάνει αυτοδυναμία. Πάμε το Φεβρουάριο σε προεδρικές εκλογές. Δεν προκύπτει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρώτες εκλογές, δεύτερες εκλογές πάλι. Το θεωρώ αδιανόητο να βάλουμε τη χώρα σε αυτή την ταλαιπωρία και χρειάζεται να μην προτάσσουμε όλοι τον «εαυτούλη» μας. Εγώ θα ήθελα εκλογές την Κυριακή των Ευρωεκλογών, να αυξήσω τη δύναμή μου στην Ελλάδα, να αυξήσω τη δύναμή μου στην Ευρώπη και να το παίζω πιο δυνατός και ισχυρός απ΄ ότι είμαι σήμερα. Το θέμα είναι, αντέχει η Ελλάδα, εξυπηρετείται η Ελλάδα; Κάποιος ας σκεφτεί και την πατρίδα επιτέλους. Όλοι σκέφτονται με ιδιοτέλεια. Πώς θα πάρουνε λίγο ποσοστό παραπάνω…Το θέμα είναι να καθαρίσουμε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί γιατί είναι πολλή η βρωμιά και εν συνεχεία επ΄ ευκαιρία της Προεδρικής εκλογής και αν δεν συμπέσουμε σε κάποιο πρόσωπο να πάμε σε εκλογές που να καθαρίσουν το πολιτικό τοπίο. Αυτή είναι η δικιά μου η πρόταση.

Δημοσιογράφος: Οι δημοσκοπήσεις οι τελευταίες πάντως φέρνουν το ΛΑ.Ο.Σ, και μου κάνει εντύπωση, στις Ευρωεκλογές έκτο κόμμα.

Γ. Καρατζαφέρης: Πολύ ωραία. Η Δημοκρατία εξυπηρετείται απ΄ το να υπάρχουν πολλά κόμματα. Αυτό το οποίο θέλω θα το πετύχω. Θα είμαι γύρω στο 8%. Από εκεί και πέρα ας κάνουν οι άλλοι ότι θέλουν. Ο καθένας προσέχει τον εαυτό του. Μένω στη δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι και η επίσημη, η οποία έγινε σε 15 Ευρωπαϊκά κράτη ταυτοχρόνως, που επιμελούνται δύο καθηγητές του London School of Economics, που δεν έχει καμία σχέση με τις εδώ και μου δίνει 7,9% που βεβαίως με την αναγωγή μπορεί να είναι και 8,5% και 9%. Τώρα, οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις, που όπως όλοι ξέρουμε, επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όταν καταγράφω 5,5% και 6,5% χωρίς αναγωγή, εγώ είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσιογράφος: Θα μας δώσετε και μια πληροφορία για το ποια θα είναι επικεφαλής στο Ευρωψηφοδέλτιο;

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτό το οποίο θέλω είναι να τιμήσω τη γυναίκα. Ως εκ τούτου θα είναι γυναίκα. Μία γυναίκα που να μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το δυναμισμό 10 Ευρωβουλευτών. Αυτό ψάχνω. Γιατί σε μένα δεν είναι να έχω μία γυναίκα ή έναν άνδρα. Πρέπει να έχει την δύναμη 10 Ευρωβουλευτών. Αυτοί βγάζουν 7 με 10. Εγώ βγάζω 2. Πρέπει λοιπόν αυτοί να είναι ισοδύναμοι με τους 7 με 8 που θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ. Όπως τώρα δηλαδή. Στην απερχόμενη Ευρωβουλή όλοι γνωρίζουν ότι ο δικός μας ένας, ο πρέσβης κ. Γεωργίου, έκανε δουλειά ίση με τους 7 του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, σε αποτέλεσμα καταγεγραμμένο που μπορούν να το δουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: