Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ". Μόνο Πρόεδρε; ΜΟΝΟ;;

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης, με μυστική ψηφοφορία, στη Βουλή, για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ως προς «την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, σε εκβίαση»

«Συμπληρώνονται αισίως οκτώ μήνες που συζητάμε για σκάνδαλα και μόνο για σκάνδαλα, οκτώ χαμένοι μήνες, οκτώ μήνες για να αναδείξουμε ότι είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα σε επίπεδο όχι μόνο δημόσιας διοίκησης αλλά και Υπουργών! Πείτε μου μια εβδομάδα που ενθυμείστε μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα που έτσι ή αλλιώς να μην έχουμε συζητήσει για σκάνδαλα. Να τελειώσουμε, καιρός να τελειώσουμε μ’ αυτή την υπόθεση! Τι θα πούμε στο φτωχό και στον άνεργο ο οποίος βολοδέρνει, βιάζεται, εκβιάζεται; Τι θα του πούμε; Ότι «τα παίρνουν» οι μισοί Υπουργοί της Κυβέρνησης κι εσύ κάτσε στη λιτότητα, σφίξε το ζωνάρι; Τι θα πούμε στο δημόσιο υπάλληλο, τον οποίο τον καλούμε να έρθει να υπηρετήσει το Δημόσιο και ορκίζεται; Ότι «ο πάνω τα παίρνει. Κάνε το ίδιο»; Και κάνει φιλοτίμως το ίδιο. Σπάνιες είναι οι εξαιρέσεις, το να βρεις έναν άνθρωπο να σε εξυπηρετήσει χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια. Εκεί έχετε καταντήσει τη χώρα! Ή είναι ψέματα;

Τι θα πούμε στο νέο άνθρωπο; Ότι αυτός είναι αγγελικός κόσμος, που οι μισοί Υπουργοί «τα πιάνουν»; Αυτό δεν λέει η Siemens; Αυτό δεν λέει το Βατοπέδι; Αυτό δεν λέει η υπόθεση που σήμερα συζητάμε; Μήπως στέλνουμε πελατεία εις τα Εξάρχεια; Ναι, εμείς στέλνουμε πελατεία στα Εξάρχεια. Τον απελπίζουμε το νέο. Ο νέος πού ατενίζει; Εάν δεν ατενίζει προς τα εδώ, προς το ναό της Δημοκρατίας, πού να ατενίσει; Και τι βλέπει; Κλεψίματα, απάτες, κλεψίματα, απάτες, εκβιασμούς, δωροδοκίες. Όλα αυτά δεν ακούει; Τι ακούει σήμερα από την τηλεόραση το παιδί των 17, 18, 19 ετών, το οποίο προσπαθεί να βρει το δρόμο του, που έχει έναν άνεργο πατέρα δύο χρόνια; Αυτό το παιδί τι ακούει, τι μαθαίνει; «Παράτα τους και πήγαινε στα Εξάρχεια. Παράτα τους και φόρεσε κουκούλα. Παράτα και πλάκωσε τις ληστείες». Αυτά του λέμε. Και κανείς δεν αποφασίζει αυτή την ιστορία να την τελειώσουμε.

Και είναι ανοιχτή η πρότασή μου προς την Κυβέρνηση: Κρατήστε ανοιχτή τη Βουλή. Μην την κλείσετε σε δύο εβδομάδες για τις ευρωεκλογές. Κρατήστε ανοιχτή τη Βουλή, να στείλουμε όλες τις υποθέσεις και μάλιστα με πρωτοβουλία δική σας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να «κουκουλώσει» ή δείχνει προς τα έξω ότι θέλει να «κουκουλώσει». Αυτή είναι η υπόθεση. Τι θα πάθει δηλαδή η Κυβέρνηση αν παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης και πάει κι αναζητήσει το δίκαιό του, δίκαιο το οποίο ο ίδιος καταδεικνύει ότι έχει, με όλους τους τρόπους, στο φυσικό του δικαστή; Γιατί θα πάθετε βλάβη εσείς; Γιατί θα πάθετε βλάβη αν στείλετε την υπόθεση για το Βατοπέδιο; Γιατί θα πάθετε βλάβη αν στείλετε τη Siemens όπου, εν πάση περιπτώσει, ακούγονται ονόματα δώθε και κείθε; Στείλτε τα εκεί επιτέλους, να καθαρίσει ο πολιτικός κόσμος!

Είμαστε όλοι απολογούμενοι γι’ αυτή την κατάσταση και πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να είμαστε παθητικοί δέκτες όλων αυτών των πραγμάτων. Και όλα αυτά σε ποιον περίγυρο; Σε ποιον περίγυρο, κυρίες και κύριοι Βουλευτές; Ο Ερντογάν έκανε ανασχηματισμό και έβαλε Υπουργό Εθνικής Αμύνης τον ακαδημαϊκό καθηγητή ο οποίος λέει ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει από το Αιγαίο. Και δεν το λέει απλώς. Το έχει στο πόνημά του, στο βιβλίο του, το οποίο διδάσκονται όλες οι στρατιωτικές Σχολές σήμερα της Τουρκίας. Σήμερα! Σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα του στο internet για να το διαπιστώσετε. Ο πόλεμος θα γίνει στο Αιγαίο! Μας το λέει. Δεν μπορεί να είμαστε παθητικοί δέκτες όταν έρχεται ο Σκοπιανός και λέει «κόψτε το λαιμό σας. Εγώ θα μπω στο ΝΑΤΟ. Έχω τον Αμερικάνο» και ο Αμερικάνος το καταδεικνύει ή όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος και η κυρία Υπουργός Εξωτερικών μάς αγνοεί παντελώς και αναδεικνύει την Τουρκία ως το μεγάλο ηγήτορα της περιοχής και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση μας τραβάει από τη γλώσσα. Ή δεν μας τραβάει από τη γλώσσα ο Αλμούνια; Ή μήπως υπάρχει ισχυρότερος άνθρωπος στον τόπο σήμερα από τον Αλμούνια; Και εμείς σ’ όλο αυτό τον περίγυρο της τεράστιας οικονομικής κρίσης καθόμαστε εδώ και χαλάμε βουλευτο-ώρες με το αν και πώς και αν πρέπει και γιατί ο Παυλίδης να πάει ή όχι στο φυσικό του δικαστή.

Μα, είναι δυνατόν; Μπορεί να το συζητάμε, να μπαίνει καν στη διαδικασία; Αυτό έπρεπε να είχε λήξει από την πρώτη μέρα. Γιατί βεβαίως και ο ίδιος πρέπει να έχει μια αθωωτική πράξη, διαφορετικά θα τον ακολουθεί.

Τέλη, (απευθυνόμενος στον κ. Παυλίδη) θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή! Αν σήμερα δεν έχουμε παραπομπή, σε όλη σου τη ζωή θα σε ακολουθεί αυτό. Και δεν πρέπει να σε ακολουθεί. Και δεν πρέπει και ο πολιτικός κόσμος να είναι αυτός, ο οποίος δεν άφησε την υπόθεση να λάμψει! Θα το κουβαλάμε και όλοι εμείς!

Αυτονόητα δεν είναι; Γιατί δεν προχωράμε προς μία κατεύθυνση λογική; Γιατί φοβόμαστε την αλήθεια; Γιατί φοβόμαστε το φυσικό δικαστή; Επιτέλους, τι είναι εκείνο που μας φοβίζει όλους, για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση;

Ερχόμαστε τώρα με ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ζητά εκλογές, τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή. Πιθανές τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Να κάνουμε δύο για να βγει αυτοδυναμία, να ξανακάνουμε άλλη μία το Φεβρουάριο, γιατί δεν θα συμφωνούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αντέχει ο τόπος; Αντέχει ο τόπος; Είναι φυσική εξέλιξη;

Τι θα πάθουμε δηλαδή, αν πάμε σε εκλογές το Φεβρουάριο; Τι θα πάθουμε; Τι θα αλλάξει δηλαδή σ’ αυτούς τους οκτώ μήνες; Ούτε η Νέα Δημοκρατία θα γίνει καλή κυβέρνηση, για να αλλάξει το αποτέλεσμα –γιατί δεν μπορεί να γίνει καλή κυβέρνηση, έχει εγγενείς αδυναμίες, τις οποίες όλοι διαπιστώνουμε- και βεβαίως, από την άλλη πλευρά, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα είναι καλύτερα μετά από τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις που θα στείλει το δημόσιο χρέος πολύ παραπάνω. Μιλάμε για δύο δισεκατομμύρια, τα οποία θα πετάξουμε από το παράθυρο.

Θέλετε ένα βρώμικο ’89 εσείς που πονέσατε, εσείς που φωνάξατε; Και απευθύνομαι σε εσάς και λέω πάλι: Επιτέλους! Κι εσείς διδάσκετε τους νέους ανθρώπους.

Θυμάμαι το 1989 που ήμουν ο βασικός σας αντίπαλος τότε με την TV-Press και μιλούσατε όλοι εσείς για τις αποκαλύψεις που έβγαζα. Και απέναντί μου ποιον είχα; Είχα έναν εμψυχωμένο άνδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο οποίος με αντιμετώπιζε μέσα στα δικαστήρια, με κυνηγούσε από πίσω! Τον Κίμωνα Κουλούρη! Και αυτόν τον πετάξατε έξω!

Και έχετε μέσα, σε σκιώδη μάλιστα θέση Υπουργού απ’ αυτούς που έστειλαν τον ιδρυτή σας στο Ειδικό Δικαστήριο. Αυτούς που τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο, τους έχετε σκιώδεις Υπουργούς και αυτόν που αντιμετώπιζε τότε –γιατί κάποιοι είχαν λακίσει και δεν φώναζαν- τον έχετε πετάξει απέξω.

Αυτά τα μηνύματα δίνατε; «Μην έχετε ψυχή, μην στηρίζετε τον Αρχηγό σας γιατί κινδυνεύετε να εξοβελιστείτε;» Τα ξέρω αυτά από πρώτο χέρι, από αυτούς εδώ. Όμως, βεβαίως αυτή δεν μπορεί να είναι η διδαχή για τους νέους ανθρώπους! Δεν είναι μαθήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα σκάνδαλα. Κύριε Υπουργέ, περιμένετε στη Δ.Ε.Η.. Θα σκάσει! Δεν υπάρχει πράξη του Διοικητού που να μην έχει μέσα της τον εισαγγελέα. Και δεν κάνετε τίποτα! Και θα σας κάνουμε επερώτηση με όλα τα στοιχεία.

Κύριε Υπουργέ, που όλοι σεβόμαστε το έργο σας ως Καθηγητού, έρχεται ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, ο δικός σας άνθρωπος –εγώ τον θυμάμαι οκτώ χρόνια Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και μετά τον θυμάμαι δέκα χρόνια συνεχή Πρόεδρο της ΝΟΔΕ- και σας καταγγέλλει ότι κλέβει ο νομάρχης. Και σας στέλνει έγγραφα.

Κι εσείς απαντάτε «πηγαίνετε στον εισαγγελέα», τη φράση που ακούγαμε από τον Σημίτη και ανατριχιάζαμε και φωνάζαμε όλοι μαζί «δεν μπορεί να είναι αυτή η επωδός».

Σας λέει, λοιπόν, ότι τα πιάνει και σας κάνει έγγραφο, το οποίο καταθέτω εδώ, αυτό το έγγραφο και του απαντάτε εσείς «αν έχεις στοιχεία, πήγαινε στον Εισαγγελέα ή πήγαινε στον Περιφερειάρχη να τον ελέγξει διοικητικά.

Επιτέλους! Σας λέει για σκάνδαλα, σας λέει ότι κλέβουν και κλέβουν σε όλα τα επίπεδα! Σε όλα τα επίπεδα κλέβουν! Επιτέλους, θα καταλάβετε ότι αυτό ζημιώνει τον πολιτικό κόσμο, ζημιώνει την παράταξη και ότι η παράταξη είναι πλέον δύο κόμματα και αυτομάτως βρεχόμαστε κι εμείς από τα ανομήματα, τα οποία εσείς δεν δύνασθε να βγάλετε στη δικαιοσύνη;

Να καταλάβουμε, λοιπόν, ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και επιτέλους, κύριε Υπουργέ, δεν μπορεί ο ΟΠΑΠ να αυθαιρετεί. Δεν μπορεί ο ΟΠΑΠ να χρηματοδοτεί κόμματα. Αυτό να το καταλάβετε. Δεν μπορεί να χρηματοδοτεί κόμματα ο ΟΠΑΠ!

Προσέξτε, λοιπόν, το ρόλο που παίζει ο ΟΠΑΠ! Γιατί δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε. Γιατί δεν μπορεί να δίνει εκατομμύρια σε ένα κόμμα ο ΟΠΑΠ και να λέτε «δεν ξέρουμε τι γίνεται».

Επομένως, αν θέλετε, να βρείτε την τόλμη για δικαιοσύνη στις πράξεις, σε ενέργειες και στα ανομήματά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: