Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 93 ημέρες
Παραίτησε των Σπύρο Ζησιμόπουλο από Πρόεδρο τις Επιτροπής Ανταγωνισμού
¨ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ 16-5-2009
Παραιτήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Τα πραγματικά αίτια.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ , ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Χαρακτηριστικά η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει:"Σοβαρές παρενέργειες προκαλεί η αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών της Βουλής και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία κινδυνεύει να μείνει «ακέφαλη».
Ο πρόεδρός της, Σπύρος Ζησιμόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας την αντικατάστασή του το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.Επιπλέον, ο κ. Ζησιμόπουλος ζητά την αποδέσμευσή του, προκειμένου «να διεκδικήσω ικανοποίηση από όσους κατά καιρούς έπληξαν την τιμή και την υπόληψή μου, θεωρώντας ως αδυναμία τη θεσμική μου ευπρέπεια».
Η θητεία του απερχόμενου προέδρου έχει λήξει από τις 19 Ιανουαρίου, αλλά δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του για λίγο, έως να ψηφιστεί ο νέος νόμος για την Επιτροπή. Όμως, το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή και μετά το κλείσιμό της θα καθυστερήσει."Η σχετική είδηση, ερμηνεύτηκε βιαστικά από τούς κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους, σαν παρενέργεια εκκρεμότητας μίας συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου να καλυφθεί και αποσιωπηθεί πλήρως η αλήθεια.Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, από τη "μαγική εικόνα" πού για μία ακόμα φορά προσπαθούν φιλότιμα να παρουσιάσουν, κρύβοντας τα αληθινά στοιχεία.ΔΙΟΤΙ:
Ο εν λόγω κύριος έχει δεχθεί όχι μία αλλά πολλές μηνύσεις από θύματα καρτέλ και ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί γκρεμίζοντας έτσι ο ίδιος τη "θεσμική του ευπρέπεια"
Ο εν λόγω κύριος ήδη έχει ζητήσει την τιμωρία θύματος καρτέλ από τα ποινικά δικαστήρια, επειδή απλά το θύμα τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις παρανομίες πού αυτός και η επιτροπή του διέπρατταν. Άρα ήδη έχει επίσης καταρρακώσει την, κατ αυτόν ,"θεσμική του ευπρέπεια.
Τήν "θεσμική του ευπρέπεια" έχει επίσης ανεπανόρθωτα εκθέσει, όταν σαν μηνυόμενος η μηνύων, αδίστακτα χρησιμοποιεί ψευδείς ισχυρισμούς τούς οποίους διαψεύδουν τα ίδια τα μέλη της επιτροπής (!) και οι ίδιοι οι φάκελοι των σχετικών υποθέσεων.
Καμμία προθεσμία παραγραφής δικαιωμάτων του δεν ισχύει αν θελήσει να διεκδικήσει ικανοποίηση από θύματα καρτέλ και μονοπωλίων.
Η παραίτηση τού Σπύρου Ζησιμόπουλου, ευθέως, είναι μία από τις ήδη ορατές συνέπειες τής Απεργίας Πείνας τού Θεόδωρου ΤενέζουΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ:
Στους ατυχέστατους χειρισμούς τού ιδίου τού Σπύρου Ζησιμόπουλου και της επιτροπής στην υπόθεση "καταγγελία καρτέλ χάλυβα", πού έχουν οδηγήσει σε νομικό αδιέξοδο, δεδομένου ότι εκκρεμεί από έτους και δεύτερη καταγγελία τού Απεργού Πείνας για το ίδιο καρτέλ, πού ουδέποτε επίσης ερευνήθηκε!
Στους ατυχείς χειρισμούς του κατά το πρώτο διάστημα της Απεργίας, όταν όχι μόνο αρνείτο οιαδήποτε επαφή με τον Απεργό, αλλά αντίθετα έστελνε έγγραφα προτρέποντας τις διάφορες υπηρεσίες να τον μαζέψουν, χαρακτηρίζοντάς τον, έως και άστεγο!
Στην διοχέτευση από τον ίδιο, ανακριβών πληροφοριών για την υπόθεση Τενέζου, η οποία οδήγησε την πολιτική ηγεσία σε λάθος επιλογές και πολιτικό αδιέξοδο χειρισμού της Απεργίας Πείνας!
Στην αυστηρή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική κυβέρνηση, μετά την παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα από το STOPCARTEL και τούς τέσσερις καταγγέλοντες την Επιτροπή Ανταγωνισμού επιχειρηματίες, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 30/4/09!
Μία παρακολούθηση της συζήτησης πού έγινε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,δίνει την απάντηση αν μετά από αυτήν ,θα μπορούσε ο Σπύρος Ζησιμόπουλος να διατηρηθεί στη θέση του!

Παρακολουθείστε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μετά την 1 ώρα και 18 λεπτά από την έναρξη τού βίντεο, στο:mms://wm.streampower.be/ep/archive/ep-channel02_20090430.wmv(Mέ πλήρη μεγέθυνση της οθόνης και δεξί κλικ, ακούτε Ελληνικά)
=================================================================================
Παρέμβαση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαίρης Ματσούκα, στη
Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(30.4.2009),
. . .στη συζήτηση των καταγγελιών για την
ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στις 30 Απριλίου έγινε συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέντε ελληνικών αναφορών που αφορούσαν στην απραξία και απαράδεκτη «λειτουργία» της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Πρόκειται για αναφορές που είχαν υποβάλλει:
Ο «Σύνδεσμος Εμπόρων & Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας»
Ο κος Γεώργιος Φλωράς, εξ ονόματος του βιβλιοπωλείου «Φλωράς Κόσμος», σχετικά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ελληνική αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων
Ο κος Σταύρος Σαρρής σχετικά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ελληνική αγορά αυτοκινήτων μάρκας Fiat και ανταλλακτικών για τα εν λόγω αυτοκίνητα
Ο κος Γεώργιος Δρίτσας, σχετικά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ελληνική αγορά καφέ, και την παράλειψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρέμβει σε σειρά αμφιλεγόμενων ζητημάτων
Και ο κος Θεόδωρος Τενέζος – ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρου του κο Γιώργο Κοσμόπουλο-, εξ ονόματος της IRON TENCO A.E., σχετικά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ελληνική αγορά χάλυβα
Η κα Ματσούκα, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω εξέταση των αναφορών αυτών και να μην κλείσει το θέμα όπως εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι επισήμαναν πως η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει μεν συνεργασία μεταξύ της αρμόδιας για τον Ανταγωνισμό διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά για την παρακολούθηση του ανταγωνισμού σε κάθε κράτος μέλος, υπεύθυνη για τις καταγγελλόμενες υποθέσεις είναι η εθνική αρχή ανταγωνισμού, η οποίας έχει τη διακριτική ευχέρεια να διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν παρατυπίες ή όχι.

Η κα Ματσούκα ρώτησε «με ποια Επιτροπή Ανταγωνισμού επικοινωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα» υπονοώντας ότι η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι στην ουσία ανύπαρκτη, λόγω της απραξίας της σε σειρά σημαντικών υποθέσεων όπως οι καταγγελλόμενες στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει διασταλτικά τις δυνατότητες ελέγχου που έχει προκειμένου να ασκήσει πίεση στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, κος Marcin Libicki, έδειξε επίσης την αγανάκτησή του, στήριξε την κα Ματσούκα σε όλες της τις προτάσεις και εξέφρασε μαζί της τη συμπαράστασή του κο Θεόδωρο Τενέζο, έναν από τους αναφέροντες ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και εβδομάδες ως διαμαρτυρία για την απαράδεκτη απραξία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Mary Matsouka's Office
European Parliament
ASP 11G216
60 Rue Wiertz
B - 1047 Brussels

Δεν υπάρχουν σχόλια: