Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Γ.ΚΑΡΑΖΑΦΕΡΗΣ - SIEMENS

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης «Siemens» στο σύνολό της.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): «Άκουσα με εξαιρετική προσοχή την τελευταία αποστροφή του καλού συναδέλφου του κυρίου Τζαμτζή που απευθυνόμενος σε εσάς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είπε ότι πολλοί πλούτισαν επί της κυβερνήσεώς σας. Είναι ρήση δικού σας Βουλευτή.
Επί της δικής σας πτώχευσαν; Υπάρχει ολόκληρος κατάλογος και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ επειδή κάποιοι από εσάς δεν ήταν τόσο καθαροί όσο επιβάλλεται. Γι’ αυτό συζητούσαμε χθες, σήμερα, αύριο και θα συνεχίσουμε να συζητάμε.
Και δεν μπορώ να καταλάβω: αυτή η Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία των νοικοκυραίων, η Νέα Δημοκρατία του Αβέρωφ, η Νέα Δημοκρατία των σκληρών αγώνων, η Νέα Δημοκρατία του Έβερτ, πού είναι η Νέα Δημοκρατία σήμερα; Κουκούλωμα; Τι φοβάστε; Έκλεψε ο Τζαμτζής; Όχι, δεν έκλεψε ο Τζαμτζής! Από εκεί και πέρα ο Τζαμτζής δεν σκέπτεται –και λέω εσάς γιατί ήσασταν ο τελευταίος ομιλητής- ότι κάποιοι άλλοι κάτι έκαναν; Ή δεν έκαναν; Τι πιστεύετε με το χέρι στην καρδιά;
Τι δεν έκαναν; Επιτέλους, λοιπόν, πάμε να τα βρούμε. Βέβαια για ένα κακό νόμο, για ένα κακό Σύνταγμα, που και εσείς ψηφίσατε όμως τη γλυτώνουν κάποιοι. Είναι τόσο κακό το Σύνταγμα, είναι τόσο κακός ο νόμος που μπορεί να τη γλυτώσει κανείς όχι σε δύο χρόνια αλλά σε δύο μήνες!
Καταλάβατε τι έφερε ο κ. Βενιζέλος εδώ; Σε δύο μήνες μπορεί να τη γλυτώσει κάποιος. Εάν σήμερα κάποιος Υπουργός κάνει μια λαθροχειρία και σε ένα μήνα πάμε σε εκλογές και δεν υπάρξει αυτοδύναμη Κυβέρνηση και πάμε σε δεύτερη σε δύο μήνες τη γλύτωσε παραγράφεται! Αυτό το έγκλημα έχετε φέρει! Και ο πολίτης θέλει είκοσι χρόνια για να παραγραφεί το ίδιο έγκλημα. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να προχωρήσουμε ένα βήμα εμπρός.
Εμείς έχουμε καταθέσει εδώ πρόταση νόμου για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Δεν την ψηφίσατε όταν τη φέραμε. Και έστειλε μια επιστολή ο αξιότιμος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Μου ήρθε σήμερα η επιστολή και την καλοδέχομαι, κύριε Λεβέντη. Πείτε στον Αρχηγό σας την καλοδέχομαι και τη συνυπογράφω γιατί είναι πάνω ακριβώς στη γραμμή τη δική μας στο νήμα το δικό μας αυτά που λέγαμε πριν έξι μήνες. Χαιρόμαστε που έξι μήνες μετά έρχεται μια πρόταση. Είναι βεβαίως μια πρόταση προς τη σωστή πλευρά. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη αλλά επιτέλους περισσότερο φως βρε παιδιά!
Περισσότερο φως!

Καγχάζετε εσείς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την υπόθεση του κυρίου Τσουκάτου. Είναι μια αλήθεια. Μπορείτε να το κρύψετε; Ενοχλείστε και είναι ανθρώπινο ότι ενοχλείστε. Τρία πράγματα έγιναν, δεν μπορεί να έγιναν περισσότερα πράγματα: το πρώτο πράγμα τα πήρε ο Τσουκάτος και δεν τα έδωσε. Είναι μια περίπτωση. Εάν τα πήρε και τα έδωσε είχατε νούμερο δύο για άλλη μια φορά έναν άνθρωπο ο οποίος έκλεψε. Πήρε μαύρα λεφτά και τα έκλεψε από το ταμείο το δικό σας. Τα πήρε από τη SIEMENS και τα έδωσε σε σας. Και όταν παίρνεις λεφτά κλεμμένα είσαι κλεπταποδόχος. Γιατί τα λεφτά η SIEMENS τα πήρε από τα κλεμμένα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι; Βγείτε και καταγγείλτε τον κ. Τσουκάτο ότι έκλεψε χρήματα από το ταμείο σας.
Η άλλη περίπτωση όμως είναι ότι τα πήρε ο κ. Τσουκάτος και τα έδωσε και το ξέρετε. Εάν τα έδωσε και το ξέρετε τότε έχετε μαύρα χρήματα στο ταμείο σας και είναι τεράστιο ηθικό θέμα!
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση να τα έδωσε ο κ. Τσουκάτος και να μην το ξέρετε. Μπορεί να μην το ξέρετε. Τότε είστε επικίνδυνοι. Θέλετε να κυβερνήσετε τη χώρα και δεν ξέρετε τα εσωτερικά οικονομικά του κόμματός σας; Όποια περίπτωση και να πάρετε είναι βλαπτική, είναι ηθικώς νομίζω καταρρέουσα. Αυτό το πράγμα δεν σας ενοχλεί;

Βγήκαν ονόματα. Ποιο άλλο όνομα βγήκε; Βγήκε το όνομα του κυρίου Μαντέλη. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν περιορίζεται μόνο στα ονόματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπάρχουν και ονόματα της Νέας Δημοκρατίας. Είδαμε τότε την εποχή που έβγαιναν τα σκάνδαλα να ακούγονται ονόματα. Ο ένας Υπουργός πήρε τηλεφωνικά κέντρα, ο άλλος Βουλευτής ξέχασε να τα πληρώσει και εκ των υστέρων εκλήθη να πληρώσει. Τα ακούσαμε ή δεν τα ακούσαμε αυτά; Ακούσαμε ξέρω εγώ τον Πρόεδρο ενός συλλόγου να παίρνει του κόσμου τα air-condition και ακόμη δεν έχει απαντηθεί εάν εξοφλήθηκαν και πώς εξοφλήθηκαν. Ακούστηκαν πράγματα συγκεκριμένα και δεν ενοχλείτε κανείς επιτέλους; Και πρέπει να τα κουκουλώσουμε; Γιατί αυτά ακούγονται απέξω στους δημοσιογράφους. Επειδή ενδέχεται η SIEMENS να ακουμπάει δύο από τις τρεις οικογένειες θα γίνει το «έτσι»; Ποιο «έτσι» θα γίνει; Δεν καταλαβαίνω! Πείτε μου έναν σε ένα καφενείο –και απευθύνομαι σε όλους τους Βουλευτές και της αντιπολιτεύσεως και ιδιαίτερα της κυβερνήσεως- έναν άνθρωπο που να μη σας είπε «τι γίνεται εκεί κάτω»; Δηλαδή μόνο σε μας τα λένε; Δεν μυρίζει η υπόθεση; Τώρα πρωτακούτε ότι η SIEMENS λαδώνει;
Ξέρετε πότε πρωτολάδωσε η
SIEMENS; Το 1912 το αμερικάνικο ναυτικό. Τους έδινε τα συσσίτια δωρεάν για να παίρνουν τα δικά τους όπλα. Από τότε αυτή τη δουλειά κάνει, λαδώνει, λαδώνει, λαδώνει!
Το έχω πει εδώ μέσα και έγινα κακός. Ακόμα ηχεί εδώ –ήμουν νεαρός ρεπόρτερ- η φωνή του Κεφαλογιάννη να λέει «δεν ξέρω τι έγινε, εγώ σαν Υπουργός είπα να μην υπογραφεί και το βράδυ υπεγράφη». Από τον κύριο Κιουλάφα; Πώς έγιναν τα μαγικά εκείνα ο Υπουργός Συγκοινωνιών να λέει να μη υπογραφεί και υπεγράφη εκείνη η σύμβαση της
SIEMENS;
Εκατό εκατομμύρια ζητάνε αποδέκτες. Βγήκε στη διαδικασία και η Γερμανία δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα. Είναι χώρα με θεσμούς, με σοβαρότητα. Εκατό εκατομμύρια μίζες! Και εμείς λοιπόν δεν κάνουμε καμία κουβέντα! Έχουμε βρει ένα δύο εκατομμύρια και μας λείπουν τα υπόλοιπα ενενήντα τόσα! Δεν ενδιαφέρεται κανείς ποιος πήρε αυτά τα λεφτά; Κανείς δεν ενδιαφέρεται σε αυτόν τον τόπο; Και θα πάμε να το διαγράψουμε αύριο το πρωί γιατί εσείς δεν θα ψηφίσετε; Εξηγήστε μου για ποιο λόγο δεν ψηφίζετε. Για ποιο λόγο δεν θέλετε να λάμψει η αλήθεια;
Έχετε ξεκινήσει ένα κακό και όλα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αυτή η κατηφόρα που έχετε πάρει αυτή η αγωνία, που έχετε εσείς οι ίδιοι που πέρυσι ήσασταν με έπαρση με αυταρέσκεια –καβαλικεμένοι λέει ο λαός, δεν μου αρέσει σαν έκφραση- ξαφνικά τουμπάρατε το Σεπτέμβριο επειδή ο κ. Καραμανλής δεν είχε το θάρρος εκείνη την ημέρα στη συνέντευξη Τύπου να πει ότι γι’ αυτούς τους δύο Υπουργούς αναστέλλεται η υπουργική τους ιδιότητα μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη και να είναι «καβάλα» σήμερα. Πήγε να καλύψει την υπόθεση και τον έφερε από κάτω γιατί ο ένας Υπουργός έφυγε σε δέκα μέρες από τη συνέντευξη και ο άλλος στον ενάμιση μήνα. Επομένως ποιος είναι έωλος και ευάλωτος; Δεν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που τους κάλυπτε στη συνέντευξη; Ή ήξερε και τους κάλυπτε ή δεν ήξερε οπότε ανυποψίαστος Πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος.
Σήμερα είμαστε προ των ευθυνών. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα: εάν πιστεύει κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν υφίσταται θέμα
SIEMENS να το πει ευθέως και να μην ψηφίσει. Υπάρχει και το ξέρετε ότι υπάρχει. Άρα τι πάτε να κάνετε; Να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Και η αγωνία είναι πώς θα φθάσουμε μεθαύριο τέλος Μαΐου για να κλείσει η Βουλή! Τεράστια αγωνία έχετε!
Και άκουσα έναν Βουλευτή μιας συγκεκριμένης τάσεως της Νέας Δημοκρατίας να λέει –γιατί ακούμε και άλλα πράγματα, άλλα ακούμε από την πρώτη τάση, άλλα ακούμε από τη δεύτερη τάση, άλλα ακούμε από την τρίτη τάση- ότι η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι περίεργη για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη που είπε. Ποια είναι πρότασή μας; Κρατήστε ανοιχτή τη Βουλή μέχρι τον Οκτώβριο να διερευνήσουμε όλα τα σκάνδαλα. Δεν θέλετε να αποδείξουμε όλοι εμείς ότι όλοι αυτοί είναι οι κακοί, είναι οι συκοφάντες, είναι οι ψεύτες;

Δεν θέλετε να τους απομονώσουμε; Δεν θέλετε να τους ξανακατεβάσουμε στο 20%, εκεί που ήταν πέρσι τέτοια εποχή; Συκοφάντες δεν είναι; Γιατί, λοιπόν, δεν προχωράμε να αποδειχθεί η συκοφαντία τους και να κερδίσουμε τις εντυπώσεις; Εσείς δεν λέτε ότι δεν υπάρχει θέμα; Εφόσον δεν υπάρχει θέμα, να αποκαλύψουμε τους συκοφάντες. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι φοβάστε και αυτό καταδεικνύεται.
Ανοιχτή η Βουλή. Έχετε εκατόν πενήντα ένα Βουλευτές. Και σας είπα και το επαναλαμβάνω, ότι δεν θα χρειαστείτε. Αλλά αν χρειαστείτε, γιατί υπάρχουν διάφοροι εδώ που εκβιάζουν καταστάσεις και ψηφίζουν κόντρα από τη βουλευτική τους ομάδα, εμείς θα δώσουμε ψήφο ανοχής μόνο και μόνο για να μείνει ανοιχτή η Βουλή. Ζητάμε να μείνει ανοιχτή η Βουλή για να διερευνηθούν τα σκάνδαλα, τα όποια σκάνδαλα.
Ακούγεται για το ΓΕΡΜΑΝΟ ή δεν ακούγεται; Από μένα το πρωτακούτε; Ο κόσμος σου λέει ότι υπάρχει σκάνδαλο. Πουλήθηκε σχεδόν όλος ο Ο.Τ.Ε. όσο περίπου πουλήθηκε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Δεν είναι σκάνδαλο αυτό; Δεν πρέπει να καθίσουμε κάτω και να ψάξουμε το γιατί και το πώς; Και δεν υπάρχει κανένα Κόμμα στη Βουλή που να λέει όχι και στη διερεύνηση του ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Υπάρχει κανένα Κόμμα που να μη θέλει να διερευνηθεί η υπόθεση; Εσείς γιατί ξαφνικά έχετε αυτή την αγωνία, αυτή την πρεμούρα; Για ποιο λόγο; Τι θέλετε να κρύψετε; Τι φοβάστε;
Αν φοβάστε ότι κάποιος τα πήρε από εσάς, ίσα-ίσα να διώξετε το μίασμα, γιατί αν υπάρχει ένα σάπιο μήλο, σαπίζουν και τα άλλα μήλα στο καλάθι. Διώξτε το σάπιο από μέσα. Τι φταίνε οι έντιμοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, αυτή τη στιγμή να είναι αχθοφόροι των ανομημάτων των ολίγων; Τι φταίνε; Ποιος από εσάς δεν πήγε να απολογηθεί στο καφενείο του χωριού του; Πήγε ο κ. Γιαννέλλης στη Μυτιλήνη και δεν του μίλησαν γι’ αυτό το θέμα; Και μιλώ για έναν αγνό, έντιμο αγωνιστή αυτής της παράταξης. Υπάρχει κανείς; Όλοι αυτό αντιμετωπίζετε. Και τώρα τι πρέπει να συγκαλύψετε; Για να μην πάμε σε εκλογές και χάσετε πιθανόν την έδρα σας με τις αναλύσεις που σας κάνουν οι δημοσιογράφοι ότι από τους εκατόν πενήντα, οι πενήντα θα μείνουν μέσα, γιατί θα βγάλετε μόνο ενενήντα και οι σαράντα θα είναι καινούργιοι;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Θα ξανακερδίσουμε, κύριε Καρατζαφέρη, τις εκλογές.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Μπράβο, να μια πολύ ωραία ιδέα. Βγάλτε τα σκάνδαλα για να ξανακερδίσετε. Όσο κουκουλώνετε σκάνδαλα, το ξέρετε ότι δεν θα κερδίσετε. Κερδίστε, λοιπόν, διώχνοντας και απομονώνοντας τους κλέφτες και τους μιζαδόρους, τους οποίους γνωρίζετε. Το θέμα δεν είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιοι είναι. Τους γνωρίζετε καλά, αλλά φοβάστε να αντιδράσετε. Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε την ωμή πραγματικότητα. Αυτά λέμε εμείς.
Και βεβαίως, απευθυνόμενος για άλλη μία φορά στον κύριο συνάδελφο –λείπει από την Αίθουσα ο καλός, ο πολύ καλός, ο «Πάγκαλος», είναι ο υπερθετικός του καλός ο πάγκαλος, κύριε Παπουτσή- θα πω ότι είναι πολύ καλός στην πρόσθεση, αλλά δεν είναι καλός στην αφαίρεση. Έκανε κάτι προσθέσεις σήμερα, εκατόν πενήντα ένα συν δέκα, την αφαίρεση όμως δεν έμαθε, εκατόν δύο μείον δύο συν τρία. Ας μάθει και την αφαίρεση καλά. Πρόσθεση έδειξε ότι ξέρει. Ας δει και την αφαίρεση, μήπως και τα καταφέρει καλύτερα.

Γιατί, κυρίες και κύριοι, εδώ σε αυτήν την Αίθουσα, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, πρέπει ο καθένας να μπορεί να υπερβαίνει τις αγκυλώσεις της στείρας νοοτροπίας. Πρέπει να βγάλουμε την αλήθεια. Έχουμε παιδιά, έχουμε εγγόνια και πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τα παιδιά μας.

Τι θα πείτε εσείς της Νέας Δημοκρατίας; Θα πείτε «καλύψαμε την υπόθεση Παυλίδη». Αυτό θα πείτε και θα έχετε έναν άνθρωπο, όπως είπα χθες, ισόβια δακτυλοδεικτούμενο. Τώρα θα καλύψετε και τη SIEMENS; Και καλύπτετε τη SIEMENS και φοβάστε τη SIEMENS, γιατί ακριβώς δεν μπορείτε να ελέγξετε την περίοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Αν ήταν αλλιώς ο νόμος και μπορούσατε να ελέγξετε την περίοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εσείς θα λέγατε «πάμε να κάνουμε Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή». Αλλά επειδή μπορείτε να ελέγξετε μόνο την περίοδο τη δική σας λέτε «τώρα εμείς θέλουμε μπλεξίματα;». Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεν ξέρουμε τι έγινε επί ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πήρε πρωτοβουλίες και απομόνωσε ανθρώπους οι οποίοι είχαν μακριά χέρια;
Και ερωτώ εγώ τις τίμιες φωνές που υπάρχουν και σ' αυτό το χώρο, για ποιο λόγο ένα μεγάλο αγωνιστή αυτής της παράταξης, το Σμπώκο, δεν τον βάλατε στα ψηφοδέλτια; Δεν τον βάλατε, γιατί κάτι ξέρατε. Και ξέρατε περισσότερα από εμάς. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους. Γιατί δεν βάλατε τον εξαίρετο φέρελπι τότε συνάδελφο κ. Νεονάκη; Δεν έκανε καλά τη χωρίστρα του στα ανύπαρκτα μαλλιά του; Τι ήταν αυτό που τον έβγαλε εκτός ψηφοδελτίων; Ξέρετε πολύ καλά και εσείς ότι είχατε ανθρώπους, οι οποίοι δεν σας έπειθαν για την καθαρότητα των πράξεών τους. Και καθόμαστε εδώ και συζητάμε εννέα μήνες γι’ αυτά τα θέματα, πότε έτσι, πότε έτσι. Και κανείς δεν κάθετε να αντιληφθεί τι συμβαίνει.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρετε τι έκανε σήμερα ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας; Η πρώτη του ενέργεια, μόλις ορκίστηκε στο Κοράνι, ποια ήταν; Πήγε κάτω στα κατεχόμενα και τράβηξε το αφτί του Ταλάτ και του λέει «πρόσεχε πού πας». Και έδωσε τα μηνύματα.
Και σας παραπέμπω στο βιβλίο του το οποίο διδάσκεται, επαναλαμβάνω, στη Σχολή Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, όπου λέει ότι ο πόλεμος θα γίνει στο Αιγαίο, θα γίνει στα νησιά. Και απειλούμεθα με πόλεμο -και όχι μόνο από το βιβλίο- και με ένα
casus belli, του οποίου κάποιοι από εσάς του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλη μάλλον η ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισε τη διατήρησή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ψήφισε τη διατήρηση του casus belli.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τι λέτε;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Βεβαίως, κύριε Πρόεδρε. Και σας παραπέμπω στο
internet τώρα. Όταν υπήρξε τροπολογία να αρθεί το casus belli εις βάρος της Ελλάδος, προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές πορείες της Τουρκίας, οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισαν υπέρ της διατηρήσεως του casus belli.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τι λέτε; Το
casus belli το έχει η τουρκική....
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Βεβαίως. Σας το δίνω να το δείτε. Σας παραπέμπω τώρα στο
internet. Είμαι έτοιμος αμέσως να έρθω να ανακαλέσω, εάν κάνω λάθος.
Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αντιληφθούμε πόσο σοβαρά είναι στην περιοχή μας και τι κάνουμε εμείς; Ασχολούμεθα με τις μίζες επί οκτώ μήνες και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη.
Ξέρετε μια είδηση που θα σας πω; Είναι μία είδηση που δεν την ξέρετε. Ξέρετε ότι σε ένα μήνα έχουμε Ευρωεκλογές; Έχουμε Ευρωεκλογές σε ένα μήνα και δεν το ξέρει κανείς. Δεν συζητάμε τίποτα. Συζητάμε για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, για εκείνο το Σύνταγμα που μπορεί να μας πάει αλυσοδεμένους; Μιλάμε για τα καμώματα της πολιτικής των Βρυξελλών; Μιλάμε για την κατάσταση της οικονομίας με τα καμώματα του Αλμούνια; Πείτε μου τι συζητάμε. Αυτά τα θέματα τα συζητάμε; Συζητάμε για τα Σκόπια, συζητάμε για τον Αμερικανό και τον τρόπο που έρχεται εδώ και μας ενοχλεί, συζητάμε για το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης, συζητάμε για την προσπάθεια απόκρουσης της Ρωσίας; Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συζητάμε και είναι και αποπνιχτικά απολύτως, κυρίες και κύριοι, όλα αυτά.

Επειδή λοιπόν, δεν μπορούν να περιμένουν τα γεγονότα και επειδή τα γεγονότα θα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ αυτά, τελειώστε με αυτήν την υπόθεση. Σας καλώ να αναλογιστείτε τη συνείδησή σας. Μην ψηφίσετε με κομματική πειθαρχία. Ψηφίστε με τη συνείδησή σας. Βάλτε κάτω τη συνείδησή σας και εάν η συνείδησή σας πει ότι δεν πρέπει να διερευνήσουμε την υπόθεση, κάντε το. Αν πάτε, όμως, κόντρα στη συνείδησή σας, η συνείδησή σας θα σας κυνηγάει τις νύχτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: