Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Προς κ. Ντ. Μπακογιάννη
Υπ. Εξωτερικών
Αγαπητή κ. Υπουργέ,
Δια της παρούσης εκφράζουμε την ανησυχία & αγωνία μας για την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της αξιοποίησης της επιστολής που απευθύνουν περισσότεροι από 300 κορυφαίοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα προτρέποντας την κυβέρνησή του «να συμβάλει στον τερματισμό της παραχάραξης της ιστορίας από την π.Γ.Δ.Μ. & να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης του Τζωρτζ Μπους».
Η απορία μας είναι εύλογη καθώς τον περασμένο Απρίλιο το Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας διέθεσε ένα υπέρογκο ποσό από τον προϋπολογισμό του για καταχωρήσεις στον διεθνή Τύπο της ατυχούς & λανθασμένης κατά κοινή ομολογία διαφήμισης με τίτλο "What is in a name".
Τώρα διαθέτετε στα χέρια σας μία επιστολή η οποία ανατρέπει τους ισχυρισμούς της π.Γ.Δ.Μ. & ενδυναμώνει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελληνικής πλευράς σε μία ευνοϊκή συγκυρία πραγμάτων για τη χώρα μας.
Ευελπιστούμε για μια θετική απάντηση ως προς την αξιοποίηση της επιστολής,
Νίνα Γκατζούλη-Πρόεδρος Μαρία Χατζηνάκου-Γραμματεύς
Κοινοποίηση: κ. Κ. Παπούλια-Πρόεδρο Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή
Μέλη Ελλ. Κοινοβουλίου

Προς Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά & Αφρικής εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια, προσωπική απόφαση της Υπ. Εξωτερικών κ. Ντ.Μπακογιάννη, να αποδεχτεί την είσοδο στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ. Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου, με αεροσκάφος των «Μακεδονικών» αερογραμμών. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιλόσοσκι πρόσφατα βρέθηκε στη Ν. Υόρκη για να προωθήσει το θέμα της μηνύσεως της πΓΔΜ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος μιλά για καταπιεσμένη «Μακεδονική», «Αλβανική» & «Τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα. Ακόμη είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση προ 2ετών μιλούσε για προβλήματα μεταξύ «Μακεδόνων» & Ελλήνων & μεταξύ «Μακεδονίας» & Ελλάδας, χωρίς καμιά αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη. Επίσης, ο Υπ. Εξωτερικών της πΓΔΜ σε διάφορες συνεντεύξεις του στον Ελληνικό & διεθνή Τύπο ισχυρίστηκε πως έως & το 1988 το βόρειο αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν ονομαζόταν Μακεδονία, αλλά Βόρεια Ελλάδα... & το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε τον διέψευσε.
Η απόφαση αυτή της κυρίας Υπουργού αποτελεί εξευτελισμό της χώρας μας με απόλυτη υπευθυνότητα του Υπ. Εξωτερικών διότι δεν είναι «εξαίρεση», όπως ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, αλλά σαφέστατη απόκλιση από την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση & ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του & διακύβευση εθνικών συμφερόντων.
Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Εξοχότητά Σας κάλεσε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πΓΔΜ, κ. Τσερβενκόφσκι δεν του επετράπη να μπει στη χώρα με αεροσκάφος των «Μακεδονικών» αερογραμμών, μια πολύ σωστή & εθνικά αξιοπρεπής απόφαση. Η ως άνω παραχώρηση της κυρίας Υπουργού αναιρεί την αξιοπρεπή αυτή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης & αυτό πριν καν αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας καλούν με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς & τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων να παρέμβετε άμεσα & να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα & την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδος, ματαιώνοντας την προκλητική πτήση του κ. Μιλόσοσκι.
Με εκτίμηση,
Παμμακεδονική Έν. Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Έν. Αυστραλίας-Δ. Μηνάς,Πρόεδρος
Παμμακεδονική Έν. Καναδά-Χαρ. Μουτουσίδης,Πρόεδρος
Παμμακεδονική Έν. Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντ.Τσορμπατζόγλου,Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμ. Αφρικής-Δ. Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος
Κοιν.:
Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή
Αρχηγό Αξ.Αντιπολίτευσης κ.Παπανδρέου
Πρόεδρο Βουλής κ.Σούφια
Αρχηγούς κομμάτων
Υπ. Εξωτερικών κ.Μπακογιάννη
Ελληνικό Κοινοβούλιο

1 σχόλιο:

marika είπε...

σαν ελληνιδα της γερμανιας πρωσηπογραφω το γραμμα που εστειλαν οι αποδιμοι στους πολιτικους,φτανει πια η προδοσια,εχουμε αγανακτηση