Κάθε χρονο την ιδια μερα οι Ελληνες υφιστανται την αδυσσωπητη θεατρικη παραστασι ανεπαγγελτων και καλοθρεμμενων πολιτικων, που παρελαυνουν μπροστα από τα φωτα των μεσων εξαπατησεως να επαναλαβουν τα ιδια καλοστημενα παραμυθια πλεγμενα γυρω από έναν αδιαμφισβητητο πυρηνα θλιβερης αληθειας.

Την τραγωδια της Κυπρου, με ανταλλαγμα την αποκαταστασι της Δημοκρατιας στην Ελλαδα.

Και είναι εμετικο αηδες προκλητικο και εκνευριστικο να υφιστανται οι Ελληνες αυτή την θεατρικη παραστασι χωρις να μπορουν να δειξουν εμπρακτα τα συναισθηματα τους , την απογνωσι την αποστροφη την οργη τους.

Όταν, 35 χρονια μετα την τραγωδια της Κυπρου, η αληθεια εξακολουθει να παραμενει επτασφραγιστο μυστικο δια νομου που επεβαλε την εθνικη σιωπη.

Βέβαια, η επιρροή του μύθου είναι αδύνατον να κάλυψη πάντοτε τα αποσιωπούμενα πραγματικά γεγονότα. Που τα συζητούν με τους επιβάτες τους οι ταξιτζήδες , τα αναλύουν ακόμη και στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι των Ελλήνων αναγνωρίζουν.. Ότι η ανατροπή της κυβερνήσεως Γ.Παπαδοπούλου- Σ.Μαρκεζίνη και η ανάληψις της εξουσίας, από το απρόσωπο καθεστώς Ιωαννίδη με τα μεθοδευμένα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ήταν απότοκος της αρνήσεως της, να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήσι της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973. Ενώ τέλος η αποκαταστασις της Δημοκρατίας στην Ελλάδα επετευχθη με την ναυτικώς ανεμπόδιστο, εκ μέρους της Ελλάδος, εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την αυτοκατάλυσι του καθεστώτος.

Έτσι , όλοι «το ’χουν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι». Ότι, ούτε ο λαός ούτε οι ανύπαρκτοι «αντιστασιακοί», ανέτρεψαν την ΄΄χούντα΄΄ την 24 Ιουλίου 1974, όπως έχουν βαλθεί να μας πείσουν ακουραστα 35 χρόνια τώρα, οι «ιστορικοί και εκπαιδευτικοί» των Μέσων Ενημερώσεως και οι πολιτικοί μας, . Εφ’ όσον με συνθήματα στους τοίχους και «κροτίδες» - πρέπει κάποτε να το ομολογήσουν - δεν ανετράπη ούτε εκινδύνευσε το στρατιωτικό καθεστώς. Αντιθέτως μακροημέρευσε, διαρκεσαν 6 ολόκληρα χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις (από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και 25/11/1973 έως 23/7/1974).

Την εξουσίαν παρέδωσε εκουσίως σε πολιτική κυβέρνησι, χωρίς να ανατραπή από την «θρυλικη» αντιστασι....Μάλιστα τον αποκληθέντα από τους «ιστορικούς και εκπαιδευτικούς» των Μέσων Ενημερώσεως , «Εθνάρχην» Καραμανλήν, (τον θείον του νυν Πρωθυπουργού μας) ο οποίος τότε μόνον συνειδητοποίησε την γεωγραφική αποστασι της Κύπρου από την Ελλάδα ειπων ότι «η Κύπρος είναι μακράν» ώρκισεν, όπως ενθυμούμεθα, Στρατιωτικός.Ο Πρόεδρος του αυτοκαταλυθεντος καθεστώτος, στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης.

Και είναι πανθομολογουμενον οτι:

Ιστορικώς , τόσον εκ των στόχων της δράσεως, όσον και των αυστηρώς προσωπικών διακυβεύσεων, δύο (2) υπηρξαν οι αυθεντικοί αντιστασιακοί. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, που με κίνδυνο της ζωής του, προσπάθησε να δολοφονήση τον Γ. Παπαδόπουλο και ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο πρώτος αποτυχών συνελήφθη αμέσως και τελικώς αμνηστευθείς έτυχεν χάριτος την 21.8.1973 οτε απεφυλακίσθη Ενώ ο τέως Βασιλεύς, απώλεσε τον θρόνο του με το αποτυχόν κίνημα της 13/12/1967.

Βεβαίως την επομένην της παραδόσεως της εξουσίας , αιφνιδίως αποκτήσαμε περί τα εννέα εκατομμύρια
« αντιστασιακούς» κατ αναλογιαν του πληθυσμού της Ελλάδος( ενταξει τωρα ισως είναι και οι λαθρομεταναστες αντιστασιακοι..) . Καθ ότι, ειτε τρωγαμε, ειτε πιναμε, ειτε καλοπερνουσαμε, εφ οσον όμως ζουσαμε υπο το στρατιωτικο καθεστως που αυτοκαταρρευσε, εμεις καναμε αντιστασι αδελφια..

Όμως να θυμίσουμε τι έγραφε στο «Βήμα» της 19.11.1978, σε άρθρο του ο Π.Παλαιολόγος.

«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Ειναι ο κανένας .Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας

Τα ιδια και στο χρονογράφημα της Ελένης Βλάχου, με τον τίτλο «Αλήθειες» την 16.06.1985. « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια , που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμα τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Ελληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του..Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές..» Και σε άλλο χρονογράφημα της με τίτλο «η φυγή» (11.1.1987) γράφει. «…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, απο σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την ΄΄ολοκληρωμένη αντίστασι του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας΄΄. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή;..Τα κρύψαμε όλα κάτω απο ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων..»

Κι ενώ επιεικώς μόνον απογοήτευσι προκαλεί στους σκεπτομένους Έλληνες αυτός ο άκαιρος και άστοχος συν-θλιπτικός «εορτασμός» που συμπίπτει με την τραγική επέτειο του διαμελισμού της Κύπρου.

Οι φιλότιμες προσπάθειες να συνδεθη με ο,τι προκαλεί συζήτησι. Όπως η εγκυκλο-παιδικη αποψι της αριστερας «για το τελος μιας εποχης, οπου , το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων» ή « για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, ..γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή.»Προκαλουν νευρικα γελια ατελειωτα:

Διοτι:

Τον θανατο του ελευθερου καπιταλισμου κε Προεδρε, τον ακουμε από την εποχη του ΛΕνιν και του Σταλιν τον διαβαζουμε καθημερινως στον Ριζοασπαστη, τελικως όμως αυτό που ειδαμε ΟΛΟΙ ηταν το αληθινο τελος του σταλινικου κομμουνισμου το 1989 με την καταρρευσι του υπαρκτου , ανυπαρκτου πλεον σοσιαλισμου στην Ευρωπη και την Ρωσσια και τις χιλιαδες των μεταναστατων από τις χωρες αυτές για κάθε επαγγελμα μεχρι το αρχαιοτερο ..

Ενω στον καθ όλα εντιμοτατο αλλα σιωπηλο περι του τουτου λαλιστατου περι παντος αλλου όμως, Προεδρο μας, να εξηγησουμε τι διερχεται του νοος μας, οσακις τον ακουμε, να μας ομιλει περι διαφανειας, αξιακης κρισεως και τα τοιαυτα..

Ελευθεροτυπιας το αναγνωσμα , που το μεταφερουμε αυτουσιο,εδω

(http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.05.2003,id=24353328)

«…Στις αρχές του 1995 η βίλα πολυαπασχόλησε τα μέσα και τον ίδιο χρόνο το θέμα φούντωσε όταν δημοσιεύτηκε το «πόθεν έσχες» του 1994 περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά τη βίλα. Σ' εκείνο το «πόθεν έσχες» αναφερόταν η αγορά του οικοπέδου της Εκάλης, έκτασης 3,7 στρεμμάτων, με κτίσμα 532 τ.μ. με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών. Το «πόθεν έσχες» του 1995 αναφερόταν σε μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6, στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ. Είχε, όμως, επεκταθεί κατά 380 τ.μ. Χώροι στάθμευσης, πισίνα, υπόγειοι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο.

Στο ίδιο «πόθεν έσχες» αναφερόταν ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος. Από τον Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ., ο οποίος είχε κάνει και τη διαπραγμάτευση με τους κληρονόμους Λουμίδη και είχε υπογράψει προσύμφωνο στο όνομά του. Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ.

Αληθεια:

Η ολοσχερης απομακρυνσι των πολιτικων καθες Πολιτειακης αρχης από την τραγικη πραγματικοτητα που βιωνει ο Ελληνας , τις καθημερινες δολοφονικες επιθεσεις κατά των αστυνομικων, την απαξιωσι από τα λυμματα των οχετων των ΜΕΜ κατά των δικαστικων την εγκληματικοτητα, την αποθρασυνσι των μεταναστατων, την ανυπαρξια εκπαιδευσεως από την στοιχειωδη μεχρι την λεγομενη ανωτατη, την πλρη αποβιομηχανοποιησι της χωρας, ..Ολα αυτά οι Κοι αυτοι, που επι 35 χρονια καλοτρεφονται και εξασφαλιζουν το μελλον των απογονων των απογονων των, δεν βρηκαν μια λεξι να πουν. Αλλα τα φορτωσαν όλα στην ανεργια και στην οικονομικη κρισι?

Μα Κυριοι, εάν δεν πεσατε με UFO στην Βλακανοταλιμπανια, η Ελλαδα βρισκεται σε κριση από τις αρχες της δεκαετιας του 80.Μετα την παραδοσι της σοσιαλμανους πολιτικης του ιδρυτου της δυναστειας Καραμανλη στο γνησιο σοσιαλισμο του ΠΑΣΟΚ, όταν οι βιομηχανιες, τα ναυπηγεια, τα εργοστασια, σταδιακως αρχισαν να κλεινουν οι επιχειρηματιες και η ιδιωτικη πρωτοβουλια να διωκονται και ετσι να εγκαταλειπουν την σοσιαλιστρικη φορομπηκτικη ελλαδα στους αυτοκρατορες του δημοσιου.

Δεν ζημιωθηκε λοιπον τωρα η Ελλαδα με την παγκοσμια κριση, διοτι τωρα ισως απολυθει και κανενας δημοσιος υπαλληλος..Η Ελλαδα ουτως ή αλλως κειται εκτος του παγκοσμιου γιγνεσθαι και ομφαλοσκοπει…Αφου σ’αυτό διαπρεπουν οι Πολιτικοι της..

Ιασων