Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΑ(;)ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ!

“Αποκαλύπτω στο βιβλίο ότι ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ Τουρκοκύπριους, ακόμη και γυναικόπαιδα”

“ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ, με αποτέλεσμα να συσπειρώσουμε αυτούς τους πληθυσμούς και να ζητήσουν την συνδρομή της Μητέρας Τουρκίας.”!

Ο 58χρονος Ηπειρώτης συγγραφέας Βασίλης Γκουρογιάννης, μας παρουσίασε το καινούργιο του μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή». Ο Γκουρογιάννης ήταν φαντάρος στην Κύπρο το Καλοκαίρι του 1974, έζησε και τις δύο φάσεις του «Αττίλα», ξέρει πρόσωπα και πράγματα και «τα πέρασε» στο εν λόγω μυθιστόρημα.
Ωστόσο, δικαιολογεί(!) την Τουρκική Εισβολή ως αποκατάσταση της Ειρήνης στην Κύπρο που είχαν διαταράξει οι – αποβλακωμένοι από την Μεγάλη Ιδέα – Έλληνες Εθνικιστές!!.. Μεταφέρουμε επί λέξει μερικά απ’ όσα είπε στην ΕΤ-1 ο Γκουρογιάννης για να φρίξετε: 1) «Εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε να μιλάμε για το τι εγκλήματα έχουμε κάνει στους άλλους. Φροντίζουμε να τα αποσιωπούμε, ώστε να φαινόμαστε ότι εμείς είμαστε οι άσπιλοι και αμόλυντοι… Η έρευνα που έκανα για το βιβλίο μου, με κάνει να πιστεύω ότι οι Τούρκοι είναι περισσότερο αυτοκριτικοί στις μαρτυρίες τους.
Για πρώτη – ίσως – φορά, αποκαλύπτω στο βιβλίο ότι ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ Τουρκοκύπριους, ακόμη και γυναικόπαιδα. Κι εμείς εκτελέσαμε Τούρκους στρατιώτες. Πριν λίγο καιρό, εμφανίστηκε στην Τηλεόραση ένας Τούρκος βετεράνος και είπε ότι έκανε εκτελέσεις αιχμαλώτων. Αυτό συγκλόνισε την Ελλάδα. ΄Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά: Έχουμε κι εμείς αποσιωπημένα Εγκλήματα Πολέμου»!!…


Ο Ελληνικός Εθνικισμός φταίει για όλα…

…Και συνέχισε ο Γκουρογιάννης, το βιβλίο του οποίου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους λογοτεχνικούς κριτικούς των «Νέων», της «Ελευθεροτυπίας» και της «Καθημερινής», επειδή ακριβώς διασύρει την Ελλάδα:
2) «Η λεγόμενη Τραγωδία της Κύπρου δεν είναι μία τυχαία Στρατιωτική Ήττα της Ελλάδος. Είναι μία νομοτελειακή κατάληξη της Ελληνικής Παιδείας. Είναι ένα κατάλοιπο του Μεγαλοϊδεατισμού. Διότι είχαμε την εντύπωση – στηριζόμενοι στα βιβλία της σχολικής Ιστορίας, ότι οι Τούρκοι μόλις βλέπουν Έλληνα, το βάζουν στα πόδια. Και είχαμε την εντύπωση ότι πρέπει ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ από κάθε τι ξένο και μιαρό που συνήθως θεωρούμε τους άλλους. Αλλά και οι Κύπριοι, γαλουχημένοι κι αυτοί όπως όλοι οι Έλληνες, πίστευαν ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είχαν καμμία θέση στο Νησί. Νομίζω πως έτσι ξεκινήσαν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ, με αποτέλεσμα να συσπειρώσουμε αυτούς τους πληθυσμούς και να ζητήσουν την συνδρομή της Μητέρας Τουρκίας.»…
3) «Μπορώ να πώ ότι τα μηνύματα από την κυκλοφορία του βιβλίου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι συμπολεμιστές μου το υποδέχονται με ευγνωμοσύνη που ένας Έλληνας συγγραφέας τους θυμήθηκε και το δράμα τους το έκανε Τέχνη. Επίσης, και οι Βετεράνοι οι δικοί μας, αυτοί που τουλάχιστον έχουν επικοινωνήσει μέχρι τώρα μαζί μου, μου εκφράζουν την ευαρέσκειά τους που – επιτέλους – κάποιος μίλησε γι’ αυτούς τους ξεχασμένους και τους στιγματισμένους»!…


Στο σημείο αυτό, απευθυνόμαστε στον αγαπητότατο Πρόεδρο των «Βετεράνων Κύπρου 1974» κ. Νίκο Αργυρόπουλο: Αληθεύουν όσα είπε στην ΕΤ-1 ο Βασίλης Γκουρογιάννης; Τον παίρνετε τηλέφωνο εσείς οι βετεράνοι και του εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας που αποκάλυψε στο Παγκόσμιο Κοινό ότι ήσασταν ένα τσούρμο δολοφόνοι αμάχων και γυναικοπαίδων, εσείς οι Ελλαδίτες που υπηρετήσατε στην Κύπρο; Κύριε Αργυρόπουλε, είναι πολύ σοβαρό το θέμα και πρέπει να απαντήσετε. Διότι είναι προφανές ότι κάποιος μας «δουλεύει» εδώ πέρα.
http://www.adiakritos.gr/?p=1824#more-1824

Δεν υπάρχουν σχόλια: