Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Ομορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικότατα πλασμένος!
_____________________________
Γραφει ο "ZEIDORON"
_____________________________
Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση των ίδιων των δημιουργών του χάους,που ακόμα το λέμε Ελληνικό κράτος.
Οχι πως δεν είχαμε επαρκείς ενδείξεις αλλά,η εξάρθρωση του κυκλώματος των απαγωγέων του Π.Παναγόπουλου ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο το μήκος,το πλάτος και το βάθος της διαφθοράς
και της διαπλοκής.Καθώς και την άμεση σύνδεση κράτους και παρακράτους.
Σαπίλα,βρωμιά και δυσωδία παντού!
Να είναι καλά ο καθηγητής μας της φυσικής που επέμεινε να κατανοήσουμε πλήρως την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων.
Βέβαια εδώ πρόκειται για ντενεκέδες,η λειτουργία τους όμως είναι πανομοιότυπη.
Καλή της ώρα εκεί που βρίσκεται και της φιλολόγου μας η οποία μας εξηγούσε μετ' επιμονής πως να εμβαθύνουμε στα λόγια των ποιητών έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τα νοήματα που κρύβουν!
Πως αλλιώς θα ερμηνεύαμε τώρα όλους αυτούς τους διαλόγους που υπό μορφή σήριαλ τροφοδοτούν την καθημερινότητά μας;
Οι αρχές με περισή χαρά μας παρουσίασαν την απίστευτη επιτυχία τους να συλλάβουν ήδη φυλακισμένους!
Κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί,μετ' αυτοκριτικής,πως οργανώθηκε και δρούσε αυτή η "εταιρεία" μέσα στους κόλπους και με τις ευλογίες του ευνομούμενου κράτους μας.
Μόνο κάποια κυρία Σωτηρίου παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας!
Τη δύσμοιρη λέξη κι αυτή!
Τη σκέφτεστε με στόμα και μιλιά;"Να φύγετε να πάτε αλλού και μη με ξαναπιάσετε στο στόμα σας πανάθλιοι"!
Βλέπουμε και κάτι περίεργα όντα να ξαναπέφτουν από τα σύννεφα διαριγνύοντας ιμάτια και καλτσόν.
Αυτά ζούνε σ' άλλη χώρα!
Εκεί δεν υφίσταται εναγκαλισμός κράτους και παρακράτους,εγκληματιών και πολιτικών.
Εκεί οι πολιτικοί έχουν μορφή αγίων και οι κρατικοί λειτουργοί μορφή προβάτων!Οι δε κακοί λύκοι έχουν αυτοεξοριστεί διότι δεν υπήρχε έδαφος να ευδοκιμήσουν.
Αχ μωρέ!Μπαϊρακτάρης* που σας χρειάζεται,να πάρει το βούρδουλα και τη χατζάρα του και να αρχίσει να κόβει από μουστάκια και μανίκια μέχρι λευκούς γραβατοφορμένους γιακάδες με περίσιο θράσος.Να δείτε πότε θα εξαφανιστούν τα κουτσαβάκια και οι αχρείοι καλαμοκαβαλάρηδες που εκμεταλεύονται την ανοχή μας.
Οχι ο Μπαϊρακτάρης με τα σουβλάκια όπου συνηθίζει να αμπελοφιλοσοφεί ο πρωθυπουργός μας!
Αλλος πρόγονός του κι αυτός εξ Αγρινίου ορμώμενος!
*Δημήτριος Μπαϊρακτάρης 1833-1900"Διευθυντής Αστυνομίας. Η δράση του αρχίζει το 1892, όταν η κυβέρνηση Τρικούπη αποφασίζει να δώσει ένα γερό πλήγμα στους κουτσαβάκηδες του Ψυρή και γενικά της Αθήνας. Ο Μπαϊρακτάρης, επικεφαλής μιας κουστωδίας επίλεκτων ευζώνων, εισέβαλε στις ταβέρνες και τα καφενεία, συνελάμβανε τους κουτσαβάκηδες και στη συνέχεια τους εξευτέλιζε. Τους συγκέντρωνε στο προαύλιο της αστυνομίας, δίπλα στην πλατεία Κλαυθμώνος, και με την απειλή του βούρδουλα τους ανάγκαζε να σπάσουν τα όπλα τους με σφυρί κι αμόνι. Όλα τα σπασμένα (μαχαίρια, γιαταγάνια, κάμες, πιστόλια, ρεβόλβερ) πουλιούνταν στο δημοπρατήριο για παλιοσίδερα. Μετά από τα όπλα, εξευτελίζονταν οι άνθρωποι. Ένας αρχάριος κουρέας τους έκοβε το δεξί μανίκι του σακακιού (μια και αυτό "δεν το χρειάζονταν", αφού φορούσαν μόνο το αριστερό μανίκι, καθώς έριχναν επάνω τους ανάριχτο το σακάκι), το ζωνάρι και τη μύτη των παπουτσιών τους, τα μουστάκια, και τις αφέλειες. Μετά απ' αυτό, οι πιο ζόρικοι στέλνονταν στις φυλακές και σε περίπτωση υποτροπής, τιμωρούνταν με το βαρύ βούρδουλα του σκληρού Μπαϊρακτάρη. Το μαστίγωμα αυτό θεωρούνταν ο έσχατος εξευτελισμός."

Δεν υπάρχουν σχόλια: