Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

ΞΥΠΝΑ ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗΗΗ ! (ΒΕΓΓΟ)

ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ!!!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΘΝΙΚΕ ΗΘΟΠΟΙΕ!!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥΣ;;

ΜΗΠΩΣ Η «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ;

ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΣΜΥΡΝΙΟΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΘΕΙ; Η ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;

Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ!!

ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ Η ΤΡΕΞΕ Η ΤΡΕΧΑΤΟΥΣ!!!

ΠΡΟΣΕΧΕ!! ΚΑΛΗ ΟΙ ΕΣΚΕΝΑΖΙΜ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ…

ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!

ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ «ΖΟΥΜΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΥΡΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!

ΠΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ..

ΞΥΠΝΑ ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕΕΕΕΕ……….

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ

Ο καλός μας άνθρωπος επιστρέφει στην TV

Η Ρέινα Εσκενάζυ μιλάει για τη νέα σειρά - ντοκιμαντέρ και τη συνεργασία της με τον θαναση βεγγο, την Κάκια Ιγερινού και την Κάτια Δανδουλάκη

Ενας μύθος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο καλός μας άνθρωπος Θανάσης Βέγγος, επιστρέφει τη νέα σεζόν, ύστερα από μακρόχρονη απουσία, στη μικρή οθόνη. Η επιστροφή του μεγάλου μας ηθοποιού θα σημάνει, όμως, και την επιστροφή της σκηνοθέτιδος Ρέινας Εσκενάζυ, της σεναριογράφου Κάκιας Ιγερινού και της Κάτιας Δανδουλάκη.

οινός παρονομαστής θα είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της ΕΤ3, που θα έχει ως θέμα της την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τόπο καταγωγής των περισσότερων συντελεστών και αφορμή για την υλοποίηση της σειράς. Ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ θα είναι «Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας». Το κόνσεπτ της σειράς δεν θα έχει τη συνήθη δομή και το σίγουρο είναι πως με την πένα της Κάκιας Ιγερινού, τη σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ και τη συνδρομή στην αφήγηση του Θανάση Βέγγου και της Κάτιας Δανδουλάκη δεν θα μοιάζει με τίποτα απ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ο καλός μας άνθρωπος επιστρέφει στην TV

- Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη σειρά αυτή;

Με την Κάκια συζητούσαμε κάποιες ιδέες και αποφασίσαμε να κάνουμε ντοκιμαντέρ. Και επειδή η Κάκια είναι από τη Θεσσαλονίκη και εμένα ήταν η καταγωγή του πατέρα μου, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την πολύ ενδιαφέρουσα πόλη της Θεσσαλονίκης. Κι είναι ανεξάντλητη η ιστορία της...

- Πού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ντοκιμαντέρ;

Δεν πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, που θα παραθέτει απλά τα γεγονότα. Θα είναι δραματοποιημένο και θα αφηγηθεί όχι μόνο τη νεότερη ιστορία της πόλης, αλλά από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Για το λιμάνι, για τον Μέγα Αλέξανδρο, την ιδιαίτερη ζαχαροπλαστική αλλά και τη γαστρονομία της πόλης, για το «Μακεδονικό», τους Μακεδονομάχους αλλά και για το «μωσαϊκό πολιτισμών» Μωαμεθανοί πρόσφυγες, Πόντιοι, Εβραίοι και Χριστιανοί... Το πολυπολιτισμικό, που είναι αυτή η πόλη. Πάντα όμως με μια πιο ανάλαφρη ματιά, όχι αυστηρά ιστορική.

-Θα υπάρξουν εκπλήξεις;

Θα εμφανιστούν στο πρώτο επεισόδιο τα εγγόνια του Θανάση Βέγγου, ο μικρός Θανάσης και η Νίκη Βέγγου. Θα συνομιλήσουν με τον παππού τους για την πόλη και την ιστορία της. Επίσης σκοπός της σειράς δεν είναι μόνο τα ιστορικά ντοκουμέντα, για τα οποία χρησιμοποιήθηκε και το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ, αλλά να δούμε και να μάθουμε την ιστορία της πόλης με μια ματιά νοσταλγίας, για μια πόλη που χάνεται σιγά σιγά.

- Η σειρά απευθύνεται στο μνημονικό των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, κι όχι μόνο, που ίσως και να μάθουν πράγματα για την ιστορία της πόλης τους;

Ναι. Εγώ αυτό που θέλω να πετύχω είναι να απευθύνεται στην οικογένεια και να μην παραθέτει μόνο τα ιστορικά στοιχεία και τίποτε άλλο. Και εμείς έχουμε ιστορικά στοιχεία, γιατί δεν γίνεται ένα ντοκιμαντέρ να μην έχει, αλλά σημασία έχει πώς περνάνε αυτά. Εμείς τα περνάμε λίγο πιο ανάλαφρα, με τη βοήθεια του Θανάση Βέγγου να «σπάει» το αυστηρό ιστορικό πράγμα. Θα ήθελα να μου πει ένα παιδί ότι έμαθε πράγματα για τη Θεσσαλονίκη.

Ποιοτικό δεν είναι το... δύσπεπτο

- Υστερα από καιρό συνεργάζεστε ξανά με την Κάκια Ιγερινού και τον Θανάση Βέγγο...

Τον Θανάση τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι τιμή μου που έχω δουλέψει τόσο πολύ μαζί του, έχουμε κάνει μαζί το «Περί ανέμων και υδάτων», είχε και τη συμμετοχή στην «Αλίκη», που ήταν πολύ σημαντική για μένα, και έχω μια φοβερή αδυναμία και έναν έρωτα μαζί του.

Με τη Κάκια, πέρα από το ότι οι δρόμοι μας χωρίσανε επαγγελματικά για κάποιο διάστημα, παραμένουμε φίλες εδώ και πολλά χρόνια και δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά οι φίλοι πρέπει να δουλεύουν πάντα μαζί. Τώρα έτυχε μια πολύ ωραία συγκυρία, η Κάκια γράφει τα κείμενα και το ντοκιμαντέρ θέλει έρευνα, θέλει δουλειά, θέλει μελέτη. Οταν κάνεις κάποιες σκηνές, πρέπει να τις έχεις μελετήσει, αλλιώς την πάτησες.

-Υπάρχει η άποψη ότι όταν δώσεις στο κοινό ένα καλό «προϊόν», αυτό θα το επιβραβεύσει. Βέβαια έχουμε παραδείγματα που καλές παραγωγές δεν κάνουν τηλεθέαση. Σας προβληματίζει αυτό;

Σίγουρα θέλουμε την αποδοχή του κόσμου, γιατί αλλιώς το κάνεις με τους φίλους σου στο σπίτι. Ετσι είναι όμως. Και ο κόσμος είναι τόσο μπουχτισμένος και κουρασμένος που όταν είναι κάτι «βαρύ», μπορεί να μην έχει την όρεξη να κάτσει να το δει και το καταλαβαίνω απόλυτα. Επίσης υπάρχουν κομεντί και κωμωδίες που είναι πολύ αξιόλογες. Θέλω να πω, ότι ποιοτικό δεν σημαίνει αναγκαστικά κάτι βαρύ και δύσπεπτο. Γιατί κάπως έτσι έχει περάσει λίγο η έννοια του ποιοτικού. Βαρύ, δύσκολο και δυσβάσταχτο λιγάκι.

- Πώς θα χαρακτηρίζατε με μια λέξη τη σειρά αυτή;

«Νοσταλγία». Βγάζει ένα νοσταλγικό, γλυκό πράγμα η σειρά αυτή.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μπιντέλα στο ΕΘΝΟΣ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: