Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Αναστολή της Απεργίας Πείνας, κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα κατά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θέμα: Αναστολή της Απεργίας Πείνας, κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα κατά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Μετά από συνεχείς εμπαιγμούς ,υπαναχωρήσεις και εξόφθαλμες παρανομίες η ομάδα η οποία έχει διοριστεί προκειμένου να ελέγχεται η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της χώρας ετράπη σήμερα για μία ακόμα φορά σε άτακτη και ένοχη φυγή, αποφεύγοντας να συγκληθεί για συνεδρίαση στις 14:00 όπως είχε επίσημα ορισθεί, για να ανακαλέσει την απόφαση σκάνδαλο αθώωσης μελών τού καρτέλ χάλυβα, νομίζοντας ότι μπορεί να μας εμπαίζει ατιμωρητί και να μας οδηγήσει έτσι έντεχνα στον φυσικό θάνατο !

Κατ' αυτόν τον τρόπο εξευτέλισε ξεδιάντροπα τον θεσμό πού υποτίθεται ότι υπηρετεί και εξέθεσε την πολιτική κυβέρνηση τής χώρας.

Οι θλιβεροί αυτοί άνθρωποι, μίσθαρνα εκτελεστικά όργανα των οικονομικών αφεντικών της χώρας απεδείχθησαν για πολλοστή φορά κατώτεροι και των ελαχίστων ανθρώπινων προτύπων και είναι ανάξιοι πλέον κάθε ενασχόλησης μαζί τους. Σήμερα το μεσημέρι μπήκε οριστικά η ταφόπλακα στην λειτουργία τού θεσμού αυτού στην Ελλάδα...

Η εταιρεία IRON TENCO AE η οποία κατήγγειλε και ξεσκέπασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σκληρό καρτέλ χάλυβα των μεγαλοβιομηχάνων, θα καταφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη κάνοντας χρήση μηνύσεων και αγωγών εναντίον κάθε υπευθύνου τής Αρχής αυτής με την βεβαιότητα ότι οι εισαγγελείς και δικαστές πού έχουν παραμείνει όρθιοι σε αυτή τη χώρα θα εκκαθαρίσουν επιτέλους την υπόθεση φθάνοντας στον πυθμένα της.

Αλλά η υπόθεση τής καταστροφής της εταιρείας μας από το καρτέλ τού χάλυβα υπήρξε μόνο η αφετηρία της απεργίας πείνας.

Στους 5 μήνες πού περάσαμε νηστικοί στον δρόμο, ο Θεόδωρος Τενέζος, και εργάτης και επιχειρηματίας 148 μέρες μείον 44 κιλά και ο Γιώργος Κοσμόπουλος γιατρός χειρουργός θώρακα, καρδιάς 30 μέρες μείον 12 κιλά , αναδείξαμε το κεντρικό δομικό πρόβλημα τής χώρας.

Ξεσκεπάσαμε δημόσια την πραγματική εξουσία τής χώρας πού είναι οι ομάδες των μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες με τη δύναμη τού χρήματος πού διαθέτουν έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία και όλους τούς υπόλοιπους κρατικούς και μη μηχανισμούς, όπως τα ΜΜΕ.

Τούς τελευταίους 5 μήνες στον δρόμο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμείς δεν μασήσαμε τα λόγια μας. Φέραμε στην επιφάνεια χωρίς δισταγμό όλα τα ονόματα των Ελλήνων μεγιστάνων τού πλούτου πού στην πραγματικότητα εξουσιάζουν την πατρίδα μας με σκοπό να τούς γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες μαζί με τα εγκλήματα πού κατά συρροή διαπράττουν σε βάρος όλων μας.

Δεν σταματήσαμε στις καταγγελίες κατά των τραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων μεγαλεμπόρων και των ιδιοτελών υπαλλήλων τους, αλλά προχωρήσαμε καταθέτοντας την πρόταση για σύγκλιση πανεθνικής Συνδιάσκεψης με συγκεκριμένη ατζέντα και σκοπό την επανίδρυση τού κράτους για την αναδόμηση μιας δημοκρατικής πλέον πολιτείας ,πού έχουν ήδη προσυπογράψει χιλιάδες ενεργοί πολίτες και φορείς.

Στα πλαίσια τού αγώνα κατά των καρτέλ και μονοπωλίων πού αρχίσαμε, κάναμε προτάσεις πού αφορούν την εξάρθρωση των ομάδων που συνασπισμένες κυριαρχούν σε όλους τούς τομείς τής οικονομικής ζωής και μας ληστεύουν, όπως και μέτρα ελέγχου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από την πολιτική και όχι από τούς μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μιας Αρχής πού θεσμοθετήθηκε για να προστατεύει τούς πολίτες-καταναλωτές και όχι να αποτελεί τον κυματοθραύστη των καταγγελιών εναντίον των μεγαλοεπιχειρηματιών και ανάχωμα προστασίας τους.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες μας έγιναν μέσα σε πνεύμα ειρήνης, συμφιλίωσης και δικαιοσύνης.

Απλώσαμε χέρι συναδέλφωσης και εποικοδομητικής συνεργασίας προς τούς κρατούντες.

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση υπήρξε μηδενικά μικρόψυχη, αναξιοπρεπής και υπολογιστική.

Έτσι,
Ο αγώνας αυτός από σήμερα αναβαθμίζεται και περνάει σε άλλες πολύπλευρες μορφές.

Ανακοινώνουμε ότι :
Από σήμερα 10-7-2009 αναστέλλουμε την μορφή αυτή αγώνα, καθώς αποδεικνύεται ότι ο αγώνας πού έρχεται, με επιλογή και ευθύνη τής άρχουσας οικονομικής τάξης τής χώρας πού αμετανόητη εξακολουθεί να μας εξοντώνει ατομικά και συλλογικά ,θα είναι πλέον ολοκληρωτικός και απαιτεί τη φυσική παρουσία όλων των πολιτικών και κοινωνικών αγωνιστών .

-Καλούμε όλους τούς συνεργάτες, εθελοντές, συμπαραστάτες, φίλους σε αγωνιστικό συναγερμό.

-Ευχαριστούμε τούς εκατοντάδες bloggers τού διαδικτύου για την συμμετοχή και συμπαράστασή τους σε αυτή την πρώτη φάση τού αγώνα και τούς καλούμε σε συνεχή αγωνιστική συνεργασία.

-Ευχαριστούμε όλη την ενεργό κοινωνία , τούς χιλιάδες πολίτες πού βρέθηκαν κοντά μας, τις Κοινωνικές και πολιτικές Οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα πού στάθηκαν δίπλα μας, σε αμετακίνητη αγωνιστικότητα.

-Ευχαριστούμε τα 9.5 εκατομμύρια των επισκεπτών τής πεντάμηνης ζωντανής μετάδοσης της απεργίας μας και τα καλούμε σε πολυδιάστατη ενεργή συμμετοχή.

Οι δράσεις πού θα ακολουθήσουν θα ανακοινωθούν άμεσα από το διαδίκτυο.
Πιστεύουμε ότι οι υγιείς δυνάμεις πού υπάρχουν στον πολιτικό κόσμο και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας θα κινητοποιηθούν σε αυτήν την πορεία αναγέννησης τής πατρίδας μας.

Μία πορεία δημοκρατίας, ισονομίας, προόδου και ευημερίας για όλους μας στηριγμένη στο χέρι συναδέλφωσης και συνεργασίας πού απλώσαμε και το οποίο τώρα μετατρέπεται, με ευθύνη των οικονομικά ισχυρών και των υπαλλήλων τους, σε πολιτική και κοινωνική γροθιά.
Αθήνα 10-7-2009 ,ώρα 17:00

Θεόδωρος Τενέζος .................................................Γεώργιος Κοσμόπουλος
Πολιτικός Απεργός Πείνας 148 ημερών ...................Πολιτικός Απεργός Πείνας 30ημερών


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: