Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Τιμήθηκε η μνήμη του διαχρονικά επίκαιρου Ίωνα Δραγούμη

29.07.2009: Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη.

29.07.2009: Ο κεντρικός ομιλητής Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στην διαφορά του Ίωνος Δραγούμη από τους σημερινούς διανοούμενους και πολιτικούς.

29.07.2009: Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον διανοούμενο και συγγραφέα Ίωνα Δραγούμη.

29.07.2009: Ο Ηλίας Πολατίδης τόνισε την επικαιρότητα των αγώνων του Ίωνα Δραγούμη για την Μακεδονία.

29.07.2009: Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην δικαίωση των συνεχών εθνικών αγώνων από τον Ίωνα Δραγούμη μέχρι σήμερα.

29.07.2009: Η Δήμητρα Μυλωνά από την εφημερίδα «Στόχος» κάλεσε σε αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας.

29.07.2009: Ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς προανήγγειλε την κυκλοφορία ανέκδοτων έργων του Ίωνος Δραγούμη.

29.07.2009: Ψυχή της εκδήλωσης και φέτος ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας.

29.07.2009: Πλήθος οργανώσεων και φορέων κατέθεσε φέτος στεφάνι στο μνημείο του Ίωνος Δραγούμη.

Για 27η συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες πατριώτες τίμησαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου την μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Ίωνος Δραγούμη, με την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο κέντρο της Αθήνας στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος την 31η Ιουλίου 1920. Στο πρόσωπό του τιμήθηκε ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνος (γαμβρός του Παύλου Μελά), ο πατριώτης πολιτικός (υιός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη), μα πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος που νοηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού.

Αψηφώντας την ζέστη, στην καρδιά του καλοκαιριού, πάνω από 200 πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Επιτροπής Μνήμης Ίωνος Δραγούμη» και της συνδιοργανώτριας Νεολαίας Ορθοδόξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός αγωνιστής εκδότης του Θρακικού περιοδικού «Ενδοχώρα» και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κουριαννίδης, ο οποίος, με μια εμπεριστατωμένη ομιλία, επισήμανε την διαχρονικότητα και την δύναμη των ιδεών του Ίωνος Δραγούμη.

Στην φετινή εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν χαιρετισμό οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Ηλίας Πολατίδης, ο Γιάννης Σχοινάς (εκδόσεις «Νέα Θέσις»), ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών Βαγγέλης Παπαδόπουλος (γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), ο Τρύφων Μπουγάς (μέλος Ε.Γ. του ΛΑ.Ο.Σ.), ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις «Γεωργιάδη»), η Δήμητρα Μυλωνά (αρχισυντάκτρια του «Στόχου»), ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.), Λευτέρης Γαβριελάτος (Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλαίχθων») και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Απόστολος Μπαμίχας.

Στην μνήμη του Ίωνος Δραγούμη κατέθεσαν στεφάνια οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), Τρύφων Μπουγάς (Ν.Ο. Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ.), Μαρία Κρητικού (ΝΕ.Ο.Σ.), Νίκος Ζαΐρης («Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων»), Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις «Γεωργιάδη»), Γιάννης Σχοινάς (εκδόσεις «Νέα Θέσις»), Ευφροσύνη Γιαννάκενα (εκδόσεις «Πελασγός»), Τάσος Δημητρακόπουλος (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»), Δήμητρα Μυλωνά (εφημερίδα «Στόχος»), Σπύρος Σταματόπουλος (περιοδικό Patria), Ιωάννης Στασινός (Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηνά»), Ιωάννης Βασιλαντωνάκης (Σκοπευτικός Σύλλογος Πειραιώς «Οι Πελασγοί») και ο Κώστας Αραούζος («Ελληνική Εστία»).

Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο Ιωάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός». Η εκδήλωση έκλεισε, όπως πάντα, με τον Εθνικό μας Ύμνο.


Ελληνικές Γραμμές

Δεν υπάρχουν σχόλια: