Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝΤΕΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΕΚΠΟΜΠΗ: «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»)

Δημοσιογράφος: Έχετε αγωνία, καθώς μένουν μόνο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές;

Γ. Καρατζαφέρης: Όχι, είμαι ίσως ο πολιτικός αρχηγός με την λιγότερη αγωνία. Ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να μπει μέσα, ο κ. Καραμανλής να φύγει το ταχύτερο, ο κ. Παπανδρέου να πετύχει την αυτοδυναμία. Εγώ δεν έχω καμία αγωνία. Φρόντισα και έχτισα μια κατάσταση με σοβαρότητα και αντιμετωπίζω το εκλογικό σώμα με εμπιστοσύνη.

Δημοσιογράφος: Τα καλύτερα είπατε πάλι για τον κ. Καραμανλή...

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Καραμανλής απέδρασε. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν μελετήσει κανείς το διάγγελμά του. Ο Ελληνικός λαός θα του χρωστάει χάρη γι΄ αυτό.

Δημοσιογράφος: Στο ντιμπέητ φάνηκε ο κ. Καραμανλής να θέλει να «χτυπήσει» τον κ. Παπανδρέου που είναι ο μεγάλος αντίπαλος του, αλλά και εσάς γιατί ξέρει ότι έχει διαρροή ψηφοφόρων προς το ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Καραμανλής κάνει ένα αγώνα για τα μάτια του κόσμου. Έχει κουραστεί και θέλει να φύγει. Συμφωνώ με αυτά που είχε γράψει ο Ν. Χατζηνικολάου και είχε πει και ο ξάδελφος του ο Μ. Λιάπης, που τον ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, ότι έχει αποφασίσει να φύγει. Ίσως δεν σηκώνουν άλλο οι ώμοι του. Ίσως να αισθάνεται πολιτική μοναξιά που έφυγε ο Ρουσόπουλος. Δεν ξέρω.

Δημοσιογράφος: Στο ντημπέητ, στο δίλεπτο που κλείσατε κάποιοι είπαν ότι εμφανιστήκατε ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός, και όχι ως αρχηγός μικρού κόμματος που κοιτάει να ανεβάσει το ποσοστό του.

Γ. Καρατζαφέρης: Στην Ελλάδα Πρωθυπουργό έχουμε μόλις για 3 μήνες. Μετά έχουμε ένα Πρωθυπουργό σε αδυναμία, και έναν εν΄ δυνάμει. Έτσι πιστεύω ότι υπάρχει πάρα πολύ χώρος για να πολιτευτεί κανείς. Πιστεύω ότι έχουμε ένα κενό ηγεσιών. Ο κ. Παπανδρέου έχει μια συγκεκριμένη δομή που ο Ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί, και ο κ. Καραμανλής θέλει να φύγει. Ο Ελληνικός λαός ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις, και γι΄ αυτό αντιμετωπίζω το θέμα με σοβαρότητα. Γι΄ αυτό στο ντιμπέητ άφησα την οποιαδήποτε οξύτητα και τα λογοπαίγνια πίσω. Ήθελα να δείξω ότι υπάρχει μια ενεργητική δύναμη που ξέρει τα θέματα, μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις και δεν σπαταλάει τον χρόνο της σε κουβέντες.

Δημοσιογράφος: Στελέχη από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται αλλά και γράφουν στις εφημερίδες σήμερα, παρά τις απαγορεύσεις δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων, ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συσπειρώνονται γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Γ. Καρατζαφέρης: Είναι προπαγάνδα. Το είχαν σχεδιάσει και ήξερα πότε θα γίνει. Όταν ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια είχα πει «περιμένετε αυτές τις διαρροές». Στην ουσία όμως ο κ. Καραμανλής θέλει τον κ. Παπανδρέου ΜΕ αυτοδύναμη κυβέρνηση και τον προωθεί. Μόνος του ο κ. Παπανδρέου δεν θα τα κατάφερνε.

Δημοσιογράφος: Τα στελέχη της ΝΔ λένε ότι «κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ»...

Γ. Καρατζαφέρης: Να μας πει η ηγεσία της ΝΔ τι προτιμάει, ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ. Προτιμάει ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής κουβαλάει τον Γιώργο. Εγώ όμως είμαι αυτός που θα τον διώξω ή θα προσπαθήσω να το κάνω με τις όποιες δυνάμεις μου.

Δημοσιογράφος: Σε προηγούμενη συνέντευξη πριν 15 μέρες είχατε πει ότι βλέπετε Πρωθυπουργό Παπανδρέου και Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο ντιμπέητ μιλήσατε για Πρόεδρο Σημίτη.

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ δεν προτίμησα ποτέ τον κ. Σημίτη και δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα μου. Ήταν πολιτικός μου αντίπαλος. Αυτό που είπα όμως είναι ότι δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος με πείρα στην πολιτική και τέτοιους ανθρώπους δεν τους πετάς στα αζήτητα όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου για πολιτικούς του λόγους και σύνδρομα, και αυτή είναι η διαφορά μας. Έτσι έκανε και με τον Α. Παπαδόπουλο που ήταν ένας από τους καλύτερους Υπ. Οικονομικών, τον κ. Βερελή ένα από τα εξυπνότερα μυαλά, η ΝΔ την κ. Μπενάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλαβάνο. Χρειαζόμαστε την εμπειρία αυτών των ανθρώπων αυτές τις μέρες που έρχονται και θα είναι πιο δύσκολες από τις τωρινές. Και πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι επαρκής όταν θα έρθει η κρίση και δεν ξέρω ποιον θα έχει δίπλα του για να τον συμβουλέψει σωστά. Πιστεύω ότι και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί έπαιξαν άσχημα το χαρτί του κ. Παπούλια. Ο κ. Παπούλιας πιστεύω έχει αντοχές να αντέξει αυτήν την ψυχεμπορία που διενεργείται.

Δημοσιογράφος: Πολλοί πιστεύουν ότι ο κ. Παπούλιας θα αρνηθεί την υποψηφιότητα μετά τα όσα έχουν συμβεί.

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτό μεθοδεύουν, αλλά πιστεύω στις αντοχές του. Εγώ στηρίζω τον κ. Παπούλια, αλλά αυτό που έγινε στην Δ.Ε.Θ από τον κ. Καραμανλή που είπε τρεις φορές «αν, ο κ. Παπούλιας» δεν ήταν καθόλου κομψό. Έχουν μοιράσει ρόλους τα τζάκια. Πρωθυπουργός Παπανδρέου, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Μπακογιάννη, και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Καραμανλής.

Δημοσιογράφος: Προβλέπεται σύγκρουση στην ΝΔ μετά την αποχώρηση Καραμανλή;

Γ. Καρατζαφέρης: Θα περάσει η ΝΔ ό,τι είχε περάσει το ΠΑΣΟΚ το 2007. Θα υπάρχει μία εσωτερική φαγούρα. Αυτοί που θα διεκδικήσουν την θέση θα΄ ναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, παρά τους τραυματισμούς της από την Ζίμενς και τα εθνικά θέματα, ο κ Σαμαράς, που δεν έχει προλάβει να γιατρέψει τις πληγές του 1993, και ο κ. Αβραμόπουλος, που προσπαθεί να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή με τις δημόσιες σχέσεις.

Δημοσιογράφος: Είχατε προτείνει στο παρελθόν συνεργασία με την ΝΔ...

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ πρότεινα 3 φορές στον κ. Καραμανλή να συνεργαστούμε, αλλά αυτός προτίμησε να φέρει στην εξουσία τον κ. Παπανδρέου. Αυτό να το ξέρει η βάση της ΝΔ! Του πρότεινα συνεργασία με 162 βουλευτές, χωρίς να ζητήσω ανταλλάγματα, όπως την αντιπροεδρία ή κάποια Υπουργεία ή γραμματείες. Αυτό που ζήτησα ήταν εξωτερική πολιτική που υφαίνεται στην Αθήνα και όχι στην Ουάσιγκτον, πιο φιλολαϊκή πολιτική, κοινωνική ειρήνη στα θέματα των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας και μέτρα υπέρ του λαού και όχι των τραπεζών.

Δημοσιογράφος: Εσείς αλιεύετε ψηφοφόρους από την ΝΔ;

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ είμαι η ΝΔ εκείνης της εποχής του Αβέρωφ ή του Μητσοτάκη. Δεν είναι ΝΔ αυτό το πράγμα έτσι όπως το κατάντησε ο κ. Καραμανλής που κινείται εκεί που κινείτο κάποτε το ΠΑΣΟΚ. Έχουν κοινά ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά 80%. Εγώ έχω 35% μαζί τους. Ο ένας θα μπορούσε να είναι Υπουργός του άλλου. Διαφωνούμε στα οικονομικά, στα εθνικά, στα κοινωνικά, ακόμα και στον τρόπο που χαϊδεύουν τις τράπεζες και οι δύο.

Δημοσιογράφος: Εάν στις εκλογές πιάσετε ένα μεγάλο ποσοστό, εάν η ΝΔ καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να πιάσει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, εάν το ΚΚΕ πιάσει το επιδιωκόμενο ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ μπει στη Βουλή, ακόμα και οι Οικολόγοι μπουν, θα έχουμε μια εξακομματική Βουλή, όπου αυτοδυναμία δεν θα έχουμε σίγουρα, τι θα κάνετε τότε;

Γ. Καρατζαφέρης: Καταρχήν, νομίζω ότι το θέμα της αυτοδυναμίας δεν έχει κλειδώσει. Πιστεύω ότι η ΝΔ θα κατρακυλήσει κι άλλο, όσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να φτάσει το ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά έχει αυξηθεί. Όταν έκλεισαν οι δημοσκοπήσεις ήταν 5,5 μονάδες. Τώρα οι μονάδες είναι περισσότερες. Δεν πείθει η ΝΔ και δεν κάνει κανείς αγώνα. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή την πτώση των δυο μεγάλων κομμάτων, υπάρχουν ζωογόνες ζώνες. Εγώ θα είμαι η αντιπολίτευση αυτού που έρχεται. Πρέπει να θυμίσω στους τηλεθεατές σας ότι το 30% του εκλογικού σώματος πιστεύει ότι ήμουν το καλύτερο κόμμα και το πιο υπεύθυνο, όπως δημοσιεύτηκε στο «βαρόμετρο» της «Καθημερινής». Το επίσημο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» έβγαλε στατιστικές κατηγορίες των δύο τελευταίων ετών. Είμαστε πρώτοι σε ομιλίες, πρώτοι σε συμμετοχή στις επιτροπές, πρώτοι σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αυτό που ζητάω από τον ελληνικό λαό είναι να μου δώσει δύναμη, ώστε να είμαι το χειρόφρενο σε οτιδήποτε κακό φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η υποψηφιότητά σας στη Ροδόπη εξυπηρετεί τα σχέδια του τούρκικου προξενείου, και ότι δημιουργείτε πόλωση.

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω μαζί μου δημοσίευμα της "Sabah" που λέει «εχθρός των Τούρκων ο Καρατζαφέρης». Όταν η τούρκικη κυβέρνηση, μέσω του οργάνου της γυρίζει και λέει «εχθρός των Τούρκων ο Καρατζαφέρης», δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κ. Στυλιανίδης, μέσα στην αγωνία του, λέει τα αντίθετα. Επίσης, έχω ένα δημοσίευμα του «Έθνους», που λέει ότι προχτές που τελείωσε το Ραμαζάνι πήγαν όλοι οι πολιτευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Τούρκοι κατά δήλωσή τους και όχι Έλληνες μουσουλμάνοι, πήγαν να υποβάλλουν τα σέβη τους στο τούρκικο προξενείο. Το τούρκικο προξενείο έχει γίνει κράτος εν κράτει. Έχει περισσότερη ισχύ στη Θράκη, από οποιαδήποτε υπηρεσία του Κράτους. Πρέπει να αποκατασταθεί συνειδητά αυτή η ισορροπία. Πηγαίνω συνειδητά υποψήφιος στη Ροδόπη και ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να έρθει και αυτός στην Ροδόπη για να δείξουμε ότι δεν τα έχουμε χαρίσει όλα. Ο κ. Καραμανλής προτίμησε τη Λάρισα. Εγώ πάω εκεί μόνο και μόνο για να ανυψώσω το ηθικό των Ελλήνων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που κάτω από την πίεση και την μπότα του τούρκικου προξενείου έχουν αρχίσει να μειώνουν το δικό τους φρόνημα. Καταδικάζω την απόφαση των άλλων κομμάτων που, ανάμεσα σε τόσους Έλληνες Μουσουλμάνους εξαιρετικούς, επιλέγουν αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους.

Δημοσιογράφος: Εάν μετεκλογικά έχουμε εξελίξεις στη ΝΔ, υπάρχει περιθώριο σύμπραξης μαζί της;

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω πει ότι δεν έχω μεγάλο στόμα, έχω μεγαλύτερα αυτιά. Θα είμαι παρών σε οποιαδήποτε εξέλιξη ωφελεί το έθνος και την πατρίδα.

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μιλήσετε και με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση διερευνητικών εντολών;

Γ. Καρατζαφέρης: Η εντολή διερεύνησης θα πάει στο ΠΑΣΟΚ, εκείνο θα πλησιάσει τη ΝΔ, γιατί έτσι πάει η σειρά και εκεί τελειώνει η ιστορία.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή η κυβέρνηση συνεργασίας, αν προκύψει, θα είναι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ;

Γ. Καρατζαφέρης: Οι Αμερικανοί θέλουν να τελειώσουν και το Κυπριακό και το Σκοπιανό και το Αιγαίο. Μόνο ο ένας από τους δύο δεν μπορεί να πάρει αυτό το φορτίο. Κι οι δυο μαζί, πιστεύουν οι Αμερικανοί, μπορούν. Δεύτερον, οι Βρυξέλλες θέλουν να επιβάλλουν σκληρότατους κανόνες. Ένας από τους δύο δεν μπορεί, κι οι δύο μαζί μπορούν.

Δημοσιογράφος: Με ποιον Πρωθυπουργό;

Γ. Καρατζαφέρης: Όπως και στην Γερμανία, με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Απλώς, δεν θα είναι ο Καραμανλής το νούμερο 2, αλλά η κ. Μπακογιάννη, που έχει και «κοινές αναφορές» με τον κ. Παπανδρέου.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Καραμανλής, ανεβάζει στροφές στη μηχανή, εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν φτάνουν τα λόγια μόνο, χρειάζονται και πράξεις. Ο κ. Καραμανλής έχει δώσει το όνομα στα Σκόπια, έβαλε βέτο στο πρόθεμα. Ο θείος του είχε πει δακρύζοντας ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Για τον ανιψιό και διάδοχό του, οι «Μακεδονίες» είναι δύο, η Βόρεια και η Νότια. Εγώ είμαι με τον μπάρμπα του και όχι με τον ίδιο.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με την εγκληματικότητα, που δεν ακούστηκε και στο ντιμπέιτ, τι έχετε να πείτε;

Γ. Καρατζαφέρης: Είναι άλλη μια μάχη που έχασε η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία και ούτε ασχολήθηκε κανείς. Είναι πλέον έκπληξη, να μην έχουμε 5 ληστείες την ημέρα.

Δημοσιογράφος: Πάντως, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, μας παίρνετε τη δουλειά εμάς των δημοσιογράφων. Όλοι διαπιστώνετε, αλλά δια ταύτα δεν βλέπω.

Γ. Καρατζαφέρης: Το δια ταύτα, το έχει η εκτελεστική εξουσία και όχι η νομοθετική. Έδωσε εξετάσεις η ΝΔ και απέτυχε. Και εκεί. έδειξε ανοχή, υπήρχαν και τα φοβικά σύνδρομα του κ. Καραμανλή και απέτυχε. Φτάσαμε στο σημείο, να φοβούμαστε να βγούμε από το σπίτι μας. Τα μόνα επαγγέλματα που δουλεύουν στην Ελλάδα είναι οι κλειδαράδες κι οι σιδεράδες. Έχουμε τόσα κάγκελα και κλειδαριές στα σπίτια μας, λες και είμαστε φυλακή.

Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που είσαστε κοντά μας.

Γ. Καρατζαφέρης: Να είστε καλά, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: