Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Στην αρχική του τοποθέτηση προς δημοσιογράφους, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε τα εξής:

Όσο «ξενόφερτος» είμαι εγώ στην περιοχή, άλλο τόσο ξενόφερτος είναι ο κ. Καραμανλής ή οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί στα μέρη που έχουν βάλει υποψηφιότητα, δεν είναι τόπος καταγωγής τους. Υποψηφιότητες των πολιτικών αρχηγών είναι κάτι που το επιβάλλει η Δημοκρατία μας και όποιος αντιδρά σε αυτό αντιδρά στην Δημοκρατία.

Θεωρώ ρατσιστικό επιχείρημα ότι ο ΛΑΟΣ διασπά την ψήφο των χριστιανών. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που ψηφίζεται τόσο από Έλληνες χριστιανούς όσο και από Έλληνες μουσουλμάνους.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που με θέλουν εχθρό της Τουρκίας έχω να πω ότι δεν είναι εχθρός κανενός αυτός που επιζητά την αξιοπρέπεια της χώρας του.

Απαντώντας στη συνέχεια σε αντίστοιχες, σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο. Καρατζαφέρης σημείωσε:

1) Στη σύμβαση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη υπάρχει ένας όρος που θα διευκολύνει τον Παπανδρέου αν θελήσει να την παγώσει, το ότι η Ελλάδα μπορεί να υποχωρήσει όποτε θέλει. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα ήταν καταστροφικό για την πατρίδα, γιατί από την σύμβαση προκύπτουν εξαιρετικά ευεργετήματα. Είναι σαν να ανοίγουμε μια άλλη πόρτα και θα ήταν μεγάλο λάθος του Παπανδρέου να μην το δει αυτό.

2) Στην περιοχή των Βαλκανίων, γίνεται μια ανακατανομή, σύμφωνα με τα Αμερικανικά συμφέροντα. Εκεί εντάσσεται και η δημιουργία του ψευδοκράτους των Σκοπίων. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέες εμπλοκές στα Βαλκάνια ώστε αυτά να αποκτήσουν πρωτεύουσα θέση στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα ιστορικά.

3) Από το 2004 μιλάμε για ειδική σχέση με την Τουρκία, κάτι που τώρα ενστερνίζονται οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

4) Το τουρκικό προξενείο πρέπει να λειτουργήσει στα ίδια καλούπια όλων των διπλωματικών αποστολών. Ο ρόλος του έχει ξεφύγει.

5) Η Συνθήκη της Λωζάνης μιλά για Έλληνες μουσουλμάνους. Οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση. Είναι σχήμα οξύμωρο να λέμε ότι μία Τουρκάλα θέλει να πάει να πάει στη Βουλή των Ελλήνων.

6) Η αύξηση επιρροής της δύναμης του τουρκικού προξενείου είναι προϊόν λαθών ελληνικών κυβερνήσεων. Γιατί καλύπτονται οι αφίσες του ΛΑ.Ο.Σ. εδώ και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα; Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό τον τόπο;

Μιλώντας αμέσως μετά ενώπιον φίλων του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε τα εξής:

Ο κάθε Έλληνας κουβαλάει μέσα του μια σημαία με το σταυρό του Χριστού και το γαλανόλευκο της πατρίδας. Τώρα, βέβαια, σηκώνει και η πατρίδα μας ένα σταυρό μαρτυρίου μετά από 35 χρόνια μονοκρατοριών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Είμαστε τελευταίοι στα οικονομικά στην ΕΕ και πρώτοι στη διαφθορά. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα που είναι η μόνη χώρα που έχει τη λέξη «φιλότιμο» στο λεξιλόγιό της.

Οραματίζομαι την οριστική ρήξη με το σάπιο και το κατεστημένο.

Εγώ δεν εννοώ την εξωτερική πολιτική με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα. Κόντρα στα δημοσιεύματα που θέλουν την κα Μπακογιάννη, «κόρη της Τουρκίας», εγώ προτιμώ να είμαι γιος της Μάνας Ελλάδας.

Όταν το 2000 ρώτησα τον Καραμανλή, μετά από εκείνη τη νίκη-ήττα «γιατί μας πρόδωσες», εκείνος μου έδειξε την πόρτα. Όμως εγώ επιβίωσα έξω από το μαντρί γιατί εκεί επιβιώνουν τα αγριοκάτσικα και όχι τα πρόβατα.

Εκλιπαρεί η άλλοτε κραταιά ΝΔ να μην ψηφιστεί ο ΛΑ.Ο.Σ., όχι για να κερδίσει, αλλά για να χάσει με μικρότερη διαφορά. Καμία σχέση η σημερινή ΝΔ με εκείνη του Αβέρωφ και του Μητσοτάκη. Ο σημερινός ΛΑ.Ο.Σ. είναι η ΝΔ του Αβέρωφ. Πού ήταν ο κ. Καραμανλής όταν εγώ όργωνα την Ελλάδα με την TV PRESS, πήγαινα στα δικαστήρια, με βράβευαν οι τοπικές της Νέας Δημοκρατίας;

Ο κ. Καραμανλής τα βρήκε όλα έτοιμα. Εμείς δεν κληρονομήσαμε κόμμα, το φτιάξαμε μόνοι μας. Και αυτό θα μας δώσει την εξουσία με εντολή του ελληνικού λαού όταν έρθει η ώρα.

Υπάρχει ένας διάχυτος τοπικός πανικός. Κάποιοι φοβούνται ότι θα χάσουν την έδρα τους. Ας πρόσεχαν! Ας έκαναν καλύτερα τη δουλειά τους.

Αντιγράφουν πολλά από εμάς. Πρόσφατα αντέγραψαν στη ΝΔ θέσεις του κ. Κοραντή για την Τουρκία, όπως εκφράστηκαν στην Athens News. Το ξέρουμε από τον σημερινό προ-μοιρασμένο λόγο του κ. Καραμανλή.

Η οριοθέτηση του Ντε Γκωλ για την Ευρώπη, προέβλεπε τρεις άξονες: γεωγραφική θέση, χριστιανική θρησκεία, ελληνορωμαϊκός πολιτισμός. Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση στην Ευρώπη εκτός κι αν η Αμερική αποφασίσει να διαλύσει την Ευρώπη.

Είχα μιλήσει για ειδική σχέση με την Τουρκία και κάποιοι τότε κάγχασαν. Σήμερα το ίδιο λένε οι δύο μεγάλοι της Ευρώπης, Σαρκοζί και Μέρκελ. Συμφωνούμε με το Σαρκοζί που θέλει δημοψηφίσματα για την είσοδο χώρας στην ΕΕ η οποία έχει πληθυσμό άνω του 5% του συνολικού.

Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι απολαμβάνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όχι το ασιατικό πεπρωμένο. Κουραστήκαμε και ματώσαμε για να μπούμε στην ΕΕ, άρα θέλουμε σεβασμό.

Το τουρκικό προξενείο συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο εξαιτίας ολιγωριών των ελληνικών κυβερνήσεων. Σε συνάντησή μου με υπουργό της Τουρκίας, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, στο εντευκτήριο και όχι στο γραφείο μου -γιατί ήταν ακόμα νωπό το αίμα του Σολωμού- είπα ότι μας ενώνει το λευκό και μας χωρίζει το κόκκινο. Εννοούσα το γάλα και το αίμα. Συνέχισα λέγοντας «εγώ σκέφτομαι το πρώτο, εσείς το δεύτερο». Δεν έχω κανένα μένος με την Τουρκία, αλλά θέλω την αξιοπρέπεια της χώρας μου.

Κάθε δέκα χρόνια δημιουργούν και ένα επεισόδιο εις βάρος μας:

Το ΄55 στην Κωνσταντινούπολη, το ΄64 στην Κύπρο, το ΄74 ο Αττίλας, το ΄83 η αναγνώριση του ψευδοκράτους, το ΄96 τα Ίμια.

Όμως ούτε η Τουρκία είναι τόσο δυνατή, ούτε η Ελλάδα τόσο ανίσχυρη.

Όσο πονάω για τη Θράκη, πονάω και για τη Μακεδονία. Όλα τα δάχτυλα του χεριού πονάνε το ίδιο. Όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα, όσες εκχωρήσεις και να έχουν γίνει, δεν θα τις αναγνωρίσουμε. Στη Θράκη έχουν έρθει τόσοι και τόσοι υπουργοί -ως και πρωθυπουργός. Πόσοι υπουργοί Έλληνες έχουν πάει στην Ίμβρο ή στην Τένεδο; Μόνο ένας πρέσβης: ο κ. Κοραντής!

Στην οικονομία, ο κ. Καραμανλής επιμένει να αυξάνει τους φόρους, στεγνώνοντας την αγορά. Ο δε κ. Παπανδρέου προχωρά βλέποντας και κάνοντας!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι:

Το 80% του ελληνικού εμπορίου έχει περάσει σε ξένα χέρια. Παράλληλα, «φορολογικοί παράδεισοι» μειώνουν με υποτιμολογήσεις-υπερτιμολογήσεις τη φορολογητέα ύλη.

Έχουμε μία αιμορραγία ύψους 12 δις το χρόνο λόγω των χρημάτων που στέλνουν στη χώρα τους οι λαθρομετανάστες.

Εμείς προτείνουμε ποσόστωση. Να πάρουμε όσους χρειαζόμαστε από τις χώρες που θα επιλέξουμε.

Κανείς δεν μιλά για τη Siemens. Είμαστε το μόνο κόμμα που είναι καθαρό και αδιάφθορο. Η λίστα των 153 είναι ακόμα εκεί. Εσείς αν χρωστάτε, σας στέλνουν τον επιμελητή. Αυτοί που πήραν 100.000.000 μίζες κυκλοφορούν με μερσεντές διεκδικούν και αξιώματα.

Οι «πρασινοφρουροί» φαίνεται πως ξύπνησαν από το λήθαργό τους. Προειδοποιώ: Όποιος από το ΠΑΣΟΚ κυνηγήσει δημόσιο λειτουργό, θα με βρει προσωπικά απέναντί του!

Γιατί ο κ. Καραμανλής κάνει τώρα εκλογές και δεν έκανε τον Ιούνιο διπλές, αφού τις είχε αποφασίσει; Γιατί πετά 500.000.000 ευρώ που αυτές απαιτούν; Διότι, πιστεύω, εξασφαλίστηκε το ακαταδίωκτο και υπήρξε μία άτυπη συμφωνία για μοιρασιά ρόλων ανάμεσα στα τζάκια την επόμενη ημέρα, ερήμην του λαού.

Ο κ. Καραμανλής «άδειασε» το κόμμα του για την ιδιοτέλειά του. Το είπε και «το αίμα του», ο ξάδερφός του, κ. Λιάπης. Ο θείος του κληροδότησε ένα κόμμα και αυτός δεν σεβάστηκε ούτε το δάκρυ του για τη Μακεδονία. Αντίστοιχα, ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να επαναλάβει το σύνθημα του πατέρα του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»; Και οι δυο λοιπόν, δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στην Ιστορία. Δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα ή την ποιότητα που επιβάλλει η θέση τους.

Οι προτάσεις που προτείναμε για την Οικονομία, όπως η εισροή κεφαλαίων από την παραοικονομία στην πραγματική Οικονομία, ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τις καταθέσεις εξωτερικού, ή η μείωση του Φ.Π.Α, είναι προτάσεις που πρόσφατα υιοθετήθηκαν από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό αποδεικνύει ότι όσα λέμε μπορούν να τα ακολουθούν οι μεγάλοι αλλά δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι «μικροί». Προτείναμε την φορολόγηση των Καζίνο με έκτακτη φορολογία 3% που θα μας έδινε όσο περίπου χάνουμε από τη λαθρομετανάστευση, αλλά φοβούνται το κεφάλαιο και τα αφεντικά για να εφαρμόσουν τέτοιες λύσεις.

Μας «γονάτισε» η ακρίβεια. 3 φορές πιο ακριβό στην Καλλιθέα το ίδιο προϊόν, ίδιας μάρκας απ΄ ότι στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες. Αδυνατεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καρτέλ των πολυεθνικών. Ποιος μας καταδίκασε να τους κάνουμε πλούσιους όλους αυτούς;

Εμείς σε όλα αυτά προτείνουμε:

Πρώτον, καθιέρωση αναλογίας 1/7 ανάμεσα στον κατώτερο και τον ανώτερο μισθό.

Δεύτερον, ένας και μοναδικός φόρος για τα ακίνητα της τάξης του 0,3% της αξίας. Κατάργηση του φόρου κληρονομιάς.

Τρίτον, αύξηση μισθών κατά 35% με κατάργηση ενσήμων και αντικατάστασή τους με ένα 3% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Τέταρτον, ενιαίος φορέας υγείας και καθιέρωση ειδικού τέλους για τα ιατρεία με ποσά ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο και μηδενικό ειδικό τέλος για ιατρεία κάτω των 1000 ατόμων, ώστε να πάνε οι γιατροί στην περιφέρεια.

Πέμπτον, απλοποίηση της φορολογίας με καθιέρωση ειδικού τέλους 1000 ευρώ για συγκεκριμένα επαγγέλματα, ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

Σας καλώ να είστε εκλογικοί αντιπρόσωποι την Κυριακή, γιατί είναι άδικο οι μανδαρίνοι των κομμάτων να αφαιρέσουν ψήφους από το ΛΑ.Ο.Σ.

Αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, την Πίστη! Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα!

Να θυμάστε: Εμείς οι Έλληνες ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε ακόμη μακρύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: