Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Άρθρο του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΠΑΜΙΧΑ


Γιατί τώρα,

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!

Μέσα σε μία κοινωνία «παγκοσμιοποιημένη» σαν τη σημερινή ελληνική, μέσα σ’ένα πολιτικό περιβάλλον που ο άξονας δεξιά-αριστερά έχει χάσει σημαντικό μέρος των επιχειρημάτων του για την αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών του, πρωταρχικό ρόλο παίζει πλέον η εξεύρεση λύσεων που θα δώσουν ένα καλύτερο αύριο στον έλληνα πολίτη.

Ο πολιτικός γνώμονας με βάση τον οποίο επιλέγει σήμερα την κομματική του προτίμηση ο έλληνας ψηφοφόρος είναι –και σωστά- τομείς όπως η αξιοπρεπής επιβίωση, η κρατικοκοινωνική περίθαλψη στην υγεία, το αίσθημα ασφάλειας όσον αφορά τη δημόσια τάξη και τέλος και κυρίαρχα η αποκατάσταση της εθνικής του αξιοπρέπειας που τελευταία λόγω της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση και λόγω της παθητικής ανοχής που ασκεί η αντιπολίτευση έχουν πληγωθεί καίρια.

* Μέσα σε μία Ευρώπη που έχει ως κοινή αφετηρία τον ελληνικό πολιτισμό και το Χριστιανισμό, ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση των Εθνών και όχι σε μία Ευρώπη των πολυεθνικών. Για το λόγο αυτό το κίνημά μας στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει το ρόλο των Εθνών‑Κρατών στην Ε.Ε. και σέβεται όλες τις εθνικές οντότητες με τις οποίες επιθυμεί ομαλή συνεργασία. Στα πιστεύω του αυτά βασίζεται η μάχη που δίνει για τη βιολογική και πνευματική διατήρηση του Έθνους, αφού έτσι επιτυγχάνεται η διατήρηση του χαρακτήρα του Έθνους των Ελλήνων. Άρα ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει το Έθνος‑Κράτος στην Ε.Ε. Τα άλλα κόμματα το κάνουν;

* Εμείς, οι Έλληνες που γεννηθήκαμε σε «αυλές» και παίξαμε σε «αλάνες» μέσα σε εποχές δύσκολες για τη χώρα, είχαμε συνηθίσει να ζούμε και να κοιμόμαστε σε σπίτια με πόρτες ξεκλείδωτες και παράθυρα ανοιχτά. Σήμερα, τα παιδιά μας έχουν γίνει «συνέταιροι» των κλειδαράδων και των αλουμινάδων, των συμπαθών αυτών επαγγελματιών, που υποκαθιστούν πλέον την χαμένη αίσθηση ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Ο ΛΑ.Ο.Σ., που πιστεύει και μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλει ο έλληνας πολίτης να ζει σε μία ευνομούμενη πολιτεία που θα του εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής που δικαιούται. Σήμερα, στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία του ΥΠ.ΕΣ. και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη βαριά εγκληματικότητα το 50% αφορά αλλοδαπούς. Η προσπάθεια κάλυψης της ανικανότητας της πολιτικής εξουσίας στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης έχει προκαλέσει την άδικη στοχοποίηση της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία επιχειρούν να χρεώσουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης. Ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει τον έλληνα αστυνομικό που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίζεται να προστατέψει τον έλληνα πολίτη, τη στιγμή που ούτε οι συνθήκες εργασίας του είναι αυτές που έπρεπε, ούτε ο απαιτούμενος σεβασμός υπάρχει προς το έργο του. Γνωρίζοντας ότι τα σοβαρότερα αίτια της εγκληματικότητας οφείλονται στην οικονομική κρίση και την κοινωνική αδικία θα επιδιώξει τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και πιο αξιοκρατικής κοινωνίας. Στον τομέα της καταστολής θα κηρύξει τον πόλεμο σε κάθε εγχώρια και αλλοδαπή μαφία που λυμαίνεται τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν ο έλληνας να ζει πίσω από σιδεριές και λουκέτα επειδή η Πολιτεία δεν έχει τη δύναμη να τον προστατέψει. Ή μήπως την είχε και την έχει και ο ελληνικός λαός δεν το έχει αντιληφθεί!

* Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι η κοινωνική μέριμνα στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό οφείλεται στην πολιτική διαχείριση του θέματος από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που έχει σχέση με το πόσο εκτιμούν τις ανάγκες των ελλήνων πολιτών στην κοινωνική μέριμνα και περίθαλψη στην Ελλάδα. Η αλλαγή της νοοτροπίας προς μία κατεύθυνση περισσότερο ανθρωποκεντρική για τον ασθενέστερο και εκτεθειμένο στον κοινωνικό αποκλεισμό πολίτη, μια δημόσια διοίκηση και μια κυβέρνηση που θα σέβονται , θα προστατεύουν και θα προωθούν όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θα καταργούν κάθε μορφή διάκρισης και θα εξαλείφουν κάθε μορφή φτώχειας και κοινωνικής απαξίωσης, αποτελούν το στόχο του Κινήματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Η πληθώρα των προτάσεών μας για την κοινωνική πρόνοια, για τις προνοιακές παροχές, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, για την υγεία και τον ενιαίο φορέα, για το ΕΣΥ, για τη χορήγηση φαρμάκων, για την εργασία, για την κοινωνική ασφάλιση, για τη συνταξιοδοτική πολιτική που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμά μας, δίνουν την εικόνα των προθέσεών μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Τα τεράστια αυτά κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα θέματα έχουν μείνει ανοιχτά από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα ο Έλληνας να βλέπει το μέλλον του τόσο πολιτικά όσο κοινωνικά και οικονομικά εντελώς αβέβαιο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει.

* Το ότι το Κίνημα του ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, δε σημαίνει ότι η ελεύθερη οικονομία χωρίς κοινωνικά χαρακτηριστικά, και μάλιστα εμφανή, είναι ο στόχος μας. Η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν πρέπει να γίνεται τροχοπέδη στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Χωρίς κοινωνικό κράτος και αύξηση των χαμηλών εισοδημάτων, η φιλελεύθερη οικονομία οδηγεί σε άκρατο καπιταλισμό και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι εχθρός τόσο του υπαρκτού σοσιαλισμού (κομμουνισμός), όσο και του άκρατου καπιταλισμού (φιλελευθερισμός). Στη χώρα μας η οικονομική και πολιτική ελίτ έχει επιβάλει μια θεωρία καθαρά προδοτική εγκλωβίζοντας το λαό σ’ένα αδιέξοδο ψευτοδίλημμα. Έχουν πείσει ότι η Ελλάδα ήταν και είναι καταδικασμένη στην οικονομική εξάρτηση από τις ισχυρές δυνάμεις, λόγω του ότι καμία χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία όπως γινόταν παλαιότερα μέσω της αυτάρκειας, δηλαδή της παραγωγής των αγαθών που ο λαός επιθυμεί να καταναλώνει.

Η στήριξη μιας εγχώριας παραγωγής απαιτεί πατριωτική ευαισθησία. Η εκάστοτε κυβέρνηση λοιπόν σε εποχές που η κρατική οικονομία χρειάζεται στήριξη, θα πρέπει να καλεί τους πολίτες σε κατανάλωση εγχώριων προϊόντων και τους εμπόρους στη διαμόρφωση λογικών τιμών ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Η εγχώρια κατανάλωση, όταν υπάρχει προγραμματισμός και σωστή ενημέρωση του καταναλωτή από το κράτος, μπορεί να παράγει καλή ποιότητα που θα καλύπτει τις απαραίτητες καταναλωτικές ανάγκες. Ο ισοσκελισμός των εισαγωγών με τις εξαγωγές μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά της χώρας μας, να μειώσει την εξαγωγή Ευρώ στο εξωτερικό και να επαναφέρει την εθνική παραγωγή σε προηγούμενα επίπεδα και βελτίωση της οικονομίας. Οι οδηγίες της Ο.Ν.Ε., χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από τους πολιτειακούς εκπροσώπους, με μόνη εξαίρεση το Γιώργο Καρατζαφέρη , μείωσε ουσιαστικά την εθνική μας παραγωγή. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προχωρούν οι ίδιοι στην προώθηση της παραγωγής τους σε τρίτες χώρες, πέρα από την Ε.Ε. Η γνώση του ότι η παραγωγή ενός προϊόντος δε συμφέρει ούτε τον παραγωγό, επειδή δεν καταναλώνεται, αλλά ούτε και τη χώρα επειδή ενώ το χρηματοδοτεί δεν μπορεί να το εξάγει, δεν είναι μόνο σφάλμα αλλά έγκλημα για το λαό και την οικονομία. Τέλος, το ελληνικό έδαφος και υπέδαφος δεν είναι φτωχό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τόσα χρόνια. Απλώς, κυβερνητικοί χειρισμοί «ευήκοης» εξωτερικής πολιτικής κρατούν το φυσικό πλούτο σε ύπνωση. Ο ελληνικό λαός πρέπει να σταματήσει να το ανέχεται. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα δώσει τέλος στην εθνική αυτή ντροπή!

Όλα τα παραπάνω έχουν γραφτεί με βάση τις αποφάσεις του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΛΑ.Ο.Σ. και συνθέτουν την πολιτική θεωρία του Πατριωτικού Παρεμβατισμού που είναι απάντηση στο στείρο φιλελευθερισμό και στον παρωχημένο σοσιαλισμό. Είναι ο σοβαρός λόγος για να ψηφίσεις αυτή τη φορά ΛΑ.Ο.Σ..

Να ψηφίσεις Γιώργο Καρατζαφέρη που έχει στόχο τη δημιουργική διακυβέρνηση της χώρας και θα την πετύχει με τη δύναμη που θα του δώσει η αφυπνισμένη λαϊκή συνείδηση. Δηλαδή, ΕΣY ΕΛΛΗΝΑ.

αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ υποψήφιο Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ Β`ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: