Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα το Γηροκομείο Αθηνών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας. Εκεί συζήτησε με τους φιλοξενούμενους του ευαγούς ιδρύματος και συμμετείχε στην εορτή που είχε διοργανώσει η Διοίκηση του Γηροκομείου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρίας - Γηροκομείο Αθηνών Πανοσιολογιότατος Προκόπιος Μπούμπας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, δήλωσε:

«Ο ΟΗΕ έχει τάξει την 1η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. Γι΄ αυτό και εμείς σήμερα, θέλοντας να τιμήσουμε τους γεννήτορές μας, τον παππού και τη γιαγιά, κάνουμε αυτή τη μικρή και ταπεινή εκδήλωση. Εκείνο που προσπαθούμε σε αυτό το χώρο είναι να έχουμε κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν, γιορτή. Προσπαθούμε οι γέροντες και οι γερόντισσές μας να αισθανθούν ότι βρίσκονται κοντά στην αγκαλιά της οικογένειάς τους. Θέλουμε όλοι να νοιώθουμε μια οικογένεια. Αφού ούτε οι συγγενείς ούτε οι φίλοι ούτε και πολιτεία, όταν δεν μας χρειάζεται μας ξεχνούν. Στο σημείο αυτό θα ήθελα με ιδιαίτερο σεβασμό και τιμή να πω ότι υποδεχόμεθα σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., του οποίου είναι γνωστή η πραγματική αγάπη και ο σεβασμός για την Τρίτη ηλικία, με λόγια και ειδικά με πράξεις. Και αυτό αποδεικνύει σήμερα η παρουσία του εδώ. Μπορεί κάποιοι να νομίσουν ότι συμπίπτει με τις εκλογές της Κυριακής, αλλά έχω να σας πω ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη πολύ καιρό πριν τη προκήρυξη των εκλογών. Είναι ο πρώτος Πρόεδρος κόμματος που βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των γερόντων μας. Κύριε Πρόεδρε καλωσορίσατε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, απάντησε:

Γ. Καρατζαφέρης: «Εύχομαι με εξαιρετική συγκίνηση, χρόνια πολλά, σε όλες τις κυρίες και σε όλους τους φίλους. Υπάρχει μια αδυσώπητη πραγματικότητα. Όλοι εσείς περάσατε από τη δική μας ηλικία. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα περάσουμε από τη δική σας. Χρειαζόμαστε την ευχή σας. Για κάθε μας βήμα, χρειαζόμαστε τη δική σας ευχή. Πριν από μια εβδομάδα άνθρωπος της τετάρτης ηλικίας, ενός αιώνα, 100 ετών ζήτησε να με δει πριν "αναχωρήσει". Και έφυγα και πήγα 500 χιλιόμετρα μακριά, στο Θεσπρωτικό της Πρέβεζας για να πάρω την ευχή του. Το έκανα για να πάρω την ευχή του, γιατί πιστεύω εμείς οι νεότεροι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς οδηγό την δική σας σοφία και εμπειρία. Σας ευχαριστούμε που μας γεννήσατε. Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε τον δρόμο. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε αξιοπρεπείς. Σας ευχαριστούμε που μας μάθατε να αγαπάμε.

Εδώ σε αυτόν τον χώρο γίνεται ένα θεάρεστο έργο. Αυτό που κάνει ο πανοσιολογιότατος κ. κ Προκόπιος περιγράφεται στις 10 εντολές. Ακολουθείτε Πανοσιολογιότατε την εντολή "τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου". Έχετε μέσα στην καρδιά σας τους γονείς όλων μας. Ο θεός να ευλογεί το έργο σας. Και να ξέρουν όλοι αυτού που θέλουν να πολεμήσουν την δική σας προσπάθεια, την αγνή και καθαρή, ότι δεν είστε μόνος σας. Είμαστε κοντά σας σε κάθε βήμα σας, σε κάθε προσπάθεια σας. Έχω δώσει, με την ευαρέσκεια σας, το βιβλίο "Οι άγιοι της πίστεως μας". Είναι μπροστά σας. Σε αυτό το βιβλίο θα βρει ο καθένας σας τον άγιο του. Θα βρει το απολυτίκιο, το κοντάκιο του, στοιχεία που έκανα 2,5 χρόνια να τα συγκεντρώσω, και δεν τα είχε συγκεντρώσει κανείς πριν από μένα. Ένα πόνημα που διατίθεται για την αγάπη του Ι. Χριστού και των Αγίων του. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πολύ. Άγιε Πατέρα γνωρίζεις καλά ότι έχω αναγείρει 5 εκκλησίες και το κάνω με πολύ πίστη. Το χρωστάω στον Χριστό γιατί ο γιος μου σώθηκε, μετά από 5,5 μηνών κύηση σε αποβολή. Μετά έχτισα την εκκλησία την Αγ. Σωτήρα. Γι΄ αυτό πρέπει όλες και όλοι, σε οποιαδήποτε ηλικία να πιστεύουμε στον Κύριο για να βρίσκουμε τα βήματα μας. Να πάμε να τον συναντήσουμε όρθιοι, κοιτώντας στα μάτια την λαμπρότητα του, και να του πούμε Κύριε, πράξε στην ζωή μας το καλύτερο για σένα. Να είστε καλά, Χρόνια Πολλά».

Κατά την έξοδο του από το Γηροκομείο Αθηνών ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

«Σήμερα είναι η μέρα της τρίτης ηλικίας. Ήρθα να επισκεφθώ εδώ το Γηροκομείο, και απόλαυσα για άλλη μια φορά την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο πανοσιολογιότατος κ. κ. Προκόπιος και οι συνεργάτες του. Σε ένα καθαρό περιβάλλον με περιποίηση, στοργή, αγάπη, και φροντίδα. Μακάρι να μπορούσαμε να προσφέρουμε αυτό το επίπεδο περιποιήσεως σε όλους τους γέροντες. Ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που προσέφεραν στη πατρίδα πολλά, υπηρέτησαν, πλήρωσαν φορολογίες, και σήμερα δεν απολαμβάνουν στοιχειωδώς μια ποιότητα ζωής. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτά τα φωτεινά παραδείγματα του Γηροκομείου Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: