Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Η περίπτωση της Λακωνίας

Εκτός από τις εκλογικές μάχες των μεγάλων περιφερειών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες άλλες περιοχές τής πατρίδος μας. Μία εξ αυτών είναι και η τριεδρική Λακωνία, το παραδοσιακό «κάστρο της Νέας Δημοκρατίας», όπου ο ΛΑ.Ο.Σ. σταθερά και μεθοδικά το «αλώνει» εκ δεξιών, αναγκάζοντάς την Ν.Δ. να πέσει, για πρώτη φορά από το 1974, αισθητά κάτω τού 50%! Σ’ αυτό συνέβαλλε βέβαια και η εξ αριστερών «άλωση» που έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπικότητα τού βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λακωνίας, ιατρού Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Από τις περασμένες Ευρωεκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που άγγιξε το 8%, έως και τις εθνικές εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου, κράτησε τις δυνάμεις του παρά την ολομέτωπη «επίθεση» από τούς υποψήφιους τής Ν.Δ. στο Νομό και την ασφυκτική πίεση στους δεξιούς ψηφοφόρους.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη Λακωνία όμως έχουν …ονοματεπώνυμο: εδώ και ενάμιση χρόνο στο πηδάλιο τής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Λακωνίας βρίσκεται ο 42χρονος εκδότης τής «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργος Δημακόγιαννης. Γνωστός αγωνιστής τού πατριωτικού χώρου, αταλάντευτος εθνικιστής, από τα εφηβικά του χρόνια μάλιστα, ξεκίνησε από τη Μ.Ε.Α.Κ., το μαθητικό του ΕΝ.Ε.Κ., συνέχισε στη Χρυσή Αυγή, στα πρώτα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα (σίγουρα η μανιάτικη καταγωγή τού αρχηγού τής Χ.Α. έπαιξε ρόλο στην επιλογή αυτή), και στη συνέχεια για αρκετά χρόνια στο Ελληνικό Μέτωπο τού Μάκη Βορίδη, όπου και τον ακολούθησε στην προσχώρηση στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, το 2004. Μετά το πρόσφατο 4ο Συνέδριο τού ΛΑ.Ο.Σ. είναι μέλος και τής Κεντρικής Επιτροπής με απόφαση τού Γιώργου Καρατζαφέρη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε την γνωστή σε όλους μας τηλεοπτική μάχη με τον «Ζούγκλα» Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος συκοφάντησε άγρια την πρωτοβουλία των Μανιατών και της «Αδούλωτης Μάνης» για την οικονομική ενίσχυση των τριών ανήλικων παιδιών τού Μανιάτη προφυλακισμένου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα!

Ενεργός πολίτης, με συμμετοχή σε πλήθος συλλογικές προσπάθειες στη Λακωνία και όχι μόνον, σεμνός και διακριτικός εργάτης τού πνεύματος και τού πολιτισμού, ο Γ. Δημακόγιαννης (είναι ο δημιουργός τού εκδοτικού οίκου «Αδούλωτη Μάνη», στην Αρεόπολη), καλός επαγγελματίας και οικογενειάρχης («πατέρας δύο παιδιών, προς το παρόν», όπως τού αρέσει να λέει!), απέδειξε και με την υποψηφιότητά του ότι έχει απήχηση πολύ ευρύτερη τού «πατριωτικού χώρου» και τής περιοχής του, τής Μάνης, που αποτελεί μικρό μόνο μέρος της Λακωνίας. Τον ψήφισαν 1.093 Λάκωνες (να σημειώσουμε ότι στην Λακωνία υπάρχει μονοσταυρία) και φυσικά είναι ο πρώτος από τους πέντε υποψηφίους τού ΛΑ.Ο.Σ. στη Λακωνία.

Σίγουρα ο Γ. Δημακόγιαννης έθεσε τις βάσεις για να αποκτήσει και η Λακωνία εθνικιστή βουλευτή τα επόμενα χρόνια…

[Δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο», 11-10-2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια: