Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ!!


Άρθρο του Γραμματέα της Κ. Ε. του ΛΑ.Ο.Σ.

κ.Απόστολου Μπαμίχα

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και η συμπυκνωμένη και σε μορφή έκρηξης οργή του ελληνικού λαού παρουσιάζει και χαρακτηρίζει πλήρως την κατάσταση που βρισκόταν ο εγκέφαλος του Έλληνα ψηφοφόρου την ώρα που έριχνε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Η σαρωτική αυτή μορφή πολιτικής αποδοκιμασίας προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί κατ’ουδένα τρόπο να χαρακτηριστεί ως κάτι που θα διαρκέσει προσωρινά μέχρις ο λαός να ξεχάσει και να συγχωρήσει.

Οι αιτίες δεν ήταν μία αλλά πολλές. Οι ψεύτικες υποσχέσεις περί πατάξεως της διαφθοράς, περί “νοικοκυρέματος”, περί σεμνής και ταπεινής διαβίωσης των κυβερνητικών παραγόντων, η ατιμωρησία των πιθανών ενόχων, η ασυδοσία, για να μην πούμε η κάλυψη, των “αυθαιρετούντων” έφεραν τον Έλληνα ψηφοφόρο στο σημείο να αναζητήσει νέους δρόμους ελπίδας μέσα όμως από μονοπάτια που έχει ξαναπερπατήσει και τον έχουν οδηγήσει κατά το παρελθόν σε αδιέξοδα.

Σαν πολίτες αυτής της χώρας ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση να επιτύχει, σαν μέλη του κινήματος του ΛΑΟΣ, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να της υπενθυμίζουμε πάντα τη δήλωση του Προέδρου μας Γ. Καρατζαφέρη στο Ζάππειο την ημέρα των αποτελεσμάτων για το ότι στις αποφάσεις που θα παίρνει με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού θα μας βρίσκει συμπαραστάτες, σε ό,τι όμως δε θα είναι ξεκάθαρο θα μας βρίσκει “σκληρά” απέναντι.

Ο τρόπος εκλογής της Κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια στο νέο Πρωθυπουργό να αποτύχει: έχει μία ισχυρή πλειοψηφία, έχει την ευχέρεια με την αυτοδυναμία του κόμματός του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να απειλείται από κανέναν, άρα το μόνο που επιβάλλεται να τον απασχολήσει είναι η επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων της χώρας. Η δικαιότερη οικονομική αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος και η περιχαράκωση των εθνικών συμφερόντων της χώρα πρέπει να είναι δύο από τα κύρια μελήματα των κυβερνώντων.

Βέβαια, οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Κυβέρνησης δεν μπορούν να έχουν άλλη μορφή από την “κατεπείγουσα” σε όλους τους τομείς. Η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη “νεύρου” που χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα τον αρχηγό της, δεν αφήνει περιθώρια καθυστέρησης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν ως άλλοθι. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με αυξημένες κατά 50% τις δυνάμεις του, χωρίς να κομπάζει παρόλο που χαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως ο δεύτερος νικητής, παρακολουθεί ψύχραιμα και σε εγρήγορση τις πολιτικές εξελίξεις, έτοιμος πάντα να επέμβει μέσα και έξω από τη Βουλή σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Τα γεμάτα θέρμη συγχαρητήρια από πλευρά πλανητάρχη στο Νέο Πρωθυπουργό, από τη μία μας χαροποιούν με την ερμηνεία της υποστήριξής μας από τις ΗΠΑ ως προς τα εθνικά μας θέματα και από τη άλλη μας γεμίζουν απορία αν αναλογιστούμε ότι απευθύνονται προς τον αρχηγό ενός “κεντροαριστερού” κόμματος, όπως τουλάχιστον διατείνεται ότι είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό το συνδυάσουμε και με τους πανηγυρισμούς του τούρκικου τύπου και την παρουσία εκατοντάδων ενθουσιασμένων λαθρομεταναστών τη βραδιά των αποτελεσμάτων στο Ζάππειο, τότε πραγματικά θα πρέπει να ανησυχήσουμε. Η απόφαση, επίσης, του κ. Πρωθυπουργού για τη μείωση των υπουργείων από 16 σε 14 όταν μάλιστα τα Υπουργεία που καταργούνται είναι το Μακεδονίας-Θράκης και του Αιγαίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εφησυχαστική για τα εθνικά μας ενδιαφέροντα και ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει και τους Μακεδόνες ψηφοφόρους που έδωσαν την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ στην περιοχή τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους των νησιών του Αιγαίου όπως και γι’αυτούς της περιοχής της Ροδόπης. Είναι βέβαιο ότι από την περασμένη Δευτέρα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μπήκε σε μια τροχιά μακρόχρονης και επίπονης διαδικασία αποκατάστασης της δομής του. Αυτό έχει ως σίγουρο αποτέλεσμα ότι δε θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τον Έλληνα πολίτη, αφού δεν ξέρει ακόμη πώς θα βγει από την εσωτερική του αυτή διαμάχη. Το έργο, λοιπόν, του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της άσκησης πολιτικής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ μοιραία περνάει στα χέρια του ΛΑ.Ο.Σ., φορτώνοντάς το με πρόσθετες ευθύνες απέναντι στον πολίτη. Είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε.

Το κίνημα του ΛΑ.Ο.Σ. με καινούργια κομματική δομή, με καινούργια στελέχη πλαισιωμένα από παλιά και έμπειρα θα δομήσουν ένα ισχυρό κομματικό ιστό εργασίας, κομματικού ελέγχου και οργάνωσης, έναν ιστό που είναι απαραίτητος σε ένα κόμμα σαν το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Ένα κόμμα που μέρα με την ημέρα μεγαλώνει. Γνώση υπάρχει, διάθεση υπάρχει, στελέχη υπάρχουν, αρχηγική καθοδήγηση υπάρχει. Θα πετύχουμε όλοι μαζί και θα καταφέρουμε αυτό που δεν κατόρθωσε η Νέα Δημοκρατία: Να πείσουμε τους έλληνες ότι με το ΛΑ.Ο.Σ. θα μπορέσουν να δουν πράγματι την αυριανή μέρα πιο δίκαιη, πιο εθνικά αξιοπρεπή, πιο αληθινή. Θα δουν μια Ελλάδα όπως την έχουν φανταστεί γι’αυτούς και για τα παιδιά τους.

Η διαρκής επωδός των υπουργών της περασμένης κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού της κ. Κώστα Καραμανλή, ότι αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες χωρίς αυτό να τους στοιχίζει τίποτα, πρέπει να αποτελέσει κακό παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη πια από υπεύθυνους πολιτικούς και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός σήμερα με τη δύναμη των 15 Βουλευτών που του έδωσαν οι ψηφοφόροι του θα βάλει τέλος στην πολιτική ασυδοσία των αντιπάλων του με τις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα ζητάει, όπως έχει δικαίωμα από την Κοινοβουλευτική του δύναμη. Σήμερα, με την ψήφο του ο πολίτης άρχισε να βάζει στο “περιθώριο” τα “τζάκια”. Γνωστοί παλαιοί αλλά και πιο νέοι πολιτικοί παρόλο το “όνομά τους”, περνούν στην πολιτική λήθη. Πολιτικά κατεστημένα αρχίζουν να καταρρέουν. Ίσως και ο δικομματισμός έφαγε το πρώτο χαστούκι. Δε θα αργήσει να φάει και το δεύτερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι 3 πράγματα: Ηγέτη, Υπομονή και Επιμονή. Εμείς, στο ΛΑ.Ο.Σ., έχουμε και τα τρία.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε προβλέψει τη “φυγή” Καραμανλή και όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Αφού λοιπόν μπορούμε και προβλέπουμε, γνωρίζουμε και τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα. Εμείς του ΛΑ.Ο.Σ., με πρώτο τον αρχηγό μας δε φεύγουμε! Ξέρουμε να μένουμε και να κερδίζουμε.

Α. Μ.Δεν υπάρχουν σχόλια: