Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Ορθοδοξια και ανεξιθρησκεία

Γράφει ο "ΠΕΛΙΑΣ"
Kρατήστε και αυτό στην μνήμη σας ή και προ οφθαλμών.

Στην Γαλλία, στο Παρίσι. Η κόρη Έλληνα διπλωμάτη τελειώνει το Γυμνάσιο ή Λύκειο ή όπως αλλιώς. Η καθηγήρια ζητάει απο τα παιδιά να της φέρουν κάποια εργασία με κριτική για ένα οποιοδήποτε βιβλίο που τους άρεσε.

Η δική μας της έφερε μία πολύ καλή δουλειά για το " ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη. Η καθηγήτρια όχι μόνο εντυπωσιάσθηκε αλλά και βρέθηκε μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο εξέθεσε στους γονείς του κοριτσιού καλώντας τους στο σχολείο για αυτό το πρόβλημα.

Τους είπε

-Το έργο του Καζαντζάκη το γνωρίζω και η κόρη σας αξίζει το βραβείο της χρονιάς, αλλά,δυστυχώς, δέν μπορώ να της το δώσω. Ο λόγος είναι ότι, θα πρέπει να φάω περισσότερο απο δύο εβδομάδες για να εξηγήσω στα παιδιά ποιός είναι ο . Χριστός!!! Για τον ίδιο λόγο της στέρησα και την ανάγνωση της δουλειάς της μέσα στην ταξη.

- Στην Γαλλία μετά απο αρκετά χρόνια, που η Εκκλησία χώρισε απο ο Κράτος
δέν έχουμε πιστούς ούτε Χριστιανούς.

Η εικόνα των δυτικών κοινωνιών όπου έχει συμβεί ο χωρισμός, είναι για κλάμματα. Μερικοί θα πούν ότι διαφωνούν. Άς ακούσουν όμως και την Βουλγάρα, που λέει ότι, όσο ήταν ο Κομμουνισμός εκεί και απαγόρευε τον κόσμο να θρησκεύεται, πήγαινε σην Εκκλησία και για να μήν προκαλεί ή να μήν φαίνεται, έκανε τον σταυρό της επάνω στην κοιλιά της σε χώρο 10Χ10 εκατοστά! Άς έβλεπαν ακόμα κάποιους Αλβανούς που χάζευαν τον Επιτάφιο λίγες μέρες μετά απο την μετανάστευση τους στην Ελλάδα. Νεαρά άτομα σε "πηγαδάκι", σάν κάποια ζώα που βρέθηκαν για πρώτη φορά έξω απο το καβούκι τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν, τί συμβαίνει.

'Εχει αρχίσει η αμφιβήτηση της χριστιανικής θρησκείας με το καλό ή με το άγριο. Ίσως να είναι μέσα στην αμερικανική πολιτική η αλλίωση ή και η εξαφάνιση της πίστεως απο τον άνθρωπο με στόχο να μετατραπεί αυτός σε ένα όν όμοιον του ζώου, το οποίο δέν έχει κάν την δυνατότητα να πιστεύει. 'Ισως να είναι ένα απο τα στηρίγματα της παγκοσμιοποιήσεως. Μπορεί όμως να είναι και μία απο τις επιταγές του Σιωνισμού.

Στο Μόναχο πριν απο μερικά χρόνια στην Frauenkirche, την μητρόπολη του Καθολικισμού, Κυριακή μεσημέρι ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΟ και υπο το άγρυπνο και αυστηρό βλέμμα του ιερέα υπηρεσίας κάποιος ραββίνος, έχοντας μπροστά του έναν τρίποδα με τις φωτογραφίες της Παναγίας, του Χρισπού και του Ιωσήφ δίδασκε στα αγγλικά ότι, η μόνη αξιόπιστη Θρησκεία στον κόσμο είναι ο Ιουδαϊσμός, αφού Εβραιοι ήταν και οι τρείς εικονιζόμενοι.

Κάποιος Ιταλός επισκέπτης κόντεψε να αρπαχθεί με τον ραββίνο μέχρι την στιγμή που σ'εμένα έλαχε ο κλήρος να τον αντιμετωπίσω καθώς μπροστά του ρώτησα παριστάμενο Έλληνα απο το ίδιο γκρούπ

- τί λέει αυτός ο μαλάκας;

και δέν πρόλαβε να αποσώσει, γιατί ο ραββίνοσς σε άπταιστα ελληνικά με ρώτησε

- ποιόν είπες ρε σύ μαλάκα;

αρπάχθηκα και ήταν και του χεριού μου. Αλλά δυστυχώς δέν πρόλαβα να μάθω περισσότερο απο το ότι προέρχονταν απο την συναγωγή της Θασσαλονίκης, επειδή ο ιερέας, ένα ντερέκι ώς εκεί πάνω μας χώρισε φωνάζοντας στα αγγλικά ότι, ο γερμανικός Νόμος προβλέπει ότι, οτιδήποτε εναντίον των Εβραίων ΕΡΓΩ,ΛΟΓΩ Ή ΔΙΑΝΟΙΑ τιμωρείται με αυτόφωρο και φυλάκιση!

Η συνέχεια στο γραφείο της Εκκλησίας ανάμεσα στον ιερέα και σ'εμένα και στην γυναίκα μου. Είμαι της γερμανικής σχολής και δέν είχα κανένα πρόβλημα να συνεννοηθώ με τον ιερέα στην γλώσσα του. Τον ρώτησα λοιπόν

- άν τώρα πάτερ βγούμε έξω στον πρόναο αγκαζέ και αρχίσω εγώ τις Χριστοπαναγίες και κατεβάσω μερικά καντήλια και μεικούς Αγίους, τί προβλέπει ο γεμανικός Νόμος για αυτό το ανουσιούργημα;

Ο ιερέας, καθισμένος στο γραφείο του και με το κεφάλι του στηριγμένο στις παλάμες του άρχισε να κλαίει σαν μωρό παιδί. Κάτι που όποιος το ζήσει δέν θα το ξεχάσει ποτέ μέχρι την ημέρα που θα φύγει απο τον κόσμο μας. Και φυσικά και δέν θα ξεχάσει ότι, με το πρόσχημα του Ολοκαυτώματος αναγκάζονται πολλοί να ξεχνούν την πίστη τους. Η πίεση είναι σχεδόν αφόρητη.

Και για να τελειώσω το σημερινό κατεβατό, άς θυμηθώ και την ημέρα που βρέθηκα στην Παναγία Σουμελά και έφευγα μετά το προσκύνημα την στιγμή που κατέφθανε εκεί ένα γκρούπ απο ρώσους τουρίστες. Είχαν συγκεντρωθεί στο προσκύνημα πριν να βγώ απο τον Ναό και όταν άκουσα το γκρούπ αυτό να ψάλλει με απίστευτη κατάνυξη έμεινα με την εντύπωση ότι, επρόκειτο για κάποια χορωδία εκκλησιστικών ύμνων. 'Οχι.Δέν ήταν. Οι ρώσοι μεσα στην Εκκλησία ψάλλουν όλοι μαζί και όσο μπορούν καλύτερα.

Αυτά εν ολίγοις για να κλείσω με τους γνωστούς Εθνικούς, 12-θεϊστές, αθεϊστές, ειδωλολάτρες και δεν συμμαζεύεται, που αλωνίζουν στο διαδίκτυο και ανενόχλητοι βρίζουν τον Χριστινισμό με τον χειρότερο δυνατό τρόπο χωρίς να είναι σε θέση κάποιος να τους συμμαζέψει.

Αυτά εν ολίγοις και με εκτίμηση

ΠΕΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: