Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Ο Φοβος....


Μια "αγανακτισμένη" επιστολή....Κυρία μου,

Με την παρούσα θα ήθελα να απαντήσω στις ανακρίβειες και τα αισχρά ψεύδη τα οποία αναφέρατε στο άρθρο σας στην εφημερίδα ATHENS VOICE στο φύλλο 272-210/24-30/09/09.
‘Όπως θα διαπιστώσετε από τα παρακάτω είμαι κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα από την ημέρα που γεννήθηκα, δηλαδή εδώ και 40 χρόνια και δεν ανέχομαι από κανέναν να με πει ρατσίστρια ή ακροδεξιό στοιχείο, επειδή θέλω να μείνω στην γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα, χωρίς να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου και επειδή θέλω τα παιδιά μου να παίζουν στην πλατεία και στις κούνιες που έπαιζε και η μητέρα τους.
Στο κάτω κάτω της γραφής ποιος σας είπε κυρία μου, ότι είμαι υποχρεωμένη να τους ανεχτώ όλους αυτούς τους μετανάστες στην δική μου γειτονιά; Δόξα τω Θεώ υπάρχουν και άλλες γειτονιές στην Αθήνα, υπάρχει η Εκάλη, το Ψυχικό, η Κηφισιά, η Γλυφάδα, το Χαλάνδρι, τα Μελίσσια, η Αγία Παρασκευή και τόσες άλλες περιοχές που διαθέτουν ωραιότατες και πολύ μεγάλες πλατείες στις οποίες μπορούν και εκεί να κάθονται μετανάστες από τα πέρατα του κόσμου. Γιατί να είμαι υποχρεωμένη να ανέχομαι την βρόμα τους; Γράψατε λοιπόν ένα άρθρο που μιλάγατε μόνο με μετανάστες και που αναφέρατε του κόσμου τα ψέματα. Ποιος μετανάστης φοβάται να μείνει στην περιοχή; Κανείς. Ίσα ίσα που μας έχουν χεσμένους όλους εμάς τους Έλληνες, μας μιλούν άσχημα, δεν μας υπολογίζουν καθόλου. Κάνουν ότι θέλουν, κυκλοφορούν ελεύθερα ότι ώρα θέλουν, έχουν μαγαζιά που δουλεύουν μέχρι ότι ώρα θέλουν. Τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα δικά μας και μάλιστα σε ποσοστό 90% σε σχέση με τα ελληνόπουλα. Να φανταστείτε ότι στην Α’ Δημοτικού σε σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα από τα 15 παιδιά της τάξης, τα 11 είναι αλλοδαπά.
Αναφέρατε ότι οι κάτοικοι τους ξυλοκοπούν, τους απειλούν, τους βρίζουν, τους λένε να κλείνουν τα μαγαζιά τους νωρίς κ.λπ. ότι φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους. Ρωτήσατε κυρία μου, κάποιον κάτοικο Έλληνα για το πώς νιώθει, πως έχει ξυλοκοπηθεί από αλλοδαπό, πως φοβάται να βγει από το σπίτι του; Έχετε βγει από το σπίτι σας στις 06.00 το πρωί να πάτε για δουλειά και να κοιτάτε συνεχώς πίσω σας γιατί δεν περπατά Έλληνας; Έχετε μπει στο λεωφορείο να πάτε στη δουλειά σας και να είστε οι μόνοι Έλληνες εσείς και ο οδηγός του λεωφορείου; Σας έχει τύχει να χρειαστείτε βοήθεια στο δρόμο και να μην υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει τη γλώσσας σας για να σας καταλάβει; Αφήστε τώρα που με την κρίση αυτή, οι δουλειές χάνονται οπότε πολλοί από αυτούς δεν έχουν ή δεν θα έχουν δουλειά και θα αναγκαστούν να κλέψουν, να σκοτώσουν εμάς για να φάνε. Στην περιοχή των Οινοφύτων όπου εργάζομαι κατά ορδές, κατακλύζουν τα εργοστάσια ζητώντας δουλειά. Αλλά τα εργοστάσια δεν έχουν πλέον δουλειά ούτε για τους Έλληνες. Υπήρξε μάλιστα περιστατικό όπου αλλοδαπός, χτύπησε γυναίκα που δούλευε εργάτρια σε εργοστάσιο της περιοχής, στις 07.00 το πρωί μπαίνοντας στην πύλη του εργοστασίου μόνο και μόνο για να της πάρει την τσάντα με το κολατσιό που κρατούσε. Μετά από όλα αυτά και άλλα τόσα που γίνονται και ακούγονται καθημερινά, κάθεστε και μου κοπανάτε ότι είμαστε ρατσιστές, και ότι μόνο ηλικιωμένοι προπηλακίζουν αλλοδαπούς, κατατρεγμένους και κάθεστε και αραδιάζετε ένα σωρό ψέματα που σας λένε όλοι αυτοί οι ξυπόλητοι, που σε τελική ανάλυση κανείς δεν τους κάλεσε εδώ. Κανέναν από όλους αυτούς δεν χρειαζόμαστε και σας πληροφορούμε ότι δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι που δεν θέλουν τους ξένους, είναι και πολλοί νέοι οι οποίοι δεν θέλουν τόσους ξένους στην περιοχή τους. Εν πάση περιπτώσει αν τους αγαπάτε τόσο πολύ τους μετανάστες και τους λυπάστε, με όλα με αυτά που τραβάνε οι καημένοι από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, τότε να τους πάρετε στην περιοχή σας, στο σπίτι σας να μένουν μαζί σας, να τρώνε μαζί σας. Εμείς πλέον δεν τους θέλουμε, τους βαρεθήκαμε, φτάνει πια να μας φορτώνουν τις καραβιές των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα στην δική μας περιοχή. Έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε και εμείς ελεύθεροι, να αναπνέουμε καθαρό αέρα χωρίς την μπόχα από την βρόμα τους και τα φαγητά τους.
Καλή μου κυρία, αλήθεια γιατί δεν γράψατε τίποτα και για την «βίλα Αμαλία» που μένουν εκεί 300 αναρχικοί και κάθε φορά που γίνεται κάτι στην πλατεία, τσουπ έρχονται και τα καμάρια μας και μας κάνουν καλοκαιρινά τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητά μας, που προπηλακίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στο διάβα τους. Εμένα προσωπικά την τελευταία φορά που είχαμε διαμαρτυρία για το χάλι της περιοχής μας, πριν από δυο μήνες περίπου, το καλοκαίρι και ενώ γυρνούσα από τον Πανελλήνιο με την 6χρονη κόρη μου, νωρίς το απόγευμα, «να πω ότι ήταν βράδυ, πάει στην ευχή», στο φανάρι Αχαρνών και Δεριγνύ, μας πέρασε απέναντι για να πάμε σπίτι μας, αστυνομικός των ΜΑΤ, παίρνοντας το παιδί μου αγκαλιά μέσα σε καταιγισμό από πέτρες. Αυτά τα παιδιά λοιπόν δεν σας ενοχλούν πουθενά; Καλά κάνουν ότι κάνουν;
Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Λίγο φιλότιμο δεν έχουμε. Να αναρωτηθούμε πριν πούμε και γράψουμε κάτι, μήπως δεν είναι σωστό, μήπως λέω πολλές μαλακίες και φάω ξύλο;
Γιατί να ξέρετε κυρία μου, ότι με όλα αυτά που γράφετε και λέτε κατά καιρούς, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα κ.λπ. όλοι εσείς οι καλοί Έλληνες, «οι προστάτες των μεταναστών», όπως ρατσιστές οι κάτοικοι και σκοτώστε τους και τα καημένα τα αλλοδαπά, που υποφέρουν από τους τραμπούκους κατοίκους, με την ανοχή της αστυνομίας και όλες αυτές τις ανακρίβειες, στο τέλος θα βγείτε εσείς εκτεθειμένοι.
Γιατί εμείς στην περιοχή μας ήδη έχουμε πολλούς αλλοδαπούς όπως Αλβανούς, Ρουμάνους, Πολωνούς οι οποίοι έχουν πλέον ενσωματωθεί μια χαρά. Έχουν τις οικογένειές τους, τα ιδιόκτητα σπίτια τους, τις δουλειές τους και σας πληροφορώ ότι και εκείνοι έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς τους Έλληνες, και φοβούνται το ίδιο με εμάς να κυκλοφορήσουν, όσον αφορά τις ορδές των Αφγανών, Πακιστανών και αλλοθρήσκων γενικώς που μας κατακλύζουν στην περιοχή.
Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι θα αντισταθούμε όσο γίνεται, με νύχια και με δόντια στο να μην μας «κατσικωθούν» στο σβέρκο όλοι αυτοί. Άλλωστε είπαμε πάρτε τους στην δική σας περιοχή, να τους κανακέψετε, να τους προσέχετε να μην σας πάθουν τίποτα. Αλλά όταν σας σκοτώσουν ή σας ληστέψουν μην ζητήσετε προστασία από την αστυνομία ή από την πολιτεία γιατί θα είστε διπρόσωποι. ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ γιατί βέβαια μακριά από τον κ…….και ας είναι και ένα πόντο όπως λέει και ο λαός. Όταν κατσικωθούν στον δικό σας σβέρκο, τότε «θα νιώσετε καλά», και θα καταλάβετε τι εννοούν και τι περνούν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα.
Κλείνοντας θέλω να σας τονίσω ότι κακώς μας χαρακτηρίζεται ρατσιστές. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι αλλοδαποί. Εμείς είμαστε Έλληνες και αυτοί βάρβαροι. Αν δεν ξέρετε την διαφορά μεταξύ αυτών ανατρέξτε στα βάθη της ιστορίας για να την βρείτε.


Μετά τιμής


Γ.Ε.Μ.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΕπώδυνες αλήθειες:

Φυσικα και δεν ειστε ρατσιστες.Το γεγονος οτι θελετε να ζειτε σε ησυχες γειτονιες ουτε ρατσιστες σας κανει ουτε ξενοφοβικους.
Δυστυχως αυτη ειναι η σκληρη αληθεια...Η νεα μοδα,που καλλιεργησε ο τσιπρας,ο λακης,ο μακης.....
Δεν σκεφτομαστε τους ελληνες που γιναν ξενοι μεσα στην ιδια τους την πατριδα...Αλλα τους λαθρομεταναστες που βιωνουν τον ¨ρατσισμο των ελληνων¨...
Το γεγονος οτι δεν ξερεις ποσα ατομα μενουν σε ενα σπιτι,το οτι κλειδωνεστε οταν πεσει το σκοταδι,το οτι κανενα κοριτσακι δεν μενει απειραχτο απο σφυριγματα,χλευασμους οταν περναει απο ακατοικητα που συνωστιζονται ρουμανοι,αφγανοι και λογης λογης παρεισακτοι,αυτα ολα δεν πειραζουν,πταισματα μπροστα στους προοδευτικους αριστερους που μαχονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα...
Ξεχνουν ομως οτι ανθρωποι ειναι και οι γνησιοι ελληνες,οχι μονο οι μεταναστες...
Το μονο φταιξιμο καλη μου κυρια,ειναι που γεννηθηκατε ελληνες...Δυστυχως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: