Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 (90.4 FM) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ

Δημοσιογράφος: Καλή σας μέρα κ. Πρόεδρε και καλή σας εβδομάδα. Εσείς θα στηρίξετε Παπούλια, ανεξαρτήτως εάν θα δεχτεί ο κ. Σαμαράς την πρότασή σας;

Γ. Καρατζαφέρης: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάω σήμερα. Ο κ. Παπούλιας υπήρξε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος με μία μοναδική κοινωνική ευαισθησία και με υπέροχες νοηματικές διαδρομές που υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον.

Δημοσιογράφος: Συνεπώς λέτε ότι θα τον στηρίξετε ούτως ή άλλως, είτε πριν είτε μετά από εκλογές.

Γ. Καρατζαφέρης: Νομίζω ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει την ομόφωνη σκέψη, απόφαση και βούληση του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Δημοσιογράφος: Από την άλλη όμως κ. Πρόεδρε, εάν έκανε δεκτή ο κ. Σαμαράς την πρότασή σας, δεν θα υπήρχε ένα πρόβλημα μείωσης του Προέδρου;

Γ. Καρατζαφέρης: Αντίθετα, γιατί και μετά από εκλογές θα είχε την επιβεβαίωση κι αυτό θα έδειχνε περισσότερη δύναμη.

Δημοσιογράφος: Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν δέχεται την πρότασή σας κ. Πρόεδρε; Γιατί φαίνεται αρνητικός απέναντί της;

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω την αίσθηση ότι οι παλαιοκυβερνητικοί προκατέλαβαν την σκέψη του.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή λέτε ότι ο ίδιος θα είχε τέτοια βούληση;

Γ. Καρατζαφέρης: Όχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι δεν υπήρξε καν χρόνος επώασης της οποιασδήποτε σκέψης γιατί κάποιοι προσπάθησαν να την ακυρώσουν εν τη γενέσει της.

Δημοσιογράφος: Να πάμε λίγο, στο θέμα των χθεσινών και προχθεσινών επεισοδίων κ. Πρόεδρε. Καταρχήν είχαμε το κάψιμο της ελληνικής σημαίας και την κατάληψη της Πρυτανείας.

Γ. Καρατζαφέρης: Γι αυτό λέω να καταργηθεί το άσυλο, δεν εξυπηρετεί τίποτα. Όταν θεσπίσθηκε πριν πολλά χρόνια ήταν για να προστατέψει την διακίνηση των ιδεών. Τώρα να λέμε πως κινδυνεύει η διακίνηση των ιδεών από αστυνομικούς, είναι αστεία πράγματα. Λοιπόν, να σταματήσει γιατί αυτή τη στιγμή είναι άντρο όλων αυτών των αντιεξουσιαστών, που πρώτα-πρώτα προσβάλλουν τους ίδιους τους φοιτητές, δηλαδή ο φοιτητής το σκέφτεται. Το παιδί που είναι 18 ετών που πάει στο Πανεπιστήμιο σου λέει: «να τα βάλω με τις ορδές αυτών θα με καθαρίσουν την ίδια ώρα». Λοιπόν, για να μπορούν να είναι ελεύθερα τα παιδιά, να διακινούν τις ιδέες τους και να κάνουν σωστά την δουλειά τους, πρέπει να τους απομονώσουμε. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται το άβατο, όπως δεν υπάρχει πουθενά αλλού άβατο. Άβατο στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρχει.

Δημοσιογράφος: Την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πώς την βλέπετε;

Γ. Καρατζαφέρης: Μου λετε με ποιον είμαι απ΄ τους δύο;

Δημοσιογράφος: Όχι να μας την σχολιάσετε πολιτικά.

Γ. Καρατζαφέρης: Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή πρέπει να βάλει λίγο μυαλό. Διότι και χθες μέσα απ΄ τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ ξεπήδησαν οι αναρχικοί. Όχι ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που κάναν τις ζημιές, αλλά χρησιμοποίησαν ως όχημα την διαδήλωση των Συνασπιστών για να κάνουν ζημιές. Διερωτώμαι, εάν δεν είχαν αυτό το όχημα πως θα τις κάνανε. Δηλαδή βρήκαν άλλοθι την εκδήλωση. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλη στιγμή αυτή η διαδήλωση παρά την ημέρα της αγωνίας όλων των Ελλήνων του τι θα γίνει και που θα πάει το πράγμα; Και του είπα μέσα στη Βουλή, «μετανιώνεις, βρε παιδί μου;» Δεν μπορείς να αρθρογραφείς ύστερα από ένα χρόνο ότι δεν μετανιώνω για τα περσινά επεισόδια. Ε, είναι μερικοί άνθρωποι που είναι αμετανόητοι σε κάποια πράγματα.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι οι ιδέες του Συνασπισμού, οι τοποθετήσεις του, δημιουργούν το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί και ανθεί αυτή η ιστορία με τους κουκουλοφόρους, κ. πρόεδρε;

Γ. Καρατζαφέρης: Τι να πω... Θυμάμαι πέρυσι που είχε πει μια φράση η εμπειροτάτη Γραμματέας του ΚΚΕ, ότι είναι γείτονες.

Δημοσιογράφος: Γείτονες, τί δηλαδή...

Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά, έτσι είχε πει πέρυσι η κα Παπαρήγα, και όταν το άκουσα, λέω: «κάτι θα ξέρει...»

Δημοσιογράφος: Ήθελα να σας ρωτήσω, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει σε δημοκρατική τάξη τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχετε υπ΄ όψη σας ότι φωνασκεί γιατί έχει ένα τεράστιο πρόβλημα εσωτερικό. Δεν ξέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει αύριο, και θέλει να δημιουργήσει ένα κορμό κόντρας για να μπορέσει να σταθεί. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι αξιόπιστο. Πιστεύω ότι η εν γένει διαγωγή του έχει απομονωθεί από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Δημοσιογράφος: Από την άλλη, με τη λογική Χρυσοχοΐδη είστε σύμφωνος; Τα πήγε καλά;

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ είμαι ευχαριστημένος που φέτος δεν έγιναν, όσα έγιναν πέρσι και θα είμαι πιο ευχαριστημένος του χρόνου, αν γίνουν λιγότερα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Δημοσιογράφος: Είχε συμβολή σε αυτό;

Γ. Καρατζαφέρης: Κάποιος το πέτυχε. Όπως πέρσι κάποιος άλλος άφησε την Αθήνα να καεί, έτσι φέτος κάποιος το απέτρεψε. Θεωρώ πιο πετυχημένη τη συνταγή Χρυσοχοΐδη, από τη συνταγή Παυλόπουλου.

Δημοσιογράφος: Να φύγουμε τώρα από αυτά. Είχαμε χθες μια δήλωση του κ. Ανδρουλάκη, που πρότεινε μια κυβέρνηση Έκτακτης Εθνικής Ανάγκης. Το βλέπετε με καλό μάτι;

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Μίμης είναι, απ΄ τα λαμπρότερα και πιο αδέσμευτα μυαλά της Βουλής, απ΄ τους ξεχωριστούς των τριακοσίων. Παρακολουθώ με πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτά που λέει γιατί δεν είναι πυροτεχνήματα.

Δημοσιογράφος: Τα συμμερίζεστε;

Γ. Καρατζαφέρης: Πιστεύω ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνω, είναι ένα βήμα μπροστά.

Δημοσιογράφος: Νομίζω κι εσείς παλαιότερα είχατε κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι θα ΄πρεπε ένα πρόσωπο σαν το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την ευθύνη της Οικονομίας.

Γ. Καρατζαφέρης: Και φέτος ο Παπανδρέου παρακαλούσε τον Παπαδήμο να ΄ρθει να αναλάβει το ρόλο που έλεγα εγώ πέρυσι.

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να ήταν ο μελλοντικός Υπουργός Οικονομίας κατά την γνώμη σας;

Γ. Καρατζαφέρης: Πιστεύω ότι ο ευφυής και συμπαθής Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει ένα φορτίο που δεν σηκώνουν οι ώμοι του.

Δημοσιογράφος: Και χρειάζεται τι;

Γ. Καρατζαφέρης: Κάποια στιγμή νομίζω θα χρειαστεί ο άνθρωπος μια βοήθεια, μια προστασία αλλιώς θα τον φάνε οι λύκοι. Είναι μια πραγματικότητα, μην κοροϊδευόμαστε. Τα πράματα είναι πιο άγρια απ΄ ότι περιγράφονται σήμερα. Και κάποια στιγμή του ξέφυγε του ίδιου του Πρωθυπουργού και είπε στο συνέδριο του Economist, ότι η οικονομία μας είναι στην εντατική μονάδα. Ε, τί θα κάνουμε, θα περιμένουμε πότε θα ξεψυχήσει;

Δημοσιογράφος: Κ. πρόεδρε, σας εγκαλεί σήμερα το «Έθνος»ότι στην τοποθέτησή σας για το ζήτημα των αποκαλύψεών του σχετικά με την πρακτική της κα Μπακογιάννη στο Παρίσι για το «Μακεδονικό», δεν παίρνετε καθαρά θέση εναντίον της.

Γ. Καρατζαφέρης: Ίσα-ίσα, που αυτό το οποίο λέω και το επαναλαμβάνω για ακόμα φορά, είναι ότι φοβούμαι τις αποχρώσεις του κόκκινου που χρησιμοποιούν όλοι στην «κόκκινη γραμμή». Το αντίθετο. Δεν ξέρω από που κι ως που το λέει αυτό το «Έθνος» και τι θα έψαχνε να βρει το «Έθνος» σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή που έχει η κάθε εφημερίδα, μη εξαιρουμένου του «Έθνους» την οποία εκτιμώ εξαιρετικά πολύ ως εφημερίδα. Αυτό που λέω εγώ είναι «Όχι στην σύνθετη ονομασία». Το έλεγα, το λέω και το επαναλαμβάνω. Και ίσως έχει γίνει και μονότονο τόσα χρόνια. Δεν είμαι αυτός που είπε «σύνθετη ονομασία». Εγώ είμαι αυτός που επιμένω. Τώρα εάν η κυβέρνηση θέλει σύνθετη ονομασία και διπλή, εάν η κα. Μπακογιάννη δουλεύει προς τα εκεί, εάν η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν ξεκαθαρίζει το ρόλο παρά πηγαίνει στη γραμμή Καραμανλή, τότε πολύ φοβούμαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Δημοσιογράφος: Αυτή θα είναι η διαφοροποιός σας τοποθέτηση απέναντι στον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας;

Γ. Καρατζαφέρης: Όχι, είναι πολλές οι διαφορές. Πρώτα-πρώτα στο Μεταναστευτικό. Εγώ λέω ποσόστωση, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μιλήσει. Εγώ λέω «Όχι στο όνομα Μακεδονία», η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στην σύνθετη ονομασία και εν πολύς διαμέσου διαφόρων υπογείων διαδρομών απ΄ ότι φαίνεται ότι πηγαίνει και στην διπλή ονομασία. Εγώ λέω «Όχι η Τουρκία στην Ε.Ε.» η Νέα Δημοκρατία λέει «Ναι η Τουρκία στην Ευρώπη», εγώ μιλάω για οριστική απάντηση στο θέμα της Θράκης, όπως αυτό δημιουργείται από τους Τούρκους, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ακουστεί. Περιμένω να ακούσω. Δεν μπορεί να είναι σιωπηλή. Κάποια στιγμή πρέπει να τοποθετηθεί.

Δημοσιογράφος: Πάντως τα Μέσα Ενημέρωσης λένε ότι ο Σαμαράς θα σας πάει πιο δεξιά, θα σας πάρει και βουλευτές.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν πα να λένε τα Μέσα Ενημέρωσης, τα Μέσα Ενημέρωσης λένε τα δικά τους, και να σου πω κάτι Βασίλη μου; Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Γράφει ένας μια «παρόλα» και μετά γίνεται η αναπαραγωγή. Κανείς δεν κάθεται να επωάσει κάποιες πολιτικές σκέψεις.

Δημοσιογράφος: Νοιώθετε κάποια πίεση; Νοιώθετε ότι σας πιέζουν υπέρ του κ. Σαμαρά;

Γ. Καρατζαφέρης: Καθόλου, καθόλου, γιατί πρώτα-πρώτα ακόμα δεν έχει εκφραστεί και δεν ξέρουμε τις θέσεις του. Εσύ ως δημοσιογράφος, πολιτικός ρεπόρτερ, γνωρίζεις να μου πεις σε παρακαλώ πολύ, ποια είναι η θέση του κ. Σαμαρά για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη;

Δημοσιογράφος: Νομίζω θα πάρει θέση και άμεσα...

Γ. Καρατζαφέρης: Άρα όταν πάρει θέση θα ξέρουμε. Την δική μας θέση δεν την ξέρει, δεν την παρακολουθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: