Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2009) 22/12/09ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ –ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νεόπτωχε ελληνικέ λαέ, λεφτά υπάρχουν! Θα τα δώσεις όλα εσύ από το υστέρημά σου! Ετοιμάσου για μακρόχρονη λιτότητα γιατί τα λεφτά που υπάρχουν, τα λίγα στη τσέπη σου, τα χρωστάς ήδη. Θα σου τα πάρουν με την αύξηση της φορολογίας, της έμμεσης και της άμεσης. Βέβαια τα πολλά λεφτά υπάρχουν στις τράπεζες της Ελβετίας, στις off shore εταιρείες, αλλά ο λογαριασμός αποδίδεται σε σένα, στο μη προνομιούχο Έλληνα!
Ο κύριος Πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο ακριβώς, ομιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα της οικονομίας, ζήτησε την ενίσχυση του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου της κεντρικής τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακριβώς μετά από ένα χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα του κάνει τη χάρη. Μας στέλνει το Φεβρουάριο τον Ευρωπαίο τοποτηρητή που θα είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη χώρα μας, για να είμαστε μειωμένης εθνικής κυριαρχίας –όπως προανήγγειλε και ο ίδιος.
Επίσης, πρότεινε πέρυσι την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο είχε καταγγείλει κατ’ επανάληψη ο Ανδρέας Παπανδρέου –και όλοι μας έχουμε ιστορική μνήμη- σαν το υπαίτιο και υπόλογο για δεκάδες δικτατορίες σε όλο τον πλανήτη.
Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση επιβάλλει σουηδική φορολογία. Αυτή είναι αντιγραφή του σουηδικού προτύπου. Πολύ μεγάλη φορολογία, αλλά όχι βέβαια αντίστοιχες κοινωνικές παροχές.
Προχωρεί σε άδικες φορολογήσεις, όπως η αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων μικρού κυβισμού, τα οποία είναι παλαιάς τεχνολογίας. Είναι πάρα πολύ άδικη, γιατί τα αυτοκίνητα αυτά πέρασαν από ΚΤΕΟ, πήραν πιστοποιητικό ότι πληρούν τους όρους και κυκλοφορούν δίχως να ρυπαίνουν.
Πληρώνουν, όμως, το πρόστιμο οι φτωχοί Έλληνες. Αυτοί τιμωρούνται! Και τιμωρούνται οι μη έχοντες Έλληνες από τους κατέχοντες, γιατί ξεκίνησε μία ατελέσφορη συζήτηση και στο Κοινοβούλιο για τη διαφθορά. Τα ελληνικά κόμματα δεν καταμήνυσαν τη SIEMENS για χρηματισμό των στελεχών τους ούτε δέχονται και δεσμεύονται να επιστρέψουν τα κλεμμένα 100 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του δημοσίου, από τα οποία λείπουν. Αυτή είναι η αρχική ομολογία.
Επειδή η υποκρισία περισσεύει σ' αυτό το χώρο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω με μία πρότασή μου όλο το τοπίο. Προτείνω, λοιπόν, με μία νομοθετική πρωτοβουλία να καταργηθεί ο εμπορικός όρος «αφανής εταίρος», ο οποίος ανάγει απευθείας σε ύποπτες συναλλαγές και οδηγεί στη διαφθορά, την πολιτική και την επιχειρηματική.
Διότι, δυστυχώς, εδώ υπάρχει μια λογική ο πολιτικός κόσμος να φταίει για όλα και να μην τολμά ποτέ να κατηγορήσει τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τον έχουν μετατρέψει σε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό του. Αυτές είναι οι σχέσεις.
Καταργώντας, λοιπόν, τον όρο «αφανής εταίρος», για να είναι αυτό πρακτικά αποτελεσματικό, θα πρέπει όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά να θεωρούνται άκυρα, αν δεν υπογραφούν με συμβολαιογραφική πράξη. Αυτή είναι η πρόταση, η οποία έρχεται να καταργήσει τις off shore εταιρείες, τις μυστικές και αφανείς συναλλαγές, τους αφανείς εταίρους και πασιδήλως εμφανείς συνεταίρους και του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι ανακατώνουν την οικονομία και διογκώνουν την παραοικονομία.
Εάν δεν προχωρήσουμε σε τέτοια μέτρα με γενναιότητα, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φτώχειας στη χώρα μας, μιας φτώχειας που αφορά δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες και δυο εκατομμύρια από εδώ και μπρος νεόπτωχους μετανάστες, οι οποίοι θα αποτελέσουν από κοινού το 50% και άνω του ελληνικού πληθυσμού.
Σήμερα, σε απευθείας μετάδοση από το Υπουργικό Συμβούλιο μέσω της ΝΕΤ, της κρατικής τηλεόρασης, γνωστοποιήθηκε σε όλους μας η συλλογική συνυπαιτιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατεδάφιση του εθνικού κράτους! Δίνεται με νομοσχέδιο ψήφος σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και μετατρέπει τους Έλληνες σε θλιβερή μειοψηφία στον τόπο τους, σε μια χώρα η οποία κατακλύζεται από μια μετοίκηση, από έναν συστηματικό εποικισμό και μάλιστα από γειτονικούς λαούς.
Ο ελληνικός λαός διαφωνεί σε αυτή την επιλογή και στις σφυγμομετρήσεις. Ακόμα και αν ο ανθρωπισμός μας διακατέχει όλους, πρέπει να σας πω ότι αυτό είναι έτερον-εκάτερον. Άλλο η φιλοξενία και άλλο η ξενοφιλία και η δουλοπρεπής στάση απέναντι στο αμερικανικό εγχείρημα να ανατρέψει τους συσχετισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διασπάσει την κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εισβολή μεταναστευτικών ρευμάτων.
Σε δέκα χρόνια από σήμερα, εδώ, αν περάσουν αυτές οι επιλογές, θα έχουμε εκπροσώπους όχι του έθνους, των πολιτών, αλλά Αλβανούς, ψευτομακεδόνες, Βούλγαρους, Τούρκους και δεκάδες Βουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χωρών προέλευσής τους.
Αυτή η εξέλιξη να ξέρετε ότι δεν θα περάσει! Και για να σας προαναγγείλω τη στάση μας, για να μην είστε ιστορικά υπόλογοι, να μη μετατραπείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, σε δούρειο ίππο της νέας τάξης πραγμάτων, για να επαναφερθεί η λαϊκή κυριαρχία, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Είναι μονόδρομος.
Είναι η επιβολή λαϊκών δημοψηφισμάτων! Έχουμε τους εκλογικούς καταλόγους. Θα τα στήσουμε στις πλατείες. Θα πάρετε τη δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού απέναντι σε αυτές τις επιλογές! Θα ακυρώσουμε τις επικίνδυνες για τον τόπο εξελίξεις.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)
Επίσης, έρχεστε σε ευθεία αναμέτρηση με την ευρωπαϊκή κοινή πολιτική, η οποία στάση σας παραβιάζει το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση που επί Γαλλικής Προεδρίας το 2008 ξεκαθαρίστηκε ότι καμία χώρα δεν θα προβεί αιφνιδιαστικά σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση –λέει αυτή η απόφαση που υπογράφτηκε και από την Ελλάδα- δεν έχει τους πόρους, ώστε να υποδεχθεί αξιοπρεπώς όλους τους μετανάστες και λαθρομετανάστες που ελπίζουν να βρουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία καλύτερη ζωή.
Μάλιστα, η απόφαση επισημαίνει ότι η κακή διαχείριση της μετανάστευσης μπορεί να αναστατώσει την κοινωνική συνοχή των χωρών προορισμού και η νόμιμη μετανάστευση θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν και τις δυνατότητες κάθε κράτους-μέλους, το οποίο μπορεί να ορίσει και ποσοστώσεις, όπως προτείνει και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Για να διευκολύνουμε αυτή την εξέλιξη, πρέπει να πούμε ότι όσο και αν κοστίζει, εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε από εδώ, μέσα από εντατική αξιολόγηση των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού μας, να χρηματοδοτήσουμε τη διασφάλιση ότι οι παράνομοι λαθρομετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους, για να ανατρέψουν τους δυνάστες που τους έδιωξαν από αυτές και να ανασυγκροτήσουν τις οικονομίες των χωρών τους, οι οποίες έχουν κατεδαφιστεί.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ολοκληρώνω αυτή την παρέμβαση με το εξής: Ο προϋπολογισμός αυτός γίνεται στα πλαίσια μιας λογικής ότι ανά τρίμηνο θα αναθεωρείται. Άρα, και η ψήφος, η οποία θα δοθεί στον προϋπολογισμό, θα έχει μία αίρεση, την τρίμηνη επαναξιολόγησή του.
Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι για εμάς σημαίνει πως μπαίνουμε σε μια οδυνηρή πορεία. Δεν αρνούμαστε την εθνική συνεννόηση και τη λήψη μέτρων που από κοινού μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις.
Αρνούμαστε την ετεροβαρή μεταφόρτωση όλων αυτών των διαχειριστικών, αναποτελεσματικών, λαθεμένων και προνομιακών λογικών που θέλουν τους Έλληνες να τους χωρίζουν σε νέους προνομιούχους που θα φοροδιαφεύγουν και στους σταθερούς, μη προνομιούχους, οι οποίοι θα στραγγαλίζονται οικονομικά μέρα την ημέρα και θα επιδεινώνεται η οικονομική τους κατάσταση.
Με αυτή τη λογική, λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε επί της αρχής αυτή την πρόταση και να ζητήσουμε στην εξέλιξη της πολιτικής πορείας επιμέρους συμφωνίες που θα αυξάνουν τα έσοδα και θα δυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη.
Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: