Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ , ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ !!!

Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τις υποβαθμίσεις από οικονομικής πλευράς της χώρας μας από τους διεθνείς οίκους, διαπιστώνει την μεγάλη ασυνέπεια καθώς και την υποκρισία που υπάρχει εκ μέρους των κυβερνώντων και των παπαγαλακίων τους.

Όταν οι εκθέσεις ήταν κακές, κάποιοι χαρακτήριζαν αυτούς τους οίκους μέχρι και ως «οίκους ανοχής !» (πρόεδρος ΓΣΕΕ) και ως εκβιαστές που δρουν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τώρα που o οίκος αξιολόγησης Moody΄s ανακοίνωσε την έκθεσή του και υποβάθμισε την χώρα λίγο λιγότερο από ότι περιμέναμε, δηλώνουν ότι καταβάλαμε νίκη μεγάλη και πανηγυρίζουνε για το ότι δήθεν τους πείσαμε και ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση απέδωσαν καρπούς. Πως δεν βγήκανε οι ΠΑΣΟΚΟΙ στους δρόμους να ζητωκραυγάζουν, όπως συνήθως γίνεται μετά από κάποια νίκη στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή και για τη νίκη στις εκλογές !

Μάλλον θα πρέπει να το εμπεδώσουμε πλέον ότι μας θεωρούν «χαχόλους» και μειωμένης πνευματικής ικανότητας ανθρώπους που θα πρέπει να υποκύπτουμε στα κελεύσματα των κυβερνώντων και να πράττουμε ότι αυτοί αποφασίζουν. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά. Διαρκώς απαιτούν από τον Έλληνα και την Ελληνίδα να πληρώνουν φόρους ακόμη και μάλιστα αναδρομικά και αντισυνταγματικά, και δεν μας λένε που πήγαν τα χρήματα που τόσα χρόνια πληρώνουμε. Παγώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά δεν παγώνουν και τις τιμές στα είδη διατροφής και τα διάφορα χρειαζούμενα. Έχουμε σε όλα σχεδόν τα είδη και υπηρεσίες, τιμές ακριβότερες από αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά παράλληλα έχουμε αποδοχές πολύ χαμηλότερες. Δεν έχουμε πλέον καμιά ποιότητα ζωής, πράγμα αυτονόητο για τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Έχουμε γεμίσει κλέφτες του δημοσίου χρήματος που απολαμβάνουν τα κλοπιμαία τους, αλλά κανείς δεν τιμωρείται. Έχουμε πολιτικούς που ξεκίνησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία φτωχοί και είναι πάμπλουτοι και δεν βρίσκεται ένας εισαγγελέας ή ένας εφοριακός να τους καλέσει να λογοδοτήσουν πως τα κατάφεραν και πλούτισαν και εις βάρος ποίου. Έχουμε πολίτες που τις τελευταίες ημέρες τρέχουν στις εφορίες να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας. Έχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους που δηλώνουν ότι δεν φθάνουν τα χρήματα να πάρουν ένα δώρο στα εγγονάκια τους, χρονιάρες ημέρες που είναι, και άλλους που λένε ότι τους ζουν τα παιδιά τους.

Δυστυχώς έχουμε πάρα πολλά άσχημα και φως στο βάθος του «τουνέλου», που έλεγε και ο μακαρίτης, δεν φαίνεται να υπάρχει.

Έχουμε όμως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ !

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: