Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Τιμήθηκε η μνήμη του διαχρονικά επίκαιρου Ίωνα Δραγούμη

29.07.2009: Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη.

29.07.2009: Ο κεντρικός ομιλητής Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στην διαφορά του Ίωνος Δραγούμη από τους σημερινούς διανοούμενους και πολιτικούς.

29.07.2009: Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον διανοούμενο και συγγραφέα Ίωνα Δραγούμη.

29.07.2009: Ο Ηλίας Πολατίδης τόνισε την επικαιρότητα των αγώνων του Ίωνα Δραγούμη για την Μακεδονία.

29.07.2009: Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην δικαίωση των συνεχών εθνικών αγώνων από τον Ίωνα Δραγούμη μέχρι σήμερα.

29.07.2009: Η Δήμητρα Μυλωνά από την εφημερίδα «Στόχος» κάλεσε σε αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας.

29.07.2009: Ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς προανήγγειλε την κυκλοφορία ανέκδοτων έργων του Ίωνος Δραγούμη.

29.07.2009: Ψυχή της εκδήλωσης και φέτος ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας.

29.07.2009: Πλήθος οργανώσεων και φορέων κατέθεσε φέτος στεφάνι στο μνημείο του Ίωνος Δραγούμη.

Για 27η συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες πατριώτες τίμησαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου την μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Ίωνος Δραγούμη, με την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο κέντρο της Αθήνας στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος την 31η Ιουλίου 1920. Στο πρόσωπό του τιμήθηκε ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνος (γαμβρός του Παύλου Μελά), ο πατριώτης πολιτικός (υιός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη), μα πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος που νοηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού.

Αψηφώντας την ζέστη, στην καρδιά του καλοκαιριού, πάνω από 200 πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Επιτροπής Μνήμης Ίωνος Δραγούμη» και της συνδιοργανώτριας Νεολαίας Ορθοδόξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός αγωνιστής εκδότης του Θρακικού περιοδικού «Ενδοχώρα» και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κουριαννίδης, ο οποίος, με μια εμπεριστατωμένη ομιλία, επισήμανε την διαχρονικότητα και την δύναμη των ιδεών του Ίωνος Δραγούμη.

Στην φετινή εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν χαιρετισμό οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Ηλίας Πολατίδης, ο Γιάννης Σχοινάς (εκδόσεις «Νέα Θέσις»), ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών Βαγγέλης Παπαδόπουλος (γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), ο Τρύφων Μπουγάς (μέλος Ε.Γ. του ΛΑ.Ο.Σ.), ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις «Γεωργιάδη»), η Δήμητρα Μυλωνά (αρχισυντάκτρια του «Στόχου»), ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.), Λευτέρης Γαβριελάτος (Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλαίχθων») και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Απόστολος Μπαμίχας.

Στην μνήμη του Ίωνος Δραγούμη κατέθεσαν στεφάνια οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), Τρύφων Μπουγάς (Ν.Ο. Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ.), Μαρία Κρητικού (ΝΕ.Ο.Σ.), Νίκος Ζαΐρης («Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων»), Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις «Γεωργιάδη»), Γιάννης Σχοινάς (εκδόσεις «Νέα Θέσις»), Ευφροσύνη Γιαννάκενα (εκδόσεις «Πελασγός»), Τάσος Δημητρακόπουλος (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»), Δήμητρα Μυλωνά (εφημερίδα «Στόχος»), Σπύρος Σταματόπουλος (περιοδικό Patria), Ιωάννης Στασινός (Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηνά»), Ιωάννης Βασιλαντωνάκης (Σκοπευτικός Σύλλογος Πειραιώς «Οι Πελασγοί») και ο Κώστας Αραούζος («Ελληνική Εστία»).

Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο Ιωάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός». Η εκδήλωση έκλεισε, όπως πάντα, με τον Εθνικό μας Ύμνο.


Ελληνικές Γραμμές

Ο Ιωαννης Μεταξας και η «Δημοκρατικη» αποτυφλωσις

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

Διαβασα τις προαλλες σφοδρο κατηγορητηριο κατα ενός κομματος της βουλης με το ιδιωνυμο σκεπτικο ότι :

«στο κομμα αυτό φιλοξενουνται ι αποδεδειγμένοι λάτρεις της φασιστικης ιδεολογίας.» ότι ,

«Ο κ. Πλεύρης (ο πατέρας) δεν είναι ο ιδρυτής της 4ης Αυγούστου?» και τελος ότι

« από το βήμα της βουλής , εξυμνηθηκε η φασιστική δικτατορία του Μεταξά και της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας της Χούντας των συνταγματαρχών»

εφ οσον αναφερθη η προτροπη ,

«χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς»

Αθελα μου θυμηθηκα και σας θυμιζω τα εξης που ελεχθησαν για τον Εθνικο Κυβερνητη Ιωαννη Μεταξα:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/10/2006_203190

Μίκης Θεοδωράκης

Εκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά

«.....Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ο Μεταξάς ήταν πολύ τυχερός διότι συνέδεσε το όνομά του με το “Οχι”, συνέδεσε το όνομά του με τη νίκη και πέθανε σε μια κορύφωση νίκης. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Εκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά. Τόσο τυχερός ήταν δηλαδή, έτυχε η κατάλληλη στιγμή να πει το “Οχι” και μετά να πεθάνει... Και πίσω από το “Οχι” αυτό, δείχνει ότι ήταν ίσως ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που δεν πίστευε στη νίκη του Χίτλερ. Πίστευε δηλαδή ότι θα νικήσουν οι Εγγλέζοι, κάτι που εκείνη τη στιγμή έμοιαζε παράλογο. Και, βεβαίως, ταίριαζε πολύ και με τη νοοτροπία του θρόνου, που ήταν αγγλόφιλος...».

Γρηγόρης Φαράκος*

Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα Ημουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος

«...Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου το περίμενα γιατί θα είχα το πρώτο μου μάθημα στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου... Εκείνο που αισθάνομαι μέχρι τώρα –και πιστεύω το αισθάνεται και ο περισσότερος κόσμος από τότε– ήταν ότι η ζωή, γενικά η ζωή και της χώρας και του κάθε ατόμου, χωρίστηκε στα δύο. Στο πριν και το μετά. Κι αυτό κατά τη γνώμη μου καθόρισε και την εξέλιξη όλης της χώρας στα κατοπινά.

...Η στάση της Σοβιετικής Ενωσης στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ήταν διφορούμενη. Επιπλέον, το σοβιετογερμανικό Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπερντοφ δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης που είχαν ταχθεί κατά του Αξονα...

......Ο,τι και να πεις για τον Μεταξά, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. Και βεβαίως, επειδή και το ΚΚΕ αυτή είχε ως μοναδική κατεύθυνση, με αυτή την έννοια ταυτίζονται... Βεβαίως, αρνιέμαι τους διθυράμβους που συνήθως ακούγονται υπέρ του Μεταξά που είπε το “Οχι”, αλλά και από την άλλη μεριά, δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συνεχή κριτική των αριστερών, οι οποίοι δεν είπαν ΠΟΤΕ ότι εν πάση περιπτώσει ο Μεταξάς εκείνο το πρωί είπε αυτό που αισθανόταν όλος ο ελληνικός λαός. Και θα πω και κάτι ακόμα: Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα. Ημουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος...».

* Ο κ. Γρηγόρης Φαράκος υπηρξε γ.γ. του ΚΚΕ.

Ομως ο Ιωαννης Μεταξας και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 είχε ήδη αφήσει έργο πρίν την ηρωική αυγή της 28ης/10/1940., που Θοδωρακης και Φαρακος ( κρυπτοφασιστες και αυτοι βλεπετε!!) αναγνωριζουν ως το απαυγασμα της επιτυχιας του Εθνικου Κυβερνητου Ιωαννη Μεταξα.

Η δημιουργία του ΙΚΑ, η θέσπισις ιατρικής περιθάλψεως και δώρου εργασίας.

Η καθιέρωσις του οκταώρου και των υπερωριών.

Η πρωτομαγιά ως αργία και εορτή των εργατών.Τα κατώτατα όρια μισθών,η ρύθμισις των αγροτικών χρεών, η θέσπισις υποχρεωτικής αδείας μετ' αποδοχών, ο εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Συνεταιρισμών και της ποινικής δικονομίας.

Η θέσπισις της υποχρεωτικής παιδείας, ο Νόμος περί υποχρεωτικής διαιτησίας και επίλυσεως των εργατικών διαφορών.Ακόμη η πρώτη συστηματική προσπάθεια για την καθιέρωσι της Δημοτικής. Αλλά και ο εκσυγχρονισμός του Στρατού και του Ναυτικού.

Η αθόρυβη και αποτελεσματική προετοιμασία των συνόρων σε μήκος πέραν των 200 χιλιομέτρων με οχυρωματικά έργα.Η «γραμμή Μεταξά», που αναφέρεται σε όλα τα στρατιωτικά συγγράμματα του κόσμου, στρατηγικό και κατασκευαστικό επίτευγμα αξιοθαύμαστο έως σήμερα για την τεχνική αρτιότητα αλλα και το σύντομο χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε με τα ασήμαντα μέσα της εποχής εκείνης υπο άκρα μυστικότητα.

Είναι όλα μέρος από το τεράστιο έργο που φέρει φαρδιά πλατειά την υπογραφή του Ιωαννου Μεταξά.

Αλλα ας τα απολησμονησουμε όλα αυτά…Ας δεχθουμε ότι το καθεστως της 4ης Αυγουστου δεν ηταν και αυτά, τα σημαντικα και ακρως ουσιωδη που αναφεραμε, αλλα μονο ένα δικτατορικο καθεστως, όπως όλα τα παρεμεφερη της εποχης εκεινης.Και ότι η ιδεολογια του ( το τριπτυχο της οποιας ηταν Πατρις Θρησκεια Οικογενεια) ηταν «φασιστικη»

Από πού και ως που αρνουμεθα το δικαιωμα της οποιας ιδεολογιας να διατυπωνεται και να υπαρχει?

Είναι δημοκρατια ένα καθεστως οπου δεν υπρχουν διαφορετικες ιδεολογιες?

Είναι Δημοκρατια το καθεστως που εχει εξαφανισει ολους τους δεξιους και εχει πλημμυρίσει κοκκινα και ροζ σημαιακια, πανακια, σφυροδραπανα και παλουκια?

Είναι Δημοκρατια ένα καθεστως οπου εχει πρακτικως απαγορευθει η εκφρασις αλλης αποψεως πλην εκεινη που εκφραζουν τα αριστερα κομμουνιστικα εντυπα, τα αριστεροκρατουμενα καναλια και οι-ντουντουκες -εκπροσωποι τους στα νυκτερινα δελτια αποψεων?

Δεν ειναι Δημοκρατης ο Κος Πλευρης (Πατηρ) και είναι εκεινοι που τον καταμηνυουν για τις αποψεις του ( για να αθωωθη απο την Ελληνικη Δικιαοσυνη) ή δεν του επιτρεπουν να ομιλησει και να εκφραση την αποψι του. Οποια κι αν ειναι?

Ως εάν το ΚΚΕ και οι ντροπαλοι εραστες του σταλινισμου , της επαναστασης που χαθηκε, μονο αυτοι εχουν το αναφαιρετο δικαιωμα να καθοριζουν, να επιβαλλουν τι επιτρεπεται να πιστευουμε και ποιοι και τι να λενε…

Ειναι δημοκρατες ολοι αυτοι που κλεινουν επιδεικτικα τους δρομους , καταστρατηγουν τους νομους, παρεμποδιζουν διοικητικα συμβουλια να να συνεδριασουν, εκβιαζουν με την απειλητικη παρουσια τους δικαστες και εισαγγελεις , κλειδωνουν κατουρημενους καθηγητες στην αιθουσα συνδριασεων μεχρι να αναιρεσουν τις αποφασεις τους, καταστρεφουν τις καλπες για να μην εκφρασθη η αποψις της πλειοψηφιας και δειχθη η γυμνια των «προοδευτικων» δυναμεων.

Τελος κινδυνευει η Δημοκρατια αυτή που σας περιγραψα και που ολοι βλεπουμε αν εχουμε ματια αυτια να ακουσουμε και νουν να συλλογισθη, είναι δυνατον να κινδυνευει η Δημοκρατια αυτή, από το κομμα αυτό ΄και δεν κινδυνευει από το κομμουνιστικο κομμα που στο επισημο δημοσιευμενο προγραμμα του υποστηριζει , διακυρησσει, καταδηλωνει προς πασα κατευθυνσι από κάθε βημα και επιβαλλει ως του καθηκον του,

«… Την επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της.. την ανατροπη του αστικου κράτους και των μηχανισμων του..

Την επαναστατική ανόδου του λαϊκού κινήματος, όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, και κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας, που έχει την έγκριση και τη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες...»

( Οι σημερινες επιδιωξεις του ΚΚΕ όπως καταγραφονται στο Προγραμμα του ΚΚΕ και ανακοινωθησαν κατά την διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που έλαβε χώραν απο 9-12 Φεβρουαρίου 2005)

Προσωπικως αυτό που κατηγορω και απεχθανομαι σε όλα τα κομματα και τους αρχηγους των ( πλην των κομμουνιστικων που δεν είναι Εθνικα κομματα για να αναφερθουμε με καποια ελπιδα σ αυτα)

είναι ο λαικισμος, ή αρνησις της προοδου, η κολακεια του λαου, των αδαων και η δειλια των εκπροσωπων του να μιλησουν και να εκφρασουν την αληθεια , την ιστορικη αναγκαιοτητα των καταστασεων, τις ευθυνες που εχουν ολοι και την αδηριτη αναγκη να παραμεινη ο Ελληνισμος ενωμενος για να αντιμετωπιση την επιβιωσι του ως Εθνος και ως Λαος.

Ιασων

Οι κουμπάροι του Καραμανλή και η … Ά Θεσσαλονίκης!

Οι λαμογιές του Βάκη Φραντζή και η κάθοδος του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Θεσσαλονίκη. Δεν τα λέμε εμείς, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ, ή το ΚΚΕ. Τα λένε οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ!!!
Πρόκειται για μια επιστολή (πριν τον ανασχηματισμό) συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ που ήρθε στα χέρια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και ο οποίος τη διαβίβασε στον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση Εγκληματικών Εσόδων Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Στέλιο Γκρότζο. Τι λέει ο Καρχιμάκης; Ότι προ ημερών έφτασε στο γραφείο του ένας φάκελος, με σοβαρές καταγγελίες από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό, με παράλληλη κοινοποίηση στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Επειδή το περιεχόμενό του εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, το διαβίβασε, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα καταγγελλόμενα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και αν σχετίζονται με συγκεκριμένες πράξεις παράνομων δωροληψιών, το αντικείμενο των οποίων ως εγκληματικών εσόδων, είναι επιβαλλόμενο να ερευνηθεί από την Επιτροπή στην οποία έχει διοριστεί ως Πρόεδρος ο Στέλιος Γκρότζος. Ιδού η επιστολή:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΑΚΕ)
Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Θεσσαλονίκη
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Με τις προηγούμενες επιστολές μας θεωρήσαμε, ότι θα προχωρήσετε, στις αναγκαίες κινήσεις για να γλιτώσουμε το διασυρμό. Δυστυχώς μας απογοητεύσατε. Επανερχόμαστε για να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Δ/ντής του γραφείου σας κ. Γιάννης Αγγέλου, ο πολυθεσίτης Πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ κ. Βάκης Φραντζής, ο Πρόεδρος της HELEXPO και κουμπάρος σας κ. Τέλης Θωμόπουλος, ο κ. Γιάννης Ανδριανός, ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Ρουσόπουλου, κ. Διονύσης Ζακυνθινός -μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ- ο ταμίας του κόμματος και αποτυχημένος επιχειρηματίας κ. Σταύρος Λαζαρίδης, πηγαινοέρχονταν στο Άγιο Όρος και πιο συγκεκριμένα στον Ηγούμενο Εφραίμ, στη Μονή Βατοπεδίου. Τι τα ήθελαν τόσα μυστικά ταξίδια; Αποδείχθηκε ότι έστηναν τις αγοραπωλησίες εις βάρος σας και εις βάρος του κόμματός μας. Συντονιστές ήταν ο Υπουργός κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο κ. Γιάννης Αγγέλου.
Θα μας απαντήσει επιτέλους ο Βουλευτής σας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας για την καταπατημένη γη που έκτισε την πολυτελέστατη βίλα του; Πού πήγαν οι απειλές που εκτόξευε πριν ένα χρόνο; Πότε θα κάνει την μήνυση που έλεγε;
Τι θα γίνει με τον Βάκη Φραντζή, που δηλώνει ήδη υποψήφιος Ευρωβουλευτής και εκδικείται όσους δεν τον γλείφουν; Θα μας πει ο κ. Σταύρος Λαζαρίδης, που τον έχετε κοντά σας, που μεταφέρει τα λεφτά που παίρνει από τους επιχειρηματίες για την ενίσχυση, όπως λέει, του κόμματός μας;
Ο Δ/νων Σύμβουλος της HELEXPO κ. Θέμης Καρτσιώτης θα πάψει να βγάζει μάτια με τις παχυλές συμβάσεις που υπογράφει με συγκεκριμένους επιχειρηματίες; Ας σταματήσουν να απειλούν, με τον Πρόεδρό του και κουμπάρο σας κ. Τέλη Θωμόπουλο, τα κομματικά στελέχη, τους επιχειρηματίες, να κλείνουν δωμάτια και αίθουσες εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο του “HOLLIDAY INN”. Δεν χορτάσανε τόσους υψηλούς μισθούς; Ας μας καταθέσουν οι κ.κ. Καρτσιώτης, Φραντζής, Λαζαρίδης, Θωμόπουλος, το πόθεν έσχες, για να δούμε πόσο αυξάνεται κάθε χρόνο η περιουσία τους. Μόνο έτσι θα καταλάβετε τα αίσχη τους κ. Πρόεδρε, για να τους διώξετε κλοτσηδόν από κοντά σας.
Θα μας απαντήσει ο εκλεκτός του κ. Φραντζή, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ε.Β.Ζ. (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης) κ. Δημήτρης Δαρνάκας, με ποια προσόντα κατέχει αυτή τη θέση και πόσα λεφτά έβγαλε τα τελευταία χρόνια; Τα έλεγε ο πρώην Πρόεδρος κ. Χρήστος Κοσκινάς, αλλά κανείς δεν τον άκουγε.
Θα μας απαντήσει ο φαφλατάς Υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, για τους αργόμισθους συνδικαλιστές – κομματικούς που έβαλε σε επιτροπή του ΟΠΑΠ, να αμειβονται με 800 Ευρώ το μήνα, χωρίς να έχουν αντικείμενο, βαφτίζοντάς τους εμπειρογνώμονες (Πάιδας, Θεοτοκάτος, Περπερίδης, Τσέντος – γνωστός πράκτορας του ΟΠΑΠ που στήνει παράνομα στοιχήματα κ.λπ.). Στην πλάτη του φτωχού λαού να περνούν κάποια καλόπαιδα πλουσιοπάροχα. Τι λέει ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ για όλα αυτά;
Τι θα κάνετε κ. Πρόεδρε, με τον κλέφτη Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο; Τι θα γίνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έκλεψαν από τα ταμεία του δήμου, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Λεμούσια και τον υπάλληλο κ. Παναγιώτη Σαξώνη; Πότε θα μπουν στη φυλακή; Έλεος, καταρρέουμε, κάντε κάτι!!!
Έχει τρελαθεί ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Βάκης Φραντζής να κλείνει δουλειές στο λιμάνι, ως αντιπρόεδρος του ΟΛΘ και να ανεβάζει τακτικά στη Θεσσαλονίκη, το συντοπίτη του από την Κομοτηνή, Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Θέλουν να τον κατεβάσουν υποψήφιο στην Ά Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, για να τον εκλέξουν Βουλευτή.
Ας λύσει πρώτα ο κ. Στυλιανίδης, τα σκάνδαλα στον ΟΣΚ, που είναι Δ/νων Σύμβουλος ο κ. Παναγιώτης Παταργιάς, που έχει παντρευτεί την αδελφή του κ. Αγγέλου. Πού πάνε τόσα εκατομμύρια ευρώ, που παίρνουν από επιχειρηματίες που τους δίνουν χαριστικά δουλειές; Βρωμάει το θέμα, με τη συμμετοχή στο κόλπο και του γενικού διευθυντή κ. Αγιάσογλου. Διώξτε τους. Τα αρπάζουν χοντρά.
Θα μας πει ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, γιατί καλύπτει τον ΠΕΣΥάρχη κ. Βασίλη Δελή, φίλο του κ. Φραντζή, που χειρουργεί παρανόμως στο Διαβαλκανικό; Πότε θα τον απομακρύνετε – είναι πρόκληση.
Πρόεδρε, δυστυχώς επαληθευτήκαμε σε όσα λέγαμε. Δεν μας αξίζει τέτοια κατρακύλα. Διώξτε τα λαμόγια τώρα. Πάμε για ένα Νέο Ξεκίνημα, όπως όταν κάναμε εμείς όταν φύγαμε από τη διαβρωμένη ΔΑΚΕ. Θέλουμε καθαρούς και έντιμους ανθρώπους. Άκουσέ μας και δεν θα χάσεις.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραμματέα ΚΕ ΝΔ κ. Λευτέρη Ζαγορίτη
2. Γραμματέα ΚΟ ΝΔ κ. Ιωάννη Τραγάκη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

OΙ ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για μία ακόμα φορά βλάπτουν την Ελλάδα, αφού ο «εχθρός» προέρχεται μέσα από την ίδια τη Συμμαχία.Μπορεί ο Καραμανλής να ετοιμάζεται για ανασχηματισμό στις 25 Αυγούστου, οι Τούρκοι όμως ετοιμάζουν επεισόδια στο Αιγαίο έως τον Δεκαπενταύγουστο. Η μελέτη αξιολόγησης της τουρκικής απειλής, που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα αρμόδια υπουργεία, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Όλες οι κινήσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τον τελευταίο μήνα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και αποβλέπουν στην πρόκληση επεισοδίου. Δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε μια στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχει ένα κακό πολιτικό κλίμα.


Kαλοβλέπουν την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο
28/07/09 WEB.MAC.COM
Απώτερος σκοπός, να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του Καστελόριζου να έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ. Τα δύο τελευταία χρόνια η Aγκυρα επιμένει σε έρευνες μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην ίδια περιοχή. Η Τουρκία διενέργησε έρευνες και με ένα νορβηγικό σκάφος, αλλά και με δικό της σκάφος, ενώ απειλεί συνεχώς με νέες έρευνες στην ίδια περιοχή.

Για να γίνει αυτό, η Aγκυρα δοκιμάζει:

-Την πρόκληση επεισοδίου.

-Τη δημιουργία νέων Ιμίων.

-Τον εξαναγκασμό της Αθήνας να διαπραγματευθεί κυριαρχικά δικαιώματα, αν όχι κυριαρχία.

Την ίδια ώρα η Αθήνα κάνει τις στερεότυπες δηλώσεις περί παραβίασης των διεθνών κανόνων και συνθηκών. Όμως συνεχίζει το διάλογο με την Aγκυρα και σε διακρατικό επίπεδο αλλά και σε ΝΑΤΟϊκό.

Σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο συζητιέται η ενοποίηση του εναέριου χώρου του Αιγαίου. Υπήρξαν διήμερες συνομιλίες Αθήνας - Aγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας - Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας. Για το θέμα των συνομιλιών υπό τον Αμερικανό πτέραρχο, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι συζητήσεις με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Δεν είναι δε διμερείς, συμμετέχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ». Βολική εξήγηση.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ο 42ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας για τα θέματα του Αιγαίου. Οι συνομιλίες κρατάνε εδώ και 7 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα φυσικά.

Η υπουργός Εξωτερικών όμως ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αγκυρα, όπως είναι φυσικό, μέσα σε ένα τόσο εχθρικό και πολεμικό περιβάλλον που δημιουργεί η τουρκική ηγεσία.

Την ίδια ώρα η Τουρκία αναβαθμίζει με κάθε τρόπο τις προκλήσεις με αποκορύφωμα τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα εδάφη της ελληνικής επικράτειας―μιλάμε για κανονικό πόλεμο―ακόμα και πάνω από την Ικαρία.

Οι παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο ελληνικό FIR αυξάνονται αριθμητικά και ποιοτικά. Υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, πάνω από νησιά δηλαδή, διεισδύσεις όσο πιο βαθιά γίνεται στον ελληνικό εναέριο χώρο, πτήσεις σε περιοχές που δεν πετούσαν, συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

ΟΙ ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για μία ακόμα φορά βλάπτουν την Ελλάδα, αφού ο «εχθρός» προέρχεται μέσα από την ίδια τη Συμμαχία. Στο επίπεδο του ΝΑΤΟ η ενοποίηση του εναέριου ΝΑΤΟϊκού χώρου στο Αιγαίο υπό κοινή διοίκηση- είναι ένα βήμα υπέρ των τουρκικών διεκδικήσεων.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Ασυρματη μεταφορα ισχυος

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΩΣ;;


Μια επαναστατικη καινοτομια με την συμμετοχη δυο Ελληνων Επιστημονων του ΜΙΤ.

Του Μηχανικου Ηλεκτρονικων Υπολογιστων και Πληροφορικης Κου Αριστειδη Καραλη και του Κου Ι.Δ.Ιωαννοπουλου της Φυσικης

Μελη της ερυνητικης ομαδος του ΜΙΤ που ανεπτυξαν και εκτελεσαν το επιτυχες πειραμα της ασυρματης μεταφορας ισχυος.

Πρωτη σειρα οι Peter Fisher (αριστερα) και Robert Moffatt

Δευτερη σειρα ο Marin Soljacic

Τριτη σειρα Ο Andre Kurs ( αριστερα) και οι Ελληνες Επιστημονες John Joannopoulos and Aristeidis Karalis.

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070607171130.htm

********************************************************************************

Στις 6 Ιουλιου 2007 πρν δυο χρονια περιπου δημσιευθηκε στο περιοδικο «Research Articles»

http://www.sciencemag.org/cgi/rapidpdf/317/5834/83.pdf?ijkey=94ff.Ay4jRMqU&keytype=ref&siteid=sci

Αρθρο των ερευνητων,

α) του τμηματος Φυσικης Κων Andre Kurs, Robert Moffatt και Marin Soljacic ,

β) του τμηματος Φυσικης και Εργαστηριων Πυρηνικης Επιστημης Κου Peter Fisher

γ) και δυο διακεκριμενων Ελληνων της Αλλης Ελλαδας.

Των Κων Αριστειδη Καραλή , του τμηματος Ηλεκρολογων μηχανικων καΙ Ηλεκτρονικων υπολογιστων και

του Κου Ι.Δ.Ιωαννοπουλου του τμηματος Φυσικης του πρωτου επιστημονικου τεχνολογικου ερευνητικου κεντρου παγκοσμιως , του Μ.Ι.Τ των ΗΠΑ.

Ο τιτλος του αρθρου ηταν:


«Ασυρματη μεταφορα Ισχυος μεσω ισχυρως ζευγμενων μαγνητικων αντηχησεων.»

Στον προλογο του αρθρου της η επιστημονικη ομαδα του ΜΙΤ σημειωνε:

« Χρησιμοποιωντας πηνια αυτό αντηχησεως σε ισχυρη μαγνητικη συζευξι αποδειξαμε πειραματικα την αποδοτικη μη ραδιενεργο μεταφορα ισχυος σε μια αποστασι οκτω φορες μεγαλυτερη από την διαμετρο των πηνιων. Επιτυχαμε να μεταφερουμε 60 watts με 40% αποδοση σε μια αποστασι λιγο μεγαλυτερη από δυο μετρα. Παρουσιασμε ένα ποσοτικο θεωρητικο υποδειγμα που περιγραφει την μεταφορα ισχυος και που προσεγγιζει τα πειραματικα αποτελεσματα με αποκλισι 5%. Συζητησαμε την πρακτικη εφαρμογη αυτου του συστηματος και προτειναμε κατευθυνσεςι για πρεαιτερω μελετη.»

Στην πειραματικη μελετη –διαταξι διαβασαμε ότι :

Τα πηνια ησαν πεντε σπειρων και διαμετρου 60εκ. ησαν σχεδιασμενα να αντηχουν ταυτοχρονως στα 9,9 ΜΗΖ και ησαν προσανατολισμενα επι του ιδιου αξονος.Το ένα πηνιο ηταν συνδεδμενο με την πηγη ισχυος ( ρευματοδοτη-μπριζα) και το άλλο με ένα λαμπτηρα.

Μολις δυο χρονια αργοτερα στις 25 Ιουλιου 2009 δημοσιευθηκε στον διεθνη τυπο και στις ελληνικες εφημεριδες η ειδησι της πρακτικης πλεον εφαρμογης και της βιομηχανικης παραγωγης συστηματων ασυρματης μεταφορας ηλεκρικης ισχυος.Ο διευθυνων συνμβουλος της Αμερικανικης εταιρειας Witricity στην παγκόσμια συνδιάσκεψη υψηλής τεχνολογίας TED που πραγματοποιηθηκε στην Οξφόρδη της Βρετανίας εδειξε μερικες πρακτικες εφαρμογες

Κινητα τηλεφωνα και τηλεορασεις να φοριζονται χωρις καλωδια. ( ιδε στο τελος του παροντος σχετικα παραδειγματα) Ο Eric Giler εξηγησε ότι με το νέο συστημα αμετρητες ποσοτητες καλωδιων και δισεκατομμυρια μπαταριες θα καταργηθουν.

Όμως ο Ελληνικος τυπος παρεβλεψε τα εξης:

1. Ότι σημαντικοι πρωτεργατες της επαναστατικης εφευρεσως ησαν δυο Ελληνες επιστημονες του Μ.Ι.Τ Οι Κοι Αριστειδης Καραλης και ο κος Ι.Δ.Ιωαννοπουλος , των οποιων η φωτογραφια δημοσιευθηκε σε όλα τα ξενα επιστημονικα περιοδικα , όπως και το επιστημονικο αρθρο που προαναφεραμε.

2. Ότι χωρες όπως κατ εξοχην η Αμερικη που, διδουν ευκαιριες σε επιστημονες να διεξαγουν ελευθερα, με μεθοδικοτητα, επιμονη και ελπιδα, επιστημονικη ερευνα, αυτές καινοτομουν και βοηθουν την ανθρωποτητα.Οχι με εξαγωγες πρωτων υλων που ετυχε να υπαρχουν στο υπεδαφος τους αλλα με την Παιδεια και την επιστημονικη ερευνα.

3. Ότι την οικονομια κάθε χωρας δεν αποτελει πλεον τοσο το εργατικο δυναμικο ή τα εργοστασια ή η οποια παραγωγη, αλλα περισσοτερο η καινοτομια και οι νεες ανακαλυψεις που θα καταστησουν την μελλοντικη εξελιξη της πραγματικοτητος υπερανω και περαν κάθε φαντασιας

Ότι τελος υπαρχουν Ελληνες μεταξυ των διαπρεπεστερων επιστημονων του κοσμου, οι οποιοι μακραν της «επιτυχους» Νεοελλαδικης ανικανοτητος και της αναξιοκρατιας μια χωρας , οπου παιδεια σημαινει αριστεροκολτουρα ραστωνη, καταληψεις , πολυτεχνειο τσιγγαναριο,

Αυτοι οι Ελληνες μια Αλλης Ελλαδος, συντελουν σ αυτην την θετικη εξελιξη της προοδου και της ευημεριας.

Ιασων

Σημειωσεις για την κατανοησι της ασυρματης μεταφορας ισχυος .

Πως λειτουργει το συστημα ασυρματης μεταφορας ισχυος

Wireless power graphic

1,2 .Το μαγνητικο πηνιο ας ονομασουμε Αντεννα α είναι τοποθετημενο σε ειδικη συσκευασια και μπορει να συνδεεται σε μια μπριζα στο τοιχο ή στην οροφη ενός δωματιου. Το μαγνητικο πεδιο που δημιουργειται μεσω του πηνιου μεταφεραται με μια προκαθορισμενη συχνοτητα ( στο αρχικο πειραμα 9,9 Mhz)

3. Τα ηλεκτρομαγνητια κυματα μεατφερονται μεσω του αερος στο δευτερο πηνιο ( ας ονομασουμε αντεννα β)

4, 5. Το δευτερο αυτό πηνιο συνδεεται/ενσωματωνεται με ένα φορητο υοπολογιστη ή μια τηλεορασι ή ένα κινητο και δημιουργει μαγνητικη αντηχησι στην ιδια όπως το πρωτο πηνιο και απορροφα την ηλεκτρικη ισχυ, φορτιζοντας την συσκευη ( τηλεορασι κινητο, υπολογιστη)


Εικονα 1

techpic

Εικονα 2

Μια πρακτικη εφαρμοφη της νεας τεχνολογιας Witricity ( Wireless+ Electricity) είναι η ανωτερω εικονοζομενη εφαρμογη.

Στην εικονα 2 η ενεργειακη πηγη φαινεται τοποθετημενη στο δαπεδο. Εχει συνδεθη με με ρευματοδοτη ( μπριζα) εναλλασσομενου ρευματος και δημιουργει ένα ταλαντουμενο μαγνητικο πεδιο.

Στην εικονα 1 ο αποδεκτης( διπλα-δεξια της συκευης τηλεορασεως) της μαγνητικης ενεργειας που διαχεται μεσω του μαγνητικου πεδιου, μετατρεπει την ενεργεια του μαγνητικου πεδιου σε εναλλασομενο ρευμα που φορτιζει την συσκευη τηλεορασεως.

Ιασων

ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ Αυτού του ιστότοπου.

Η λογοκρισία που άνοιξε συζητήσεις !

Γράφει λοιπόν ο αναγνώστης κ.ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΑΤΣΙΟΣ:
Με αφορμή την δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ για το θέμα της περιβόητης πλέον λογοκρισίας του Μουσείου έστειλα ιδιαίτερα καυστικά σχόλια σε κάποιο blog. Τα σχόλια δεν έγιναν δεκτά οπότε και έστειλα τη παρακάτω μικρή συλλογή παραδειγμάτων από σχόλια αναγνώστη του ιστόχωρου politis-gr :


"To ΛΑΟΣ (sic) είναι ένα κόμμα φασιστικής ιδεολογίας όταν στις τάξεις του φιλοξενούνται αποδεδειγμένοι λάτρεις αυτής της ιδεολογίας.

Ο κ. Πλεύρης (ο πατέρας) δεν είναι ο ιδρυτής της 4ης Αυγούστου?
Ο κ. Πλεύρης δεν έχει δηλώσει ο ίδιος ότι "είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με το Στρατιωτικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου?( Ελευθεροτυπία 28/1/07)

Ο κ. Πλεύρης δεν δηλώνει ότι " ο κ. Γ. Παπαδόπουλος πίστευε ειλικρινά στην Δημοκρατία? (Θέματα Πολιτικής Κοινωνιολογίας Κ. Πλεύρης)
Ο κ. Πλεύρης δεν δηλώνει ότι " Οι άνδρες των SS είχαν αγωνιστικό πάθος και ιδεολογικά πιστεύω, παράσταση και τρόπον ζωής και ότι τα στοιχεία αυτά ...αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν ...εγκληματίες?( Εβραίοι Κ. Πλεύρης)

Τον κ. Πλευρη δεν επέλεξε ο κ. Καρατζαφέρης για να "κοσμήσει" το ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του 2004 στην Α` Αθήνας , όπου με την πριμοδότηση Καρατζαφέρη ήρθε πρώτος σε σταυρούς?

Τον κ. Βορίδη δεν έχει για βουλευτή του?
Ο κ. Βορίδης δεν ήταν αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ ( το κόμμα που ίδρυσε το 1983 ο Παπαδόπουλος από τον Κορυδαλό?
Ο κ. Βορίδης δεν είναι ο ιδρυτής στο " Ελληνικό Μέτωπο"?
Ο κ. Βορίδης δεν έκανε επίδειξη ισχύος φέρνοντας στον γάμο του τον Λεπέν?

Ο κ. Καρατζαφέρης τον Φεβρουάριο του 2007 από το βήμα της βουλής , σε δευτερολογία του , δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και προχώρησε στην εξύμνηση της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά και της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας της Χούντας των συνταγματαρχών, αναφέροντας ότι :«χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς»
Έτσι η Βουλή μετατράπηκε σε βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών .

Εκθειάζει δηλαδή και προβάλλει ως πρότυπο όχι μόνο τη δικτατορία του Μεταξά, αλλά και την επτάχρονη δικτατορία, τη Χούντα, που πέρα από τους νεκρούς της γενιάς μας, πέρα από το Πολυτεχνείου οδήγησε σε μια Κύπρου διαιρεμένη, οδήγησε στον «Αττιλα», οδήγησε την Κυρήνεια να είναι κάτω από τουρκική μπότα, την Αμμόχωστο να είναι πόλη-φάντασμα, οδήγησε τις μανάδες να αναζητούν τα παιδιά τους.

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ ο κ. Καρατζαφέρης φιλοξένησε συνεντευξιαζόμενος τον Στυλιανό Παττακό.
Για να μην ξεχνάμε και για να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει πίσω από τις λαϊκιστικές ατάκες και την πατριδοκαπηλία!!!

Είναι δυνατόν λοιπόν να ακούμε λοιπόν τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό τους να υπερασπίζεται την απίστευτη λογοκρισία του Μουσείου ;"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:

"Έτσι μπράβο. Τώρα τα πάς μια χαρά. Ετσι μπορούμε να κάνουμε διάλογο, όσο θέλεις. Λοιπόν κολλάς στη σχέση Καρατζαφέρη με δεξιά, βασιλικούς, χουντικούς κ.λ.π. Κανένα πρόβλημα, ότι υπάρχουν ΟΛΟΙ αυτοί και άλλοι πολλοί στο ΛΑ.Ο.Σ , όπως και στα άλλα κόμματα.

Μην ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία (αυτή που έχουμε έστω- εγω τη λέω ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ υπο κοινοβουλευτικό μανδύα, αφού το 29,5% είναι "πλειοψηφία" και το 70,5%.. μειοψηφία!-) δεν ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ εφ’ όσον τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους. Όσους ανέφερες, -Πλεύρης , Βορίδης, Γεωργιάδης- τους έκρινε και τους ΕΝΕΚΡΙΝΕ, ο Λαός (Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΤΣΙ;) και έτσι ή τους απέκλεισε ή τους ανέδειξε. Αυτή είναι η Δημοκρατία φίλε μου και είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πριμοδοτηθεί κάποιος, αν ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ απο τους πολίτες.

Μιλάς για φασιστική ιδεολογία του Γ.Καρατζαφέρη επειδή στη Βουλή είπε ότι ο Ι.Μεταξάς χάρισε τα αγροτικά χρέη και -αυτό το λέω εγώ- καθιέρωσε τις Λαϊκές αγορές, να προσθέσω επίσης, ότι το σύνθημα: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν ο ύμνος της νεολαίας του Μεταξά ΕΟΝ και επιγράφεται έτσι σε παρτιτούρα -που έχω- του 1938, είναι αλήθεια αυτά ή οχι; Και καλά και κακά έκαναν όλα τα καθεστώτα απο το 1821 και δώθε.

Επαινούμε λοιπόν τα καλά και καταδικάζουμε τα κακά. δεν εχω καμία τάση ωραιοποίησης των αντιδημοκρατικών καθεστώτων, αλλά η αντικειμενικότητα όταν δεν υπάρχει ,είναι φασισμός, που απ ότι κατάλαβα , "δεν τον πας".

Πάμε παρακάτω.

Συλλήβδην στοχοποιείς τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ ως φασίστες, δικαίωμά σου να βάζεις ότι ταμπέλες θέλεις, όμως είναι φασισμός οι προτάσεις του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αυτού, που έχει σαν μπούσουλα στο καταστατικό του την καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, σαν ΠΑΓΙΟ εκλογικό σύστημα καθώς και όλες οι φιλολαϊκές προτάσεις που κατά καιρούς εξαγγέλλονται και γίνονται θέσεις των άλλων κομμάτων, χωρίς αυτά να χαρακτηρίζονται φασιστικά όταν υλοποιούν τις ΙΔΙΕΣ θέσεις με το ΛΑ.Ο.Σ;;.

Πόσο Δημοκρατική είναι αυτή η πρακτική; Και γιατί ξεπερνάς ασχολίαστα το θέμα ότι το ΛΑ.Ο.Σ είναι μια πολυσυλλεκτική πολιτική προσπάθεια, που απαρτίζεται απο στελέχη ΟΛΩΝ των πολιτικών αποχρώσεων και δη, του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ; Τώρα αν σε πείραξε που ο γραφικός Παττακός βγήκε ΚΑΙ στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ, πές μου σε ποιό κανάλι δεν τον έβγαλαν , ο καθένας για δικούς του λόγους;

Ελπίζω φίλε μου να απάντησα στα ερωτήματά σου ανάλογα με τις γνώσεις και τις δυνατότητές μου. Για το θέμα του Γαβρά, υπάρχουν απόψεις και έτσι και αλλιώς, τις αναρτήσαμε όλες και ο καθένας κρίνει.... κατά το... δοκούν".
Φιλικά
Αργύρης Σιδέρης

Οποιοσδήποτε είναι σε θέση να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο αυτόν είναι προφανώς ευπρόσδεκτος !
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Νέες περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης Χριστόφια. Η Κύπρος μπαίνει σιγά - σιγά στο στόμα του Αττίλα 3. Ανοιχτή επιστολή στους Κύπριους αδερφούς μας.

Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το "μελάνι" της μιας ανάρτησης με την προδοσία που συντελείται την εποχή αυτή στην Κύπρο μας και νέα στοιχεία βγαίνουν στο φώς που ενισχύουν τα κακά μαντάτα.......

Η πρώτη είδηση.....


Το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό.

Μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τα οποία στο πλαίσιο άσκησης πήγαν για να επιθεωρήσουν το μυστικό κεντρικό στρατηγείο του ΓΕΕΦ, πάγωσαν όταν αντίκρυσαν τις χοντρές μεταλλικές του πόρτες παραβιασμένες με οξυγόνο και από μέσα να λείπουν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για τη λειτουργία του στρατηγείου!

Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε το δεύτερο, όταν και πάλι μόνιμα στελέχη του στρατεύματος βρήκαν παραβιασμένες τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Αρκετοί στην Εθνική Φρουρά διερωτήθηκαν πως έγινε αυτό, αφού και στις δύο περιπτώσεις φυλάσσονταν από φρουρά.

Και τότε εξεπλάγησαν για μια ακόμη φορά δυσάρεστα, αφού έμαθαν ότι από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια τα μυστικά στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία και απ΄ ότι πληροφορούμαστε πρόκειται για διαρρήξεις του κοινού ποινικού κώδικα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία και δεν είναι παρήγορο, αν βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή εγκληματικά στοιχεία να διαρρήξουν τα νευραλγικής σημασίας στρατηγεία.

Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε τούρκος ή πράκτοράς τους να το κάνει και να γεμίσει το χώρο με εκρηκτικά ή με κοριούς για να παρακολουθεί τα πάντα.

Δεύτερη είδηση....

Σύμφωνα με πληροφορίες το 40% των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις, είτε έληξε ο χρόνος ζωής τους, αλλά δεν έχει αναπληρωθεί!

Ενώ, η πρακτική που ακολουθείται διεθνώς από όλους τους στρατούς του κόσμου, είναι να υπάρχει είναι να υπάρχει πέραν του 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στην Ε.Φ. υπάρχει μόνο 60% και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες.

Επίσης δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται!

πηγή Defence Net


ΣΧΟΛΙΟ
Οι ειδήσεις που μόλις διαβάσατε δεν είναι μια δυσφημιστική προπαγάνδα κατά του ΑΚΕΛ. Είναι από το εγκυρότατο για όσους γνωρίζουν Defence Net. Μια επίσκεψη θα σας δώσει να καταλάβετε την σοβαρότητα του site και την εγκυρότητα των ειδήσεων που μεταδίδει.

Τώρα τι να σχολιάσω. Φαίνεται ότι η αγαπημένη μας Κύπρος έχει πέσει θύμα μιας κομματικής παράταξης που θυμίζει ένα "δικό μας" κόμμα που οργανώνει και υποκινεί κουκουλοφόρους, λαθρομετανάστες και συμμαχεί με όποιον απέργάζεται οτιδήποτε ανθελληνικό.

Η Κύπρος ατύχησε να δεί ένα τέτοιο κόμμα, που στις δικές μας εκλογές έλαβε πολυ μικρά ποσοστά και συρρικνώθηκε, να κυβερνά. Ετσι ζεί πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Απαξίωση της Εθνικής Φρουράς. Διάλυση της αμυντικής διάταξης των δυνάμεων της Πράσινης Γραμμής (εγκατάλειψη φυλακίων, μη επάνδρωση μάχιμων μονάδων κλπ).
Αφελληνισμός των σχολικών βιβλίων. Διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους (φερέφωνα της Τουρκίας) της Β. Κύπρου σε συνθήκες εσχάτης προδοσίας με αποδοχή απίστευτων ανθελληνικών θέσεων. Προσπάθεια επαναφοράς ενός νέου Σχεδίου Ανάν με επαχθείς όρους για την Ελληνική πλευρά.

Τα άσχημα μαντάτα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από τον εορτασμό του αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση και ένωση του νησιού μας με τον Εθνικό κορμό όταν ο Χριστόφιας στο μικρό λογίδριό του δεν ανέφερε ούτε μια φορά τις λέξεις Ελλάς, Ελληνας.
Συνεχίστηκαν όταν Ελληνας Εθνοφρουρός έκλεψε τουρκική σημαία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση και μάλιστα κατά την εορτή του Πάσχα!!!
Συνεχίστηκε με την προ ολίγων ημερών τιμωρία των Κυπρίων εκπαιδευτών που παρότρυναν τους Εθνοφρουρούς να λένε Ελληνικά πατριωτικά και αντιτουρκικά συνθήματα αντί να παίζουν τσιγκολελέτα!!!!

Να δείτε που στο μέλλον θα πούν ότι και οι στρατιωτικές παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι εθνικιστικές και φανατίζουν τον λαό............. θυμηθείτε το αν προλάβουν..... (οι αντίστοιχοι δικοί μας εδώ το λένε μερικά χρόνια τώρα).

Τώρα ξεσπά νέο σκάνδαλο που δείχνει τον τρόπο σκέψης του Χριστόφια.
Η Εθνική Φρουρά έχει πρόβλημα πυρομαχικών που δεν αναπληρώνονται και το κορυφαίο, άγνωστοι διέρρηξαν τα μυστικά κεντρικά πολεμικά στρατηγεία, επειδή δεν φυλάγονταν!!!!!


Αρματα της ηρωικής μας Εθνικής Φρουράς. Σύντομα ο Χριστόφιας θα απαιτήσει την υποστολή της Σημαίας μας.

Αδέρφια μου Κύπριοι,

Απευθύνομαι σε εσάς. Αρκετά είπαμε στους πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Εφθασε η ώρα να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε που βαδίζουμε σαν Ελληνες.
Τα χρόνια πέρασαν. Λάθη έγιναν. Αδελφοκτόνες καταστάσεις και διχόνοιες έφεραν τον Τούρκο στο νησί μας. Ομως έφθασε η ώρα να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Εφθασε η ώρα αδελφομένοι χέρι-χέρι να φέρουμε ελευθερία στην Κύπρο μας. Εφθασε η ώρα του αγώνα. Δεν υπάρχει ποιά κανένας λόγος να μην γίνει η Ενωση που οραματίζονταν τα παλικάρια της ΕΟΚΑ και οι πατεράδες και οι παπούδες σας.
Η Ελλάδα έχει δημοκρατία εδώ και 35 χρόνια (θελει λιγο συζητηση αυτό αλλά τέλοσπάντων). Η Κύπρος αν εξαιρέσουμε τα τελευταία θλιβερά χρόνια Χριστόφια, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μπήκε στην Ε.Ε. και είπε ένα παλικαρίσιο ΟΧΙ στους Τούρκους και τους Αμερικανούς που επεδίωκαν τον αφελληνισμό του νησιού με το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν.

Τι λοιπόν μας εμποδίζει; Το αγωνιστικό φρόνημα υπάρχει σε εμάς και στα παιδιά μας. Κι αν θεωρούμε ότι έχει πέσει εμείς οφείλουμε να ξυπνήσουμε μέσα στα στήθια μας την φλόγα της Ελευθερίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιστορία γράφεται στα πεδία των αγώνων κι όχι στα τραπεζάκια και στα γεύματα των πολιτικών.
Στα τραπεζάκια και εν μέσω γευμάτων γράφτηκε το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν που σταμάτησε όμως με σθένος ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Σολωμός και Ισαάκ δεν κάθονταν σε τραπεζάκια.

Από το 1821 η πατρίδα πέρασε δύσκολες ώρες, ώρες θριάμβου, ώρες ηρωισμού και προδοσίας και σιγά αλλά σταθερά απελευθερώθηκαν σχεδόν όλες οι σκλαβες πατρίδες της κυρίως Ελλάδας. Εχουν φυσικά μείνει η Β. Ηπειρος, η Ανατ. Θράκη με την Πόλη μας, η Μ. Ασία και ο Πόντος αλλά που θα πάει το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Μην θεωρείτε ότι τα λόγια μου είναι ουτοπικά και ονειροπαρμένα.
Ενας από τους κύριους κανόνες που ισχύει στην Ιστορία και κάθε ιστορικός ξέρει είναι ο "κανόνας του απροσδόκητου".

Για παράδειγμα ποιός από εμάς ή και από τους ιστορικούς του ίδιους θα πίστευε το 1980 κάποιον που θα έλεγε ότι στα επόμενα 10 χρόνια η πανίσχυρη Σοβιετική Ενωση θα διαλυθεί και θα φτάσει στο χείλος της καταστροφής; Οτι το πανίσχυρο Κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας θα πάψει να υπάρχει; Ολοι θα τον κορόϊδευαν και θα τον έλεγαν γραφικό.......όμως....

Οι Εβραίοι (όσο κι αν τους αντιπαθούμε) επί 2000 χρόνια έλεγαν "και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ". Ποιοί αυτοί που δεν είχαν καν κράτος. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ πίστευαν βαθιά μέσα τους ότι θα νικήσουν και θα εκδιώξουν εκατομμύρια Αράβων από τις πατρογονικές τους εστίες. Και το πέτυχαν.

Εμείς με ποιό δικαίωμα όχι μόνο σταματήσαμε να διεκδικούμε αλλά πλέον συρρικνώνουμε τον Ελληνισμό;

Συνθήματα όπως "και του χρόνου στην Πόλη" ή "και του χρόνου στην Κερύνεια" δεν πρέπει ποτέ να λοίπουν από τα χείλη και την καρδιά μας.

Ολοι έτοιμοι για τον αγώνα.

Ειδάλλως αφήστε τον Χριστόφια να κάνει την δουλειά του. Και να δημιουργήσει από το πουθενά την εθνικότητα "Κύπριος". Ελληνόφωνος ή Τουρκόφωνος δεν τον ενδιαφέρει...........

Και μετά το μόνο που θα μένει θα είναι οι Κρητικοί να πουν είμαστε άλλη εθνικότητα, οι Ζακυνθινοί, οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Πελοποννήσιοι και οι λοιποί Ελληνόφωνοι κάποιες άλλες εθνικότητες......

Κι ας ζήσουμε όλοι μαζί το ψέμα των παγκοσμιοποιημένων αφεντικών του Χριστόφια και των παρομοίων δικών μας πολιτικών.
Κι όσοι αισθανόμαστε Ελληνες στην καρδιά ας μείνουμε με τα δάκρυα στα μάτια τις μαύρες νύχτες που θα έρθουν για το αλλοτριωμένο Γένος μας.


Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Γενίτσαροι οικολόγοι εναντίον Ακριτών Έβρου.Ανοιχτή επιστολή στον Καρ. Παπούλια από έναν κάτοικο του Έβρου...


Διώκονται για τις καλύβες τους οι κάτοικοι των συνόρων. Ποιοι ετοιμάζουν νέο "Βατοπέδι" με πρόσχημα την αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Δραματική έκκληση

Γράφει ο Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Δέλτα Έβρου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
(Ανοιχτή επιστολή)

Κύριε Πρόεδρε,
κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, που μας τίμησε και έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους μας, ζητήσατε συνεχή ενημέρωση σχετικά με το χώρο και τα προβλήματά του.
Σαν μόνιμος κάτοικος του Δέλτα πιστεύω πως μπορώ να συμβάλλω σ’αυτό, όχι επειδή αμφισβητώ τους αρμόδιους και επιφορτισμένους να σας «ενημερώσουν», αλλά επειδή κανείς από αυτούς δεν ζει στο χώρο και οι πιο πολλοί έχουν δει από κοντά ελάχιστα περισσότερο από το μικρό κομμάτι που είδατε κι εσείς στην πολύ μικρή, βιαστική και προσεκτικά αποστειρωμένη βαρκάδα που σας κάναμε.
Το Δέλτα του Έβρου είναι ένα πανέμορφο κομμάτι της γης, ένα δώρο του Θεού στους Έλληνες, ένας ευλογημένος τόπος. Συγχρόνως είναι άγριο, δύσκολο και γεμάτο παραξενιές περιβάλλον, που αλλάζει μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, με ταχύτητες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ούτε εμείς που ζούμε εδώ. Συγχωρέστε μου την πολυλογία αλλά είναι βασικό, για κάποιον που θέλει να κατανοήσει τι γίνεται εδώ, να ξέρει ότι αυτό που σήμερα είναι βαθύ αύριο μπορεί να είναι ρηχό, αυτό που χτες ήταν νερό σήμερα είναι βούρκος, αυτό που πάντα ήταν πέρασμα σε ελάχιστο χρόνο γίνεται αδιέξοδο.
Είμαι σίγουρος πως οι καλοί επιστήμονες της περιοχής μας σας μίλησαν για την αφθονία των ειδών της χλωρίδας και πανίδας στο χώρο, δεν ξέρω όμως αν σας είπαν για τους ανθρώπους που ζουν εδώ, γιατί τελευταία κάποιοι κάνουν ότι δεν μας βλέπουν ή προσπαθούν να λησμονήσουν την ύπαρξή μας και ακόμη χειρότερα θέλουν να την αποκρύψουν.
Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι, εκτός από τον Κορμοράνο και τη Λεπτομύτα, ζουν και άνθρωποι στο δέλτα του Έβρου. Άνθρωποι καθαροί, μέσα στους βούρκους, τίμιοι, νοικοκύρηδες, οικογενειάρχες που έχουν αναθρέψει άξια παιδιά μέσα στις καλύβες τους κι έχουν δώσει καλούς ανθρώπους και λαμπρούς επιστήμονες στην κοινωνία. Έλληνες πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους και...
σέβονται τις αρχές και τους νόμους της, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους που, ξέρετε, είναι πολύ περισσότερες στα σύνορα.
Άνθρωποι που για να πάνε να ψωνίσουν ή να επισκεφθούν γιατρό πρέπει να ταξιδέψουν με βάρκα στην αρχή και αυτοκίνητο μετά, να χάσουν ώρες απ’ τη δουλειά τους, μέρες απ’ τη ζωή τους.
Σας είπε άραγε κανείς ότι στην Ελλάδα του 2009 υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ηλεκτρικό ρεύμα πέντε ώρες το εικοσιτετράωρο, γιατί έτσι όπως ακρίβυναν τα καύσιμα δεν μπορούν να δουλέψουν για περισσότερο χρόνο τις γεννήτριες τους; Ξέρετε ότι στην Ελλάδα της Ευρωζώνης κάποιοι αποθηκεύουν τα τρόφιμά τους σε ψυγεία πάγου και μαζεύουν το νερό της βροχής για να πλένονται; Ότι στη χώρα της οποίας είστε ο Πρόεδρος, κάποιοι πολίτες κοιμούνται με το όπλο στο κρεβάτι;
Να σας ενημερώσω ότι στην απέναντι όχθη του ποταμού υπάρχει μια πόλη, η Αίνος (Enez στα Τούρκικα), κάποια χωριά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, φέγγει ο τόπος τη νύχτα. Στην από δω πλευρά μερικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα, Έλληνες κοιμούνται με φως ένα καντήλι. Και κάποιοι, που θέλουν να λέγονται Έλληνες κι αυτοί, έχουν βάλει σκοπό να τα σβήσουν αυτά τα καντήλια. Σας τα είπε άραγε κανείς αυτά;
Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε μια απρόκλητη, αναίτια και ανηλεή επίθεση εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας την οποία κάποιοι - που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα κίνητρα και τους στόχους τους - έχουν στρέψει εναντίον μας μετά από συστηματική και ξεδιάντροπη παραπληροφόρηση.
Τα παραπήγματα (καλύβες) στα οποία ζούμε και εργαζόμαστε τίμια εδώ και δεκάδες χρόνια, η μια γενιά μετά την άλλη, σήμερα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και διώκονται με τον ίδιο νόμο που διώκεται η αυθαίρετη βίλα με τις δύο πισίνες στη Σαρωνίδα. Μόνη διαφορά ότι σε εμάς ο νόμος όχι μόνο εφαρμόζεται αλλά και εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα. Υπηρεσίες του κράτους (πολεοδομία - δασαρχείο) καταγράφουν τα παραπήγματα αυτά με σκοπό την επιβολή προστίμων και κυρώσεων. Εισαγγελείς απαγγέλλουν κατηγορίες και σέρνουν στα δικαστήρια ανθρώπους που δεν έχουν ξαναπεράσει τέτοιες πόρτες.
Και πάμε στα δικαστήρια και αθωωνόμαστε, γιατί η Δικαιοσύνη μπορεί να΄ναι τυφλή, αλλά κουφή δεν είναι, ούτε αναίσθητη, ακούει τον κόσμο της περιοχής, νοιώθει το δίκιο του. Αλλά παρ΄ότι τα ποινικά δικαστήρια μας αθωώνουν, τα πρόστιμα συνεχίζουν να΄ρχονται από την πολεοδομία.
Δεν είμαστε εγκληματίες, κύριε Πρόεδρε, ούτε παράνομοι. Εργάτες της γης και της θάλασσας είμαστε με απόλυτο σεβασμό στους νόμους και τις υπηρεσίες της χώρας μας.
Ο τρόπος ζωής μας είναι η παράδοση και η ιστορία του Νομού Έβρου. Οι καλύβες μας ήταν εδώ πολύ πριν ψηφιστούν οι νόμοι περί αυθαιρέτων και οι κάτοικοι τους έχουν κατ’ επανάληψη χειροκροτηθεί από όλους εσάς που διοικείτε, που κατά καιρούς μας έχετε χαρακτηρίσει ακρίτες, ήρωες και φύλακες των συνόρων (κάποιοι μάλιστα είχαν υποσχεθεί ότι θα χρηματοδοτηθούμε για να μείνουμε εδώ) και που τώρα, στη δύσκολη στιγμή μας, μας ξεχάσατε και μας αφήνετε μόνους και αβοήθητους.
Είναι οι ίδιες καλύβες στις οποίες έβαζε σημαίες ο Ελληνικός στρατός μέχρι πολύ πρόσφατα. Τώρα γίνανε αυθαίρετα. Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα φιλοξενήσαμε και βοηθήσαμε το Στρατό την Αστυνομία, την Ε.Υ.Π., τους Συνοριοφύλακες και όποια άλλη υπηρεσία χρειάστηκε τη βοήθειά μας. Τώρα γίναμε καταπατητές.
Η παρουσία Ελλήνων πολιτών είναι απαραίτητη στο συγκεκριμένο χώρο τον οποίο επιβουλεύονται απροκάλυπτα οι Τούρκοι που κατά καιρούς έχουν κάνει απόπειρες να τον καταπατήσουν περνώντας ζώα ή ανθρώπους στην Ελληνική πλευρά του ποταμού. Ρωτήστε την Αστυνομία, τη συνοριοφυλακή, το στρατό, το Νομάρχη, το Δεσπότη μας. Όλοι τα ίδια θα σας πουν. Όλα αυτά θα σας τα επιβεβαιώσουν όλες οι αρχές. Και όλοι θα σας πουν ότι η παρουσία μας εδώ είναι αναγκαία. Ο κύριος εισαγγελέας και η πολεοδομία όμως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και - αφού τελείωσαν με τα αυθαίρετα στην υπόλοιπη χώρα - ανακάλυψαν τους καταπατητές του Έβρου και μας κυνηγάνε. Καλύβες όμως εδώ, υπήρχαν πολύ πριν γίνουν οι νόμοι περί αυθαίρετης δόμησης. Κι αν είναι παράνομο το καλυβάκι μου επειδή δεν έχει άδεια από την πολεοδομία, ούτε κι ο Παρθενώνας έχει άδεια. Κι αν νομιμοποιούνται ολόκληροι οικισμοί που φτιάχτηκαν παράνομα, μέσα σε δάση και αρχαιολογικές περιοχές, πριν λίγα χρόνια κι έγιναν «συνεταιρισμοί» ύστερα, κι αν οι εκατομμύρια ημιυπαίθριοι νομιμοποιούνται σήμερα, δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση για το δικό μας χωριό που ήταν πάντα εδώ. Επειδή περί ενός χωριού πρόκειται. Κάνουν πως δεν το βλέπουν (ή τους βολεύει να μην το βλέπουν) αυτοί που μας «διαχειρίζονται», δεν θέλουν να το δουν κάποιοι από εκείνους που μας διοικούν, μα το χωριό είναι εκεί. Ένα όμορφο χωριό, με 250 σπίτια. Οι γειτονιές του είναι μακριά η μια από την άλλη, τα σπίτια του σκόρπια. Οι δρόμοι του είναι κανάλια και τα οχήματά του πλάβες (οι παραδοσιακές επίπεδες βάρκες). Δεν έχει ρεύμα και νερό. Δεν μπορούμε ν΄αλλάξουμε την εξωτερική εμφάνιση των σπιτιών μας, μη τα θεωρήσουν καινούργιες κατασκευές και μας τραβάνε στα δικαστήρια. Τρεις κάδους σκουπιδιών έχουμε όλους κι όλους στο χωριό μας αλλά κι αυτούς τους αδειάζουν μόνο το καλοκαίρι ή όταν πρόκειται να μας επισκεφθεί κάποιος Υπουργός. Τον υπόλοιπο χρόνο αν ρίξουμε σακούλες εκεί, πηγαίνουν τα τσακάλια τις σκίζουν, σκορπάνε τα σκουπίδια και εμείς πρέπει πάλι να τα μαζεύουμε. Οι άνθρωποι του κυνηγετικού συλλόγου Φερών τοποθέτησαν -και πολύ καλά κάνανε- καλάθια σε διάφορα σημεία για να ρίχνει ο κόσμος τα σκουπίδια του, αλλά αυτά δεν τα άδειασε ποτέ κανείς. Έρχεται η πλημμύρα ή ο Νοτιάς, τα σκορπάει, απλώνονται παντού τρέχουμε να τα μαζέψουμε εμείς. Οι λαθρομετανάστες, που περνούν χιλιάδες από δω, αφήνουν πίσω τους πολύ σκουπίδι. Το ποτάμι κατεβάζει πάρα πολύ σκουπίδι. Ότι πετάξει οποιοσδήποτε διεστραμμένος Βούλγαρος, Τούρκος ή Έλληνας στον Έβρο, αρμενίζει στο ποτάμι και καταλήγει στις όχθες του σ’ αυτά τα τελευταία τρία μίλια που κοντράρει η θάλασσα. Τρέχουμε να τα μαζέψουμε εμείς. Να μη τα βλέπουν οι επισκέπτες και γινόμαστε ρεζίλι.
Παρ’όλα αυτά, παρά τις αντιξοότητες και τη φτώχια μας, ζούσαμε ήρεμοι κι ευτυχισμένοι για πάρα πολλά χρόνια στην πανέμορφη κι ευλογημένη αυτή άκρη της γης. Γιατί έτσι το κληρονομήσαμε, γιατί έτσι επιλέξαμε, γιατί εύκολα αγαπιέται αυτός ο τόπος και δεν παλιώνει, δεν μικραίνει, δε ξεχνιέται τούτη η αγάπη.
Ύστερα μας ανακάλυψε ο τουρισμός. Άρχισαν να έρχονται στο Δέλτα ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες. Κάθε χρόνο περισσότεροι, κάθε χρόνο και καλύτερα.
Χαρήκαμε κι εμείς. Από τη μια γιατί γνώριζε ο κόσμος τον τόπο και τη δουλειά μας, από την άλλη γιατί με τις βαρκάδες και τις περιηγήσεις που ξεκινήσαμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς προστέθηκε ένα ανέλπιστο και γλυκό εισόδημα που βελτίωσε τα οικονομικά μας.
Σήμερα δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ήταν ευλογία ή κατάρα ο ερχομός του τουρισμού. Γιατί, μαζί με τους επισκέπτες ανακάλυψαν το Δέλτα του Έβρου κι όλοι όσοι ξέρουν να κονομάνε απ’αυτούς. Ξαφνικά εμφανίστηκαν διάφοροι ανεκδιήγητοι τύποι που, χωρίς να γνωρίζουν το Δέλτα, χωρίς να τό’χουν δει ποτέ στη ζωή τους, αποφάσισαν να το «σώσουν».
Ξαφνικά μας ανακάλυψαν οι «οικολόγοι». Όχι οι πολλοί, οι αληθινοί, οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον, όχι οι γνήσιοι φυσιολάτρες. Αυτοί, όταν έρθουν και μας γνωρίσουν, δουν πως ζούμε και τι κάνουμε, παίρνουν το μέρος μας. Εξάλλου αν ο ορισμός του οικολόγου είναι: «αυτός που αγαπά και νοιάζεται για το περιβάλλον», τότε τέτοιος είμαι κι εγώ, τέτοιοι είμαστε όλοι οι κάτοικοι του Δέλτα. Το γεγονός ότι παίρνω το τουφέκι μου και πάω στο κυνήγι δεν σημαίνει ότι νοιάζομαι για το περιβάλλον λιγότερο από αυτόν που οικολογίζει ανέξοδα από τη ζεστασιά του σπιτιού ή από τη δροσιά του γραφείου του. Ζω μέσα στη φύση, ζω απ΄τή φύση, ζω για τη φύση και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή γιατί είμαι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της. Και δεν γίνεται ν΄αγαπά το περιβάλλον περισσότερο από μένα αυτός που βγαίνει στη φύση Πρωτομαγιά και Καθαρά Δευτέρα. (Το γεγονός ότι φεύγοντας μαζεύει τα σκουπίδια του τον κάνει νοικοκύρη, όχι απαραίτητα οικολόγο).
Την πάθαμε κύριε Πρόεδρε. Ξαφνικά η οικολογία έγινε μόδα. Ξαφνικά όλοι γινήκανε οικολόγοι. Άνθρωποι που δεν ξέρουν να μαζέψουν ραδίκια, που δεν μπορούν να διαλέξουν τα μανιτάρια, που δεν είναι σε θέση να κόψουν ένα φρούτο χωρίς να σπάσουν το κλαδί, που φοβούνται την αράχνη τη σαύρα, τον γυμνοσάλιαγκα, δηλώνουν οικολόγοι και το πιστεύουν κι όλας. Και θέλουν να κρίνουν εμένα και τον τρόπο που ζω, χωρίς να ξέρουν ούτε εμένα, ούτε το χώρο, ούτε τον τρόπο που ζω.
Την πάθαμε, έτσι πώς την πάθαμε το΄74. Τότε, μετά τη χούντα, είχαμε γίνει όλοι αριστεροί, θυμάστε; Έτσι ήταν η μόδα. Πόσοι απομείνανε μετά που πέρασε η μόδα;
Δήθεν, ψεύτικοι, νάιλον κομμουνιστές τότε.
Δήθεν, ψεύτικοι, νάιλον οικολόγοι σήμερα. Άνθρωποι που νομίζουν πως τα δέκα ευρώ το χρόνο που πληρώνουν συνδρομή σε μια «οικολογική» οργάνωση, τους βάζουν στη «μεγάλη παρέα» ή χειρότερα τους κάνουν μέτοχους στη «μεγάλη ιδέα» και συνδιαχειριστές της φύσης.
Και είναι όλοι αυτοί - είτε γιατί είναι αφελείς, είτε γιατί πραγματικά νοιάζονται και τους ξεγελάσανε, ή γιατί θέλουν να πάνε με τη μόδα - που δίνουν δύναμη στους άλλους τους τυχοδιώκτες, τους επικίνδυνους, τους επαγγελματίες «οικολόγους». Αυτούς που κάνανε επάγγελμα την ανασφάλεια και την ανησυχία του μέσου κάτοικου της πόλης, που, κρυμμένοι πίσω από υποσχέσεις για «πράσινη ανάπτυξη» και πράσινα άλογα, χτυπήσανε φλέβα χρυσού αγωνιζόμενοι να «σώσουν» τον πλανήτη, ρουφώντας χρήματα από τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά ταμεία, ξεσπιτώνοντας και καταστρέφοντας τους ανθρώπους της υπαίθρου, αποστειρώνοντας τη φύση, κάνοντας «επιστημονικές» επεμβάσεις, κόντρα σ΄αυτό που έφτιαξε ο Θεός, κόντρα σ΄αυτό που χιλιάδες χρόνια φύλαξαν οι τοπικές κοινωνίες.
Μεγάλες, πολυδιαφημιζόμενες «περιβαλλοντικές» οργανώσεις, που χρόνια τώρα χτίζουν ένα πράσινο εταιρικό προφίλ, διαπλεκόμενες με την αφρόκρεμα των επιχειρηματιών της χώρας μας (που είναι και οι χορηγοί τους άλλωστε) και όχι μόνον, εκμεταλλευόμενες την ύποπτα παρατεταμένη σιωπή των Μ.Μ.Ε. και την άγνοια ή αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας, στήνουν ένα σκοτεινό περιβαλλοντικό πανηγύρι στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και των πραγματικών προβλημάτων του περιβάλλοντος.
Μεγαλοεπιχειρηματίες συναλλασσόμενοι με τους «επίσημους» φρουρούς του περιβάλλοντος, που πολλές φορές τους επισημοποιεί η ίδια η πολιτεία για να βγάλει από τα χέρια της την καυτή πατάτα και άλλες φορές επισημοποιούνται από μόνοι τους με το έτσι θέλω και η πολιτεία το ανέχεται, με μοναδική τους έγνοια το μοίρασμα της πίττας και την προετοιμασία του εδάφους για τις μεγάλες συμφωνίες σε έργα τεράστιας σημασίας, με θύμα για άλλη μια φορά το περιβάλλον και πρόσχημα την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης του λαού της Ελλάδας.
Βολεμένοι λομπίστες που μέσα από ένα αδιάκοπο αλισβερίσι με κάθε λογής επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα επιβαρύνουν το περιβάλλον, ξεπλένουν κάθε είδους βρωμιά ή περιβαλλοντική ζημιά προκαλέσει η παραγωγή και κατανάλωση των προϊόντων συγκεκριμένων, φερόμενων ως «πράσινων» επιχειρήσεων και πολυεθνικών.
«Διαχειριστές» που κακοδιαχειρίζονται τεράστια ποσά από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, χωρίς να έχουν φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην προστασία της φύσης, που δραστηριοποιούνται επί της ουσίας μόνον όταν βλέπουν σίγουρο κέρδος ή το επιτάσσουν λόγοι προβολής αρκεί να μη θίγονται τα συμφέροντα των χορηγών τους.
Ένα καλοσχεδιασμένο, καλοστημένο, καλοδιαφημισμένο και πολύ καλά οργανωμένο σύστημα, που στηρίζεται και από μικρότερες αστικές περιβαλλοντικές οργανώσεις – δορυφόρους, που στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται, που εκμεταλλεύεται τη δικαιολογημένη ανησυχία των - νέων κυρίως – κατοίκων των αστικών κέντρων και την άγνοιά τους σ΄ότι έχει να κάνει με την περιφέρεια, που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και που με μεγάλη μαεστρία απομονώνει οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, που δεν συμμετέχουν ή αντιτίθενται στην κερδοφόρα σχέση του με το κεφάλαιο, που αγοράζει τοπικούς άρχοντες κι εξαγοράζει συνειδήσεις, που πνίγει κάθε αντίθετη φωνή, που επιλέγει τη σιωπή όπου συμφέρει, που αγνοεί κι ακόμα χειρότερα τρομοκρατεί τοπικές κοινωνίες όταν τολμήσουν να απαιτήσουν σεβασμό στο περιβάλλον του τόπου τους, τις συνήθειές και τις παραδόσεις τους, ή όταν προσπαθήσουν να διαφυλάξουν την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους.
Όλοι αυτοί είναι που δηλώνουν ότι θα διαχειριστούν σωστά το περιβάλλον. Μόνο που το περιβάλλον το διαχειρίζεται Αυτός που το΄φτιαξε και δεν τους έχει ανάγκη. Μόνο που είναι το περιβάλλον που διαχειρίζεται τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το περιβάλλον. Ξεκαβαλήστε κύριοι. Το περιβάλλον δεν είναι περιουσία σας. Εσείς είστε ένα μικρό του κομμάτι. Κι εγώ το ίδιο. Κι όταν ο κύκλος μας τελειώσει, από τ΄απομεινάρια μας θα τρέφονται κάποια φυτά, απ΄τους σπόρους των οποίων θα τρέφονται κάποια πουλιά, που κι αυτά με τη σειρά τους θα θρέψουν κάποια άλλα πλάσματα και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η φύση. Έτσι είναι κι έτσι ήταν πάντα. Και η περίφημη «διαχείρισή» σας μια απάτη είναι, μόνο που καταφέρατε να την κάνετε μόδα. Και καλά τα καταφέρατε, αλλά σ΄αυτό τον τόπο οι απατεώνες και οι σφετεριστές ποτέ δεν χάρηκαν για πάνω από μια – δυό γενιές. Κι αν καταφέρατε να τρυπώσετε σε υπηρεσίες και υπουργεία να χειραγωγήσετε Μ.Μ.Ε., να δηλητηριάζετε με οργανωμένη προπαγάνδα παιδικές ψυχές στα σχολεία, πάλι ξένα σώματα είστε, γιατί είσαστε κάλπικοι, και σαν ξένα σώματα θα σας αποβάλλει ο κοινωνικός ιστός. Ξεκίνησε ήδη. Για δέστε, εσείς που κάνατε σημαία τη φύση, με όλη τη διαφήμιση, όλη την προπαγάνδα, με όλο το «σπρώξιμο» και τη βοήθεια που δεχθήκατε και δεχόσαστε από μεγαλοδημοσιογράφους και μέσα, με όλα τα χρήματα που σκορπάτε, τι καταφέρατε; Ποια απήχηση έχουν τα παραμύθια σας στους ανθρώπους που ζουν στη φύση, τους ανθρώπους της υπαίθρου;
Υπάρχει και Εθνικό θέμα, στο Δέλτα του Έβρου, κύριε Πρόεδρε. Η Τουρκική πλευρά του ποταμού είναι σταθερό έδαφος, εύκολα προσβάσιμο, υπάρχει δρόμος δίπλα στην όχθη του. Η δική μας πλευρά είναι βάλτος και η πρόσβαση στα σύνορα είναι δύσκολη και περίπλοκη. Οι συνθήκες αλλάζουν ώρα με την ώρα. Μόνο κάποιος που ζει εδώ ξέρει που και πώς να κινηθεί με ασφάλεια. Είμαστε εμείς και οι βάρκες μας που εξασφαλίζουμε την πρόσβαση κρατώντας τα κανάλια ανοιχτά. Κι όλο λιγοστεύουμε κι όλο κλείνουν τα κανάλια. Αν φύγουμε από δω οι προσβάσεις θα κλείσουν πριν περάσει ένας χρόνος. Θα το χάσουμε το μέρος κύριε Πρόεδρε. Και θα φύγουμε αν συνεχίσουν να μας επιβάλλονται πρόστιμα. Κανείς από μας δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να τα πληρώσει. Ούτε μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε χωρίς τις καλύβες μας. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικά δύσκολες, χειμώνα – καλοκαίρι.
Δεν είναι αυθαίρετες οι καλύβες μας. Είναι αστείο να μιλά κάποιος για αυθαίρετα στη Θράκη. Είναι άδικο στην περιοχή που οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν ανενόχλητοι χτίσει ολόκληρες συνοικίες στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και αλλού και έχουν πάρει και φως – νερό – τηλέφωνο να διωκόμαστε οι Χριστιανοί των συνόρων για τις παράγκες μας που είναι ανάγκη για τη ζωή μας. Είναι η δουλειά μας – και δεν έχουν μείνει πολλές δουλειές στον Έβρο, τα παιδιά φεύγουν στην Γερμανία και την Ολλανδία και το μέρος ερήμωσε. Είναι και χώρος αναψυχής για μας – και δεν μας έχουν μείνει πολλοί τρόποι διασκέδασης στον Έβρο, τώρα μας στερούν και τη διάθεση, μας φορτώνουν άγχος. Είναι καταφύγια, οι καλύβες μας, είναι προκεχωρημένα φυλάκια και είναι εκεί από τότε που υπήρξε ο άνθρωπος.
Κάνετε κάτι σας παρακαλούμε πολύ. Η χώρα μας αντί να μας επιδοτεί μας διώκει. Η μόνη κρατική παρέμβαση στο χώρο ήταν η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης που σήμερα είναι ανενεργός και ανύπαρκτος. Που τον έχουν καταλάβει κάποιοι επαγγελματίες «οικολόγοι», που λύνουν και δένουν, απουσία του Δ.Σ. του και όποιας κοινωνικής συναίνεσης. Που έχει μετατραπεί σε τουριστικό γραφείο και το μόνο που βλέπουμε να κάνει, είναι βαρκάδες για να μαζεύει χρήματα από τους επισκέπτες του Δέλτα. Που μόνο απαγορεύσεις επιβάλλει, που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και τον ντόπιο πληθυσμό, δεν είναι αποδεκτός από κανένα και μόνο εχθρούς έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία, ανίκανος να προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία. Που εισηγήθηκε την περίφημη Κ.Υ.Α.4110, προσπαθώντας να μας ξεφορτωθεί. Η Κ.Υ.Α. δεν μπόρεσε να σταθεί, δεν βρήκε άλλο υποστηρικτή, έλιωσε στη φλόγα που άναψε στο λαό του νομού μας. Κι επειδή κατάλαβαν ότι κόντρα στη θέληση του κόσμου, κανένας νόμος δεν θ΄αντέξει, βρήκαν άλλο τρόπο να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Τον βαφτίσανε «τουριστική ανάπτυξη» και προχωρούν με χρήματα της Ε.Ο.Κ. και της Ελλάδας, που τους δίνονται από παντού άφθονα, να κάνουν κερδοφόρα επιχείρηση ότι έχει απομείνει παρθένο και φυσικό στην περιοχή.
Προσέχετε τι υπογράφετε κύριε Πρόεδρε, όταν έχει να κάνει με το Δέλτα του Έβρου και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν εκεί.
Προσέχετε που δίνετε χρήματα κύριε Περιφερειάρχη. Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται στα χαρτιά. Όταν αυτός που υποβάλλει τη μελέτη είναι στην ουσία ο ίδιος που την εκπόνησε και ο ίδιος που στο τέλος θα πάρει τα λεφτά, τότε μπορεί τα πράματα να μην είναι τόσο διάφανα.
Προσέχετε κύριε Υπουργέ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Όταν αυτός που εκπονεί τη μελέτη για το Εθνικό Χωροταξικό είναι συγχρόνως και διευθυντής μιάς από τις μεγαλύτερες «οικολογικές» οργανώσεις, τότε ίσως η μελέτη να μην είναι εντελώς αμερόληπτη, όσο επιστημονική κι αν είναι.
Δώστε μας λίγη σημασία κύριοι. Δεν ζούμε στην εσχατιά της Ελλάδας, είναι προσβλητικό όταν το λέτε αυτό για μας. Στην αρχή της ζούμε, που είναι και η αρχή της Ευρώπης, λίγα μέτρα από αυτούς που κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα Φαρμακονήσια. Κι όπως οι άνθρωποι που ζουν εκεί, ξέρουμε καλά και να το μάθετε κι εσείς, ότι σύνορο που δεν πατάς το χάνεις. Και ζούμε μέσα στην αγωνία.
Έχουμε κάνει τα πάντα για την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, εμείς και τα παιδιά μας. Κρατούμε στα σπίτια μας όπλα, που μας έδωσε σαν Εθνοφύλακες για να φυλάξουμε τα σύνορά της, που κάποιοι θέλουν να τα χαρίσουν στους Τούρκους. Δεν κατεβήκαμε να φωνάζουμε στις πλατείες, δεν κλείσαμε τους δρόμους, δεν κάνουμε φασαρίες. Απευθυνόμαστε στον Πρόεδρό μας, στους Υπουργούς μας, ζητάμε βοήθεια.
Δεν θέλουμε χρήματα, δεν ζητάμε επιδοτήσεις, την ησυχία μας θέλουμε. Τον τρόπο ζωής μας θέλουμε να κρατήσουμε. Τον τόπο μας θέλουμε, έτσι όπως μας τον έδωσαν οι γονείς μας, χωρίς «τουριστικές αξιοποιήσεις», χωρίς «επιστημονικές» παρεμβάσεις χωρίς μονοπάτια για περιηγητές εκεί που χιλιάδες χρόνια τώρα κάνουν ανενόχλητα τις φωλιές τους τα πουλιά.
Βοηθήστε μας.
Πάρτε θέση, εδώ στήνουν ένα καινούργιο Βατοπέδι. Σταματήστε τους πριν θρηνήσουμε κι άλλες γκρίζες ζώνες πριν κλάψουμε και για άλλες χαμένες πατρίδες. Δώστε χρήματα στο στρατό, να ξαναλειτουργήσουν τα φυλάκια. Ενισχύστε τη συνοριοφυλακή, που σήμερα λειτουργεί μόνο χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί, λύστε τους τα χέρια, αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους. Τα σύνορα δεν φυλάγονται μ΄ευχές. Δεν κινδυνολογώ, προσπαθώ να σας μεταφέρω την αγωνία μου και να σας ενημερώσω σωστά.
Το γράμμα αυτό είναι γραμμένο εδώ και πολύ καιρό. Ελπίζω να φτάσει στα χέρια του Προέδρου και να μη χαθεί στο συρτάρι κάποιου γραμματέα, όπως χάνονται οι επιστολές και οι εκθέσεις αντιρρήσεων των τοπικών αρχών προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί μέσο να το δημοσιεύσει, βλέπετε οι μεγάλοι και ισχυροί άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, πηγαίνουν κι αυτοί με τη μόδα, δεν είναι εύκολο να βρει βήμα κάποιος που δεν ανήκει σε Μ.Κ.Ο. Δεν το ΄στειλα πριν τις Ευρωεκλογές για να μη πει κανείς ότι υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Παραμένει όμως επίκαιρο, γιατί τα golden boys της επαγγελματικής οικολογίας συνεχίζουν να τρων τον τόπο μου. Κι αν κάποιος τους μου κάνει μήνυση, έτοιμος είμαι και για τη φυλακή. Έτσι κι αλλιώς αφού δεν μ΄ αφήνουν να ζήσω στη γη μου έτσι όπως ξέρω, λεύτερος δεν είμαι.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Δέλτα Έβρου