Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Θλίψη και μόνο θλίψη!!!Ιατρικά δρώμενα εν Ελλάδι εν έτει 2010, με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη και άλλων….

   Το λογότυπο του Newstrap.gr ---


Γράφει: Ο Δρ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ ,
Ιατρός Καρδιολόγος
 Εικόνα:

Θα περίμενε κανείς απο την Ελληνική Ιατρική κοινότητα να αποπνέει ήθος και αξιοπρέπεια.
Να είναι συνεπής με τον όρκο του Ιπποκράτους ο οποίος βρίθει
απο ηθικούς κανόνες που απαιτούν την κατάθεση του όρκου απο κάθε Ιατρό.
Από την άλλη πλευρά ,οποιος είναι μάχιμος Ιατρός γνωρίζει καλά τις απίστευτες δυσκολίες αλλά και παγίδες που κρύβει η παροχή Ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα μας.
Ο χειρισμός περιπτώσεων που άπτονται νοσηλείας επωνύμων Πολιτών αλλά και ατυχών Ιατρικών χειρουργικών αποτελεσμάτων,αποκαλύπτει μία ηθική γύμνια που, δυστυχώς, μας προκαλεί ανυπέρβλητη θλίψη.
Εκπληκτοι παρακολουθούμε κάθε σχετικούς αλλά και άσχετους ιατρούς να
υπερθεματίζουν και να αλληλουβρίζονται πάνω από κάθε ατυχές Ιατρικό συμβάν.
Εμφανέστατη αιτία η αυτοπροβολή,μιά ανήθικη στάση που δυστυχώς έχει γίνει κατάσταση στην εποχή μας.
Κατά παράβαση των κανόνων Ιατρικής δεοντολογίας Ιατροί κρίνουν Ιατρούς στην τηλεοραση χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των ιατρικών στοιχείων που απαιτούνται.Καταλόγίζουν ευθύνες πριν βγούν τα τελικά συμπεράσματα ,μιλούν για κακή Ιατρική ,για κακούς συναδέλφους τους .
Πολλοί καλούνται συστηματικά και συμμετέχουν σε πάνελ για να δικάσουν συναδέλφους τους πράγμα απαράδεκτο για πολιτισμένες κοινωνίες.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των Γιατρών,δυστυχώς, μπροστά σε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα κρατούν

...λογικές αποστάσεις δίνοντας σχολια για συγκάλυψη εγκλημάτων και ενόχων .
Ο Ιατρικός Κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς δώσει τις χειρότερες εξετάσεις.
Στην υπόθεση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου !Ποιός αισθάνεται αλήθεια υπερήφανος για τον επιστημονικό χειρισμό της; Για το Ιατρικόι show στα ΜΜΕ που επακολούθησε ;Για την παροιμιωδη άτυχη Ιατρική απόφαση να στείλουμε καρκινοπαθή με μεταστάσεις για μεταμόσχευση;
Συμπέρασμα , κρίμα στην Ελληνική Ιατρικη Κοινότητα.
Η έλλειψης ήθους κόντεψε να σκοτώσει την Ιατρό και πρώην Υπουργό Παιδείας, η
οποία είχε την ατυχία ,αν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί ατυχία, το να πάθει μία μικρή μόλυνση σε κάταγμα ακρου ποδός και να νοσηλευτεί σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο ,το οποίο επέρριπτε ευθύνες στο δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο είχες προηγηθεί η χειρουργική ανάταξη του κατάγματος, για μία επιμόλυνση .
Η απώλεια του άκρου,ένα βαρύ έμφραγμα και ένα σηπτικό shock ήταν το βαρύ τίμημα της μη ηθικής Ιατρικής Συμπεριφοράς που προκάλεσε καθυστερήσεις και κακές επιλογές.
Θλιβερή μέχρι θρήνων η στάση του Ιατρικού κόσμου στον Εθνικό εμβολιασμό που ακόμα βάλλεται.
Ποία ηθική κάνει έναν Ιατρό να παρασύρει την κοινή γνώμη με αστήρικτες επιστημονικές θέσεις βάζοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία;;

Που είναι όλοι αυτοί που κράβγαζαν εναντίον του εμβολίου ,ότι θα σκοτώσει περισσότερους απο την Γρίππη. Εχουμε ήδη 380.000 εμβολιασμένους ,πόσους θανάτους έχουμε; Πόσα σοβαρά προβλήματα ;
Κανένα!!
Μπράβο σας ,Θλιβεροί Σαλτιμπάγγοι ,δώσατε καλή αλλά λάθος παράσταση και πετύχατε να σταματήσετε την προσέλευση των Πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα .. οι θάνατοι των πολιτών, όμως συνεχίζονται
Και πεθαίνουν αυτοί που δεν πήγαν να εμβολιαστούν ! Ποιός θα πληρώσει;;

Όταν συμβαίνει ένας Θάνατος ,ενός πολίτη μετά απο επέμβαση σε μεγάλο Νοσοκομείο ,σαφώς ,υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει σενάριο για τα ΜΜΕ.
Από ένα τέτοιο συμβάν, πρώτα από όλα, προσβάλλεται το Νοσοκομείο και κατ επέκταση το ΕΣΥ, μετά ο Γιατρός. Είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου να διαλευκάνει και να αιτιολογήσει το ατυχές περιστατικό να καταλογίσει ευθύνες αν υπάρχουν και να εκδώσει ολοκληρωμένο πόρισμα για τη κοινη γνώμη.
Πόρισμα που θα τύχει κάθε σοβαρού ελέγχου και αμφισβήτησης απο Ιατρικούς
φορείς αλλά τελικά θα υπηρετεί την αληθή επιστήμη.
Δεν θα απολογούνται ως κατηγορούμενοι οι Γιατροί στην τηλεόραση δεν θα καλούνται οι γνωστοί και κολλητοί Γιατροί να πούν τα εσώψυχά τους εναντίον τους , δεν θα προβάλλονται αναλήθειες ,ανακρίβιες αντιεπιστημονικές θέσεις και, κυρίως, υποθέσεις που απαξιώνουν την Ιατρική επιστήμη, αλλά και το Σύστημα Υγείας που μας καλύπτει.
Γιατροί που υπέπεσαν σε λάθη ευθύνης τους, θα τιμωρούνται και αν χρειαζεται θα αποπέμπονται .Δεν θα διαπομπεύονται στα ΜΜΕ!

Τελικά, το πιό θλιβερό που με συντρίβει είναι η απόλυτη ομοιότης και ολοκληρωτική ταύτιση του Ιατρικού κόσμου που θαυμαζα και θαυμάζω με την ολοκληρωτικά ξεπεσμένη σύγχρονη κοινωνία.
Τίποτα το διαφορετικό,γεμίσαμε τρωκτικά ,φιγουρατζήδες,ανίδεους εγκληματίες ,ψεύτες και φερέφωνα της εξουσίας..και όλοι αυτοί λέγονται... Γιατροί!!
Θλίψη και μόνο θλίψη

---


Δεν υπάρχουν σχόλια: