Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Γράφει ο ¨ΠΕΛΙΑΣ"

================

Αναζητεί άραγε σήμερα ο ελληνικός λαός πρότυπα; Σημεία αναφοράς για την συμπεριφορά, τον τρόπο ζωής, την προσφορά στην κοινωνία και στο έθνος;

Και αμέσως μετά το ερώτημα

Υπάρχουν σήμερα πρότυπα του είδους;

Πρότυπα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αλλά πρόκειται για πρότυπα από το ποδόσφαιρο, κοινώς κλωτσοσκούφι, λιγότερα από τον υπόλοιπο αθλητισμό, πρότυπα από την πασαρέλα και από το show biz, πρότυπα από την μουσική αρχής γενομένης από το μπουζούκι, μοναδικό ευρω-παϊκό όργανο και τέλος από κάποιους επαναστάτες που όταν τρώνε της χρονιάς τους γίνονται ήρωες. Και όλα αυτά μόνο με την βοήθεια των ΜΜΕ όπου κάθε τι πνευματικότερο που έχει σχέση με την ελληνική παιδεία έχει απαξιωθεί προ πολλού σε δόξα της τηλεθέασης και του ευτελισμού κάθε πολύτιμου εθνικού στυλοβάτη.

Για να μην ξεχνούμε και την συζήτηση με γνωστό ιστορικό και ακαδημαϊ-κό, που όταν τον ρώτησαν, γιατί δεν συνεχίζει την μάχη για τα εθνικά θέματα εντός και εκτός Ελλάδος, απάντησε ότι, κάθε φορά που επιχειρεί, πέφτουν επάνω του λυτοί και δεμένοι και τον ξεφωνίζουν φασίστα, εθνι-κιστή και ρατσιστή, αποκλείοντάς τον συνάμα και από την δημοσιότητα και την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Ψάχνοντας λοιπόν με την σειρά μου και εγώ κάθε ευκαιρία αναγνωρίσεως και αναδείξεως κάποιου προτύπου, που θα μπορούσε να αναβαθμίσει την κοινωνία μας, αλλά και εμένα τον ίδιο, διαβάζω σήμερα τα ακόλουθα:

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών "καταδικάζει κατηγορηματικά και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων στις 16 Ιανουαρίου 2010"...

Σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών αναφέρει τα εξής:

"Είναι ο νέος αυτός εμπρησμός μια ακόμη απόδειξη ότι οι νοσταλγοί της εφιαλτικής "νύχτας των κρυστάλλων" της Ναζιστικής Γερμανίας στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων Εβραίων αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας και του πολιτισμού της χώρας μας.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών επιταγών και παραδόσεων και οι τοπικές αρχές οφείλουν να απομονώσουν τους οπαδούς του Φασισμού και του Ναζισμού εναντίον των οποίων οι Κρήτες συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αξίες της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι, οι Αρχές και οι πολίτες των Χανίων θα σταθούν δίπλα και θα υπερασπισθούν τη Συναγωγή των Χανίων, ως αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και της χώρας μας, που προκαλεί το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των Ελλήνων και χιλιάδων επισκεπτών απ΄όλο τον κόσμο".

Εντυπωσιακή είδηση και αντίδραση μίας «ανάδελφης φυλής» μέσα στην Ελλάδα, όπου ζεί εδώ και χρόνια, χωρίς οι φιλόξενοι αμφιτρύονες να της δημιουργούν προβλήματα, όπως συμβαίνει σήμερα συχνά σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. Και τούτο επειδή όλο και συχνότερα τους αποκαλούν με-τανάστες, καθώς δεν επιστρέφουν στην ένδοξη γή των προγόνων τους αλλά προτιμούν να διαβιούν σε ξένες χώρες, αντιμετωπίζοντας τις οσον-ούπω αυξανόμενες αντιδράσεις, αλλά και αναγκάζοντας τους λαούς που τους φιλοξενούν, να τους προστατεύουν, λαμβάνοντας όλο και σκληρό-τερα μέτρα.

Με την μετρημένη αυτή ανακοίνωση της ΙΣΚ Αθηνών φαίνεται όμως και κάτι που μετράει για εμάς, που «αρκεί να ξεχνάμε για να ζούμε καλά .» και είναι οι μνήμες του Ολοκαυτώματος ηλικίας ήδη μεγαλύτερης του μισού αιώνα, που οι Εβραίοι διατηρούν ολοζώντανο και όπως φαίνεται θα διατηρούν με όλη την δύναμη της ψυχής τους ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με εμάς τους Έλληνες, που τελευταία επιμένουμε να καταργήσουμε μέχρι και τις παρελάσεις στις δύο μας εθνικές γιορτές, που καίμε την σημαία μας, μπάς και οι προοδευτικοί - φτού σκόρδα - μας αποκαλούν εθνικιστές και φασίστες. Αυτοί και αυτές που επιμένουν ότι, δεν είμαστε, αλλά κάποιοι μας έκαναν Έλληνες και ότι, η σφαγή στην Σμύρνη δεν υπήρξε, αλλά μόνο κάποιες βόλτες των εκεί Ελλήνων στην παραλία, όπου συνοσ-τιζόμενοι έμπαιναν όσοι χωρούσαν στα καράβια για την Ελλάδα και όσοι δεν χωρούσαν έπεφταν στην θάλασσα.

Δεν ντρέπεσαι κυρία Ρεπούση να διαψεύδεις όλες τις αφηγήσεις συγ-γενών μου, που κατάφεραν να έλθουν στην Ελλάδα ύστερα από το ξε-κλήρισμα από τους Τούρκους στην Σμύρνη; Ποιόν υπηρετείς και εσύ και η Δραγώνα και ποιόν εξυπηρετείς;

Δεν ντρέπεσαι και σύ Τζέφρυ που κυριολεκτικά σκίστηκες να πείσεις τους μουσουλμάνους της Θράκης μας ότι, έχουν το δικαίωμα να αναγνω-ρίζονται εθνικά όπως το επιθυμούν, χωρίς να σέβεσαι την συνθήκη της Λωζάνης και να δημιουργείς προβλήματα εκ του μη όντως ή κατ' εντο-λήν, προδίδοντας τον ελληνικό λαό, που νομίζεις ότι εκπροσωπείς; Σε διαψεύδουν όμως σήμερα πρώτοι οι Πομάκοι, που δεν θέλουν με τίποτε τους Τούρκους-Μουσουλμάνους και ήδη εξανίστανται. Είναι αυτοί που ετοιμάζουν πρώτοι το «σιχτήρ πιλάφ».

Στο ερώτημα λοιπόν, αν υπάρχουν πρότυπα και στους 'Ελληνες, είναι φανερό πλέον ότι, υπάρχουν και θα φανερωθούν μετα βεβαιότητος, αλλά μόνο όταν αρθούν τα σημερινά εμπόδια που τα καταπιέζουν. Στον ελλη-νικό λαό απόκειται η επιλογή ανάμεσα στην καταπίεση και στην ανά-δειξή τους. Και άς μην τα περιμένουμε όλα από τους Πομάκους . . .PELIAS

Δεν υπάρχουν σχόλια: