ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Διαβάζουμε σήμερα κατάπληκτοι ότι, οι Βούλγαροι κατέθεσαν στις Βρυξέλλες αγωγή για αποζημίωση 10.000.000 ευρώ λόγω του κλεισίματος του συνοριακού σταθμού στον Προμαχώνα από τους 'Ελληνες αγρότες. Και μέχρι στιγμής - αρκετές μέρες κρατάει η προειδοποίηση-απειλή - από ελληνικής πλευράς ούτε φωνή ούτε ακρόαση !

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μην το πήραν χαμπάρι στην Αθήνα. Και δεν είναι δυνατόν να προσκυνούν τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες με το γνωστό «όταν δεν απαντάς στην κατηγορία, είναι σαν να την αποδέχεσαι». Επίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η αγωγή να μην έχει περιέλθει εις γνώσιν του Πρωθυπουργού της χώρας (εκτός αν τον έχουν απομονωμένο), και έτσι θα πρέπει εδώ και τώρα να περάσουμε στο θέμα της καταλληλότητος αυτού του ανθρώπου στο πόστο που επεν-δύει. Το θέμα είναι λεπτό και για τον λόγο αυτό παραθέτουμε όσα από αυτά που γνωρίζουμε μπορούν να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα και να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την καταλληλότητα.

Στην περίπτωση μας όπου ο Μπορίσωφ της Βουλγαρίας ζύγισε καλύ-τερα από εμάς τον Γιωργάκη, τον «άδειασε» προχθές, όχι μόνο στις Βρυξέλλες αλλά και στα μάτια όλου του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Τον άδειασε χωρίς να εισπράξει την παρα-μικρή ένσταση, απάντηση ή όπως αλλιώς ονομάζεται στην διπλωματία το «κάτσε καλά» γείτονα για να μην σου πώ και εγώ, τι κρατώ στην γούνα μου για σένα.

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσουμε με όσα μας έχουν δημιουργήσει οι Βούλγαροι στην Μακεδονία τα παλιά χρόνια, στον Α'.Π.Π., αλλά και νωρίτερα και αργότερα επι Γερμανών στην Θράκη. Θα ξεχάσουμε τους Κομιτατζήδες. Θα ξεχάσουμε ότι, στην αυλή του Γυμνασίου της Δράμας Βούλγαροι στρατιώτες έπαιζαν μπάλα με κεφάλια αποκεφαλισμένων Ελλήνων στρατιωτών. Αυτά θα τα ξεχάσουμε, γιατί μπήκαμε αμφότεροι στην Ε.Ε. και σήμερα ζούμε κάτω από την ίδια στέγη ευρωπαϊκής πολιτικής. Την στέγη, η οποία απαγορεύει πολέμους, αλλά όχι συναλ-λαγές κάθε είδους από ηθικές και νόμιμες μέχρι ανήθικες και παράνομες.

Έτσι κύριε Μπορίσωφ εδώ και χρόνια η χώρα μας επιτρέπει στους παραμεθόριους συμπολίτες σου να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα ελεύθερα σε αναζήτηση εργασίας για να κερδίζουν ελληνικό μεροκά-ματο και να ζούν καλύτερα στην χώρα σου. Κοιμούνται στα σπίτια τους και το βασικότερο είναι γι'αυτούς ότι, δεν πληρώνουν φόρους για τα ίδια μεροκάματα, για τα οποία πληρώνουμε εμίς.

'Ετσι κύριε Μπορίσωφ η χώρα μας φιλοξενεί εδώ και χρόνια σχεδόν όλες τις Βουλγάρες ελαφρών ηθών. Γιατί κύριε Πρόεδρε στην χώρα σου η δουλειά γίνονταν . επι πιστώσει. Και αυτές όμως δεν πληρώνουν φόρο. Μήπως κόβουν απόδειξη;

'Ετσι κύριε Μπορίσωφ η χώρα μας φιλοξενεί μεσήλικες συμπολίτισσές σου που αφιερώνονται στο ντάτεμα ηλικιωμένων Ελλήνων και Ελλη-νίδων με απώτερο στόχο με κάποιο τερτίπι να αποκτήσουν και περι-ουσιακά στοιχεία του παππού ή της γιαγιάς

Και έτσι κύριε Μπορίσωφ αξιοπρεπείς κυρίες νταντάδες σαν κι'αυτές πάνε και στο ΙΚΑ και με την κάλυψη της ιδιότητας της οικιακής βοηθού λαμβάνουν μέσα σε 2-3 χρόνια ελληνική σύνταξη δια βίου

Και έτσι κύριε Μπορίσωφ και μόνο με αυτά τα ολίγα δεν σου φθάνουν ούτε τα τετραπλάσια χρήματα, από αυτά που έχεις το θράσος να μας ζητάς για να ρεφάρεις.

Και έτσι μετανάστη και μη Έλληνα Πρωθυπουργέ μας έχεις την υποχρέωση να απαντήσεις στον γείτονα που σε πήρε και αυτός φαλάγ-γι. Φαίνεται όμως ότι, σου λείπουνε τα κότσια και οι γνώσεις, γιατί αυτοί που σε πασάλειψαν με ελληνικό βερνίκι δέν σου έμαθαν και τις αναλυ-τικές μας σχέσεις με τους Βουλγάρους.

Γιωργάκη ή Τζέφρυ, όπως σε αποκαλούν, δεν θέλουμε και δεν σκο-πεύουμε να γίνουμε μάντεις κακών. Λέμε μόνο το γνωστό «το μη χείρον βέλτιστον», γιατί θεωρούμε ότι, το χείρον θα είναι για όλους μας, αν δεν προηγηθεί το βέλτιστον, που θα είναι η κοινή μας απαλλαγή από τη Πρωθυπουργία σου. Γιωργάκη μάζευέ τα γιατί, ο χρόνος εξεγέρσεως της μέσης αστικής τάξης, όπως προβλέπει ο Μητσοτάκης, δεν υπολογίζεται στο λαπτοπ με μαθηματικό τρόπο.

Και στο καλό απο εκεί που μας ήλθες!

ΠΕΛΙΑΣ