Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ: ΤΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΣΩ ΣΗΜΙΤΗ - ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, OΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ.

ΤΟ ΛΑΟΣ (ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ} ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ
ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ?

ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΠΕΦΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΥ (ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΛΕΒΑΡΗ 94)
ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (1994) ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ!!


ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ!!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΗΡΕ-ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΤΟ 2002 ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 1994.

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΔΗ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΥΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ (!!!,ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΥ,ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ), Ο ΠΡΟΣΦΕΥΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2002 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟ 2002 ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΛΙΑΚΟΥ.

ΚΑΙ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΜΑ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2002?

ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (ΚΛΙΚ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ ΜΕ
ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΜΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!
Τον Ιούλιο του 1942, οι Τσάμηδες συγκρότησαν την K.S.I.L.I.A. (Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοίκησης) με 14 γερμανοντυμένα τάγματα και με στόχο την εξολόθρευση των ελληνικών πληθυσμών. Γι αυτό τον λόγο, μετά τον πόλεμο τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες τους.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη επικαιρότητα του ζητήματος σήμερα, διευκρίνισε ότι, στην πραγματικότητα, με το «χαρτί» της Τσαμουριάς απασχολείται μόνο μια μικρή ομάδα απογόνων των εξορισθέντων δωσίλογων, που αποβλέπει σε άμεσα οικονομικά οφέλη με την καταβολή κάποιων αποζημιώσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αύριο το πρωί η Ελλάδα τους έδινε από μια επιταγή με ένα σεβαστό ποσόν, θα έπαυαν να φωνασκούν. Επικαλέσθηκε, επίσης, παλαιότερη συζήτησή του με τον πρώην Αλβανό πρόεδρο Αλία, ο οποίος του είχε εκμυστηρευθεί πως ο Χότζα και οι κομμουνιστές Αλβανοί αντιμετώπισαν τους Τσάμηδες ως δωσίλογους, καταδικασμένους από την ελληνική δικαιοσύνη και την συμμαχική κοινή γνώμη.
Το ίδιο το καθεστώς της μεταπολεμικής Αλβανίας έθεσε στο περιθώριο το ζήτημα των Τσάμηδων, εκτόπισε ένα μέρος τους προς τα βόρεια της χώρας και εκτέλεσε κάποιους επώνυμους από αυτούς. Το ζήτημα ανακινήθηκε ξανά μετά την δεκαετία του 90 όταν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και διεθνείς παράγοντες, όπως ο Ουγγροεβραίος μεγιστάνας Σόρος, άρχισαν να ανακατεύονται στα εσωτερικά των Βαλκανίων.
Ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες, που είχαν ζήσει τα γεγονότα και μίλησαν με λεπτομέρειες για τα εγκλήματα των Τσάμηδων.
Ο κόσμος που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επιλογή της ημερομηνίας της εκδήλωσης που συνέπεσε με την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Φωνές, όπως «είστε υποκινούμενοι», «γιατί θυμηθήκατε τους Τσάμηδες τρεις ημέρες μετά το Κόσοβο;», ή «γιατί δεν ασχολείστε με όσα τραβάνε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου», ακούστηκαν επανειλημμένα στην αίθουσα. Πολλές επιθέσεις στράφηκαν κατά του προσώπου του ιστορικού Στέφανου Παπαγεωργίου, που διηύθυνε την συζήτηση, η οποία εντέλει εξελίχθηκε ομαλά, παρά την ένταση.
Αλγεινή εντύπωση έκανε η ανεπιτυχής τελική προσπάθεια του λέκτορα του Παντείου, Δημήτρη Χριστόπουλου, να αφορίσει ψυχαναλυτικά τα πατριωτικά αισθήματα των παρευρισκομένων, επαναφέροντας την ψυχιατρική της καταστολής των γκούλαγκ και των ιδεολογικών διώξεων στην σημερινή πολιτική ατζέντα.
Η γενική αίσθηση που έμεινε, πάντως, σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ότι ο λόγος τέτοιων πρωτοβουλιών δείχνει ύποπτος, την στιγμή που η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εντελώς ρευστή και οι μειονότητες δεν αποτελούν γέφυρες φιλίας, αλλά εστίες εντάσεων.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΚΟΠΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΕΜΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ)

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΜΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ (Ο ΛΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ) ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ)

2008 Ύποπτη ημερίδα από το ΚΕΜΟ και «Πανεπιστημιακούς» ΠΑΙΖOΥΝ ΤO ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ «ΤΣΑΜΗΔΩΝ»! Στο κενό έπεσε η επιχείρηση για ανακίνηση «μειονοτικού ζητήματος» στην Ελλάδα Δύο ομιλητές διαχώρισαν την θέση τους, έντονες διαμαρτυρίες από το κοινό Την ώρα που η φωτιά του Κοσόβου απειλεί να πυρπολήσει ολόκληρα τα Βαλκάνια και η ονομασία των Σκοπίων εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την χώρα, υπάρχουν προσπάθειες από κύκλους εντός της χώρας, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα εκ του μη όντος. Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε προχθές το βράδυ με την διοργάνωση εκδήλωσης για τους Τσάμηδες, από το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (το γνωστό ΚΕΜΟ) και από το Τμήμα Πολιτικής Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν «η ανάδειξη των ιστορικά και πολιτικά κρίσιμων πτυχών του, μέσω μιας τεκμηριωμένης και νηφάλιας ερευνητικής προσέγγισης, τα πορίσματα της οποίας μπορούν να προσφέρουν υλικό για (αυτό)κριτική σκέψη σε όλες τις πλευρές». Βέβαια, ούτε το θέμα, ούτε ο χρόνος που επιλέχθηκε μπορούν να θεωρηθούν τυχαία, την στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο κέντρο, έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα με άλλες εκδηλώσεις που πάντα είχαν ως αντικείμενο τις ανύπαρκτες μειονότητες της Ελλάδας, με πλέον χαρακτηριστικές τις ενέργειες για τους Βλάχους και την Βλάχικη γλώσσα, που είχαν οργίσει όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας. Η επιχείρηση που έγινε στην προχθεσινή εκδήλωση του Παντείου, για ανακίνηση «μειονοτικού ζητήματος» Τσάμηδων έπεσε στο κενό, αφού μεταξύ των ομιλητών υπήρξαν φωνές που αποτύπωσαν την πραγματικότητα, ενώ από το ακροατήριο εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες στις τοποθετήσεις άλλων που απείχαν από την νηφάλια ερευνητική προσέγγιση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Δύο από τους ομιλητές, διαχώρισαν πλήρως την θέση τους από την προπαγάνδα που επιχειρήθηκε και αναφέρθηκαν με στοιχεία στις παλιές αλλά και τις σημερινές πτυχές του προβλήματος. Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Λεωνίδας Αποσκίτης, η ιστορικός Ελευθερία Μαντά, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), μιλώντας για τον «κύκλο του αίματος στην Ήπειρο της Κατοχής», εξήγησε πως οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας δεν παρέλειπαν καμμιά ευκαιρία διεθνούς περιπλοκής για να βλάψουν τον ελληνικό λαό και την πατρίδα που τους φιλοξενούσε.

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR


1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

Ευχαριστώ για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Λιάκου, για την οποία, όπως σωστά επισημαίνετε, βασικοί υπεύθυνοι είναι οι Αλεβιζάτος και Σημίτης. Ο Λιάκος πρέπει να φύγει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, γιατί του έχουνε δώσει τη θέση του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου - ακριβώς για να χαλάσει, με την άγνοια και την απολίτιστη συμπεριφορά του, ό,τι εκείνος είχε οικοδομήσει.
Δημήτρης Μιχαλόπουλος