Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

ΟΥΚ, Έλληνες και ΜΜΕ


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εάν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία θα έπρεπε ΑΜΕΣΑ το blog που έδωσε το δικαίωμα στην «Ε» και άλλες εφημερίδες και γενικότερα στα ΜΜΕ να δημιουργήσουν ΟΛΟ αυτό τον αρνητικό θόρυβο να παραδώσει για τεχνικό έλεγχο το συγκεκριμένο video!

Εάν αποδειχθεί ότι είναι "πειραγμένο" θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ο Δημόσιος κατήγορος να ασκήσει ποινική - κακουργηματική δίωξη σε αυτόν/αυτούς/αυτές που το παρήγαγαν και το προώθησαν.

Φυσικά εάν αυτά ειπώθηκαν σε δημόσια θέα και ακοή από τους άνδρες των ΟΥΚ και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται έλεγχος για να εντοπισθεί η αιτία και μαζί οι αίτιοι...

Σαφώς οι περισσότεροι επιθυμούμε την ΕΙΡΗΝΗ πλην εκείνων που «θέλουν» πολέμους για να εισπράττουν τις μίζες τους από τα οπλικά συστήματα, να καταπιέζουν και να υποδουλώνουν τους λαούς στα κελεύσματά τους!

Τέτοια και πολλά άλλα συνθήματα χρησιμοποιούνται ση διάρκεια της εκπαίδευσης και εξυπακούονται (γιατί προσεβλήθησαν τόσο πολύ και σε τέτοιο βαθμό κάποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ χωρίς να μπούνε στον κόπο να ρωτήσουν τη γνώμη και της Ελληνικής κοινωνίας).

Συνθήματα που δεν είναι «ευχάριστα» στα αυτιά κάποιων έχουν το ρόλο τους μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και ουαί και αλλοίμονο εάν αφήναμε στην άκρη τις διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμασμένες τεχνικές στρατιωτικής εκπαίδευσης – και μάλιστα για ειδικές δυνάμεις - και υιοθετούσαμε «γλύκες» και "καθωσπρεπισμούς" για άνδρες (και γυναίκες πλέον) από τους οποίους ζητάμε να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι….Θερμοπύλες!

Επειδή υπάρχουν αυτοί μπορούν κάθε λογής άτομα των ΜΜΕ (π.χ. ομοφυλόφιλοι που έχουν δημοκρατικά κάθε δικαίωμά να κάνουν ότι θέλουν στην προσωπική τους ζωή όχι όμως και να το διακηρύσσουν και να το επιβάλλουν συμμετέχοντας στα ΜΜΕ σε ποσοστά δυσανάλογα με τα στατιστικά δεδομένα της σεξουαλική τους ιδιαιτερότητας και προτιμήσεων).

Επειδή υπάρχουν αυτοί μπορούν οι κάθε λογής και διαμετρήματος "στάρλετ" (κάποτε τις λέγαμε "ιερόδουλες" αλλά τώρα πια επεκράτησε το ευρωπαϊκό και ευγενέστερο "call girls") να προβάλλονται στις περιώνυμες εκπομπές life style και τα μεσημεριανά για να "βλέπουμε" τα προσόντα τους και να αυξάνει το "κασέ" τους από τα 50 στα 250 και 300 και 500 ευρώ (βλέπετε υπάρχουν και οι γνωστοί και καθιερωμένοι στα ΜΜΕ «νταβαντζήδες- agents» που εισπράττουν τις αμοιβές τους για τις προωθητικές τους προσπάθειες).

Μακάρι να ήμασταν ΕΛΒΕΤΙΑ και να μη χρειαζόμασταν τις Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους καταδρομείς και τα ΟΥΚ!

Θα το πω, λοιπόν, επιβεβαιώνοντας το δημοκρατικό μου δικαίωμα να εκφράσω τις προσωπικές μου αντιλήψεις για την Ελληνική κοινωνία του 2010 και ας φροντίσουν να με διορθώσουν και να με επικρίνουν όσοι και όσες το επιθυμούν:

Κοινωνιολογικά οι δομές και οι θεσμοί έχουν καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό (το καταρρέουν το απορρίπτω επειδή δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχουμε ακόμα περιθώρια ανακοπής πριν χτυπήσουμε...πάτο)...

Ψυχολογικά το φρόνημά μας έχει πάει κατά διαόλου μεριά (συγνώμη για τις μέρες που διανύουμε)

Οικονομικά είμαστε ήδη σε ελεύθερη πτώση (και ενώ καιγόμαστε μας ζητήθηκε από την Κυβέρνηση και τα συνεργαζόμενα με αυτή ΜΜΕ (όλα μαζί;) να χειροκροτήσουμε την ΕΠΙΤΥΧΙΑ (;;;) των Πολιτικών να μπορούμε να...δανειστούμε και άλλα δισεκατομμύρια ευρώ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να έχουν φροντίσει να κλείσουν μέσα εκείνους και εκείνες που έκλεψαν και της...Παναγιάς τα μάτια!)

Ηθικά, δεν φαίνεται να μας έχει μείνει και πολλή τσίπα όταν "ανύπαρκτα" μέχρι χτες Έθνη μας χλευάζουν κοιτώντας μας «αφ΄ υψηλού» καθώς βουλιάξαμε στη διαφθορά και την αδιαφάνεια..

Είπα «ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ» και θυμήθηκα ότι τα Ο.Υ.Κ. είναι οι «Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών» και όχι τηλεοπτικές (μεσημβρινές και όχι μόνο) εκπομπές και δεν αφορούν σε άτομα «εύκαμπτης» ταυτότητος, ποιότητος, πεποιθήσεων και ιδεολογίας τα οποία συνυπάρχουν σε δημοκρατικές κοινωνίες αλλά δημιουργούνται φαινόμενα «εκφυλισμού και κατάπτωσης» όταν αυτά τα άτομα γίνονται ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ!

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

δε θελω και δεν πρεπει να σχολιασουμε την ΟΥΚ.
Ειναι τα παιδια που δε θα φοβηθουν να βαλουν μπροστα το σωμα τους για την πατριδα. Τοτε βεβαια θα τους χρειαζομαστε ετσι;
Οποιοσδηποτε εχει υπηρετησει στον στρατο (και δεν εννοω σε βυσματικες θεσεις και μοναδες) γνωριζει οτι φαινομενα εθνικιστικα υπαρχουν ισα για να ανυψωνουν το εθνικο φρονημα. Ε, δεν το βρισκω και τοσο εγκληματικο αυτο :[
yannidakis.spaces.live.com