Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ & ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

κ. Υπουργέ, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν!

Η συζήτηση σήμερα μου θύμισε 2 που έχουν δολοφονήσει και εν συνεχεία κάθονται πάνω από το πτώμα και πλειοδοτούν σε επικήδειους! Ποιος φόνευσε οικονομικά και ουσιαστικά τη χώρα; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθήσατε την ίδια αποτυχημένη συνταγή! Ποιον κοροϊδεύετε; Πόσους φορολογικούς νόμους ψηφίσατε και οι δύο; Η ΝΔ στα 5 χρόνια ψήφισε όσους δεν είχαν ψηφιστεί 30 χρόνια και εσείς τώρα συνεχίζετε αυτό το έργο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ & ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εάν το μείζον είναι να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία του τόπου, γιατί στη ΝΔ είστε "μαρτυριάρηδες" και είπατε ότι εάν φέρουν τη δανειακή σύμβαση με 180 δεν θα την ψηφίσετε; Αφήστε να το φέρουν, να πείτε ΟΧΙ και να πάμε σε εκλογές.

Ποιος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα ωφελεί τον τόπο; Βγήκε μία έκθεση της Deutsche Bank που λέει ότι το χάσμα μεταξύ πραγματικού και στοχευμένου ελλείμματος για το 2011 θα φέρει περισσότερη λιτότητα για το 2012! Άρα, η λιτότητα θα συνεχιστεί από το 2012 και μετά.

Δεν έχετε την ικανότητα να διατηρήσετε την κατάσταση. Το Μνημόνιο δεν απέτυχε! Αποτύχατε εσείς να εφαρμόσετε το Μνημόνιο. Γι΄ αυτό ακριβώς, εμείς δεν συναινούμε τώρα σε τίποτα! Πέρυσι είχαμε τη θεσμική υποχρέωση να δώσουμε την ευκαιρία σε μία νέα κυβέρνηση. Δεν είμαστε οι τρελοί του χωριού να λέμε όχι σε όλα από την αρχή και πριν να δούμε. Έτσι σας δώσαμε την ευκαιρία και βοηθηθήκατε πολύ και από τον ελληνικό λαό, ο οποίος τώρα ξεκίνησε να αντιδρά. Όμως, σπάσατε τη μούρη σας εσείς και μάτωσε η Ελλάδα!

Και δεν μπορώ να καταλάβω όταν κάποιοι εδώ μέσα πιστεύουν το ίδιο πώς σας δίνουν ρεύμα και ανάσα ψηφίζοντας τα μισά μέτρα του εφαρμοστικού.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΛΠΗ

Εμείς λέμε όχι σε όλα! Όχι σε ό, τι φέρνει αυτή η κυβέρνηση!

Δεν θέλουμε απλώς να αλλάξει ο Μανωλιός, όπως έγινε τον Οκτώβρη του 2009, αλλά να γίνουν εκλογές από τις οποίες ο λαός θα δώσει εντολή για οικουμενική κυβέρνηση από την κάλπη! Τότε μόνο θα είναι χειροπιαστά τα αποτελέσματα, μόνο με συνευθύνη και όχι απλά με συνεννόηση που μπορεί αύριο να επικρατήσουν οι σειρήνες του λαϊκισμού και να αλλάξει!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Ερωτώ τον Πρόεδρο της ΝΔ: Το Μάαστριχτ ψηφίστηκε τότε μόνο με την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ ή με περισσότερους από 270 ψήφους; Και το Μάαστριχτ που ήταν ο πρόδρομος των σημερινών Μνημονίων, το ψηφίσατε όλοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ! Και έτσι που τα φέρνει η ζωή καμιά φορά, το Μάαστριχτ φέρει την υπογραφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ ως Υπουργού Εξωτερικών τότε.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008

Άκουσα για την Αστυνομία από κάποια άτομα που τα θεωρώ σοβαρά. Μα είναι δυνατόν εσείς (Της ΝΔ) να μιλάτε για την αστυνομία όταν έχετε στην πλάτη σας τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 που ψάχναμε τον υπουργό και κρυβόταν; Που κάηκε όλη η Αθήνα και τόσες πόλεις της Ελλάδας;

Και είναι 70 αστυνομικοί στο νοσοκομείο, δεν άκουσα κουβέντα. Αυτοί έφυγαν δηλαδή από τα σπίτια τους το πρωί για να πάνε να παίξουν πόλεμο; 200 άτομα είναι αυτά που καίνε και ξανακαίνε την Αθήνα. Δεν τα γνωρίζετε; Δεν γνωρίζετε ότι οι γιάφκες τους είναι σε κάποια βιβλιοπωλεία στα Εξάρχεια; Είναι δυνατόν; Κάποιοι όμως εξυπηρετούνται από αυτά.

Η πλατεία, χθες, έσωσε τη Δημοκρατία! Απέτρεψε γνωστές εξτρεμιστικές ομάδες να δράσουν. Λειτούργησε ως άμυνα για τη Δημοκρατία! Διότι, η πλατεία είναι αυθόρμητη. Το οργανωμένο να φοβάστε -όπως αυτό που γίνεται στα λιμάνια- και όχι το αυθόρμητο! Να το διαχωρίσουμε από τους 200 αυτούς που καίνε την Αθήνα!

Εσείς που δεν καταφέρατε όμως να ελέγξετε αυτούς τους 200, θα σώσετε την Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση; Όχι! Είστε ανίκανοι!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Όσο για τη συναίνεση, μένει στα λόγια... Τι θα πάθαινε, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός εάν καλούσε τους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς, Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή; Για πέταμα είναι; Έστω για να ακούσετε μια συμβουλή, μια προσπάθεια για διάλογο και σκέψη. Εφόσον, όμως, δεν μπορείτε, εφόσον δε μπορούμε να πάμε σε ένα οικουμενικό σχήμα, να πάμε σε εκλογές!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όσο για το νέο φορολογικό νόμο που λέτε, βρείτε τι έκανε ο Μαρκεζίνης το 1952, με το φορολογικό νόμο 10ετους διάρκειας! Για να μπορέσουν να μας εμπιστευτούν οι επενδυτές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Αύριο-μεθαύριο, ο κ. Προβόπουλος θα σας πει πάλι, ότι βγήκαν λεφτά από τις τράπεζες... Όταν κάνετε άρση του τραπεζικού απορρήτου, το ακούει ο άλλος και σηκώνεται και φεύγει! Κάτι τέτοια έλεγε και ο προκάτοχός σας και έφυγαν 40 δις!

Αν θέλετε να πάμε μπροστά, θα πρέπει να συζήσουμε με την παραοικονομία, όπως ζήσαμε τα τελευταία 60 χρόνια. Άστε τον να νομίζει ότι κλέβει το κράτος, αλλά θα πηγαίνετε να του παίρνετε το 23% στο Φ.Π.Α. Αλλά δεν έχετε κάνει έμποροι και μαθαίνεται στου "Κασίδη το κεφάλι". Και "Κασίδης" είναι η Ελλάδα! Αλλά μαθαίνοντας και ο ένας και ο άλλος "κούρεμα", αφήσατε την Ελλάδα φαλακρή!

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δεν είναι το ίδιο οι καταθέσεις στην Ελλάδα με αυτές στην Ελβετία! Από εκεί πρέπει να τις πάρουμε και να τις φέρουμε εδώ!

Εδώ πρέπει να αισθάνεται ο καταθέτης ασφαλές καταφύγιο, για να φύγει από την Ελβετία. Χρειαζόμαστε να έχουμε κεφάλαια για να μην κινδυνέψει το τραπεζικό μας σύστημα. Φέρτε τα λεφτά εδώ. Και πείστε εκείνους που τα έχουν στο εξωτερικό να τα φέρουν εδώ. Και να τα νομιμοποιήσετε όλα με μία προϋπόθεση: με το 25% των χρημάτων αυτών, να αγοράσουν δεκαετή ελληνικά ομόλογα! Διότι, ο κίνδυνος είναι να σου "πέσει" μια μικρή τράπεζα και να αρχίσει το ντόμινο... Επιτέλους συνειδητοποιήστε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: