Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Ψεύτης ο Λοβέρδος, για μια ακόμη φορά, δεν δίνει τα δεδουλευμένα στους γιατρούς

Στη Βουλή ο Λοβέρδος είχε υποσχεθεί ότι θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 2 ετών!!! στου γιατρούς του Δημοσίου.
Ακόμα χρωστάει κι ας πέρασαν οι προθεσμίες που ο ίδιος, για μια ακόμα φορά, έθεσε. Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Και οι γιατροί έχουν οικογένειες και σπίτια κύριε Λοβέρδε. Τους χρωστάς τα δεδουλευμένα 20 μηνών. Ο δικός σου όμως παχυλός μισθός καταβάλλεται πάντα στην ώρα του.
Πρώτα να εξοφλήσεις και μετά να κάνεις τον Υπουργό. Αλλιώς παραιτήσου, αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Έχεις υποσχεθεί τόσες φορές και άλλες τόσες δεν έχεις τηρήσει τις υποσχέσεις σου. Είσαι ψεύτης, γιατί ξέρεις ότι αυτά που λες δεν θα γίνουν και γιατί αυτά που λες δεν ισχύουν.
Για του λόγου το αληθές, από τα Πρακτικά της Βουλής, οι τελευταίες ψευτιές σου:
"Δεν υπάρχει –το λέω και το υπογραμμίζω- γιατρός στον οποίο να μην έχει καταβληθεί ένα κομμάτι των οφειλομένων από την πλευρά του Δημοσίου και μέχρι το τέλος της παρούσας φάσης, μέχρι το τέλος Ιουνίου, κύριε Πρόεδρε, θα έχουν πληρωθεί οι γιατροί στο μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του Δημοσίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο δίμηνο του 2011.
Για τα δε υπόλοιπα χρωστούμενα που αφορούν ένα διάστημα του 2010 έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στους επόμενους μήνες να πάρουμε αυτά τα χρήματα, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο να μην τους οφείλουμε ούτε ένα μα ούτε ένα ευρώ.
Κύριε Πρόεδρε, επαναλαμβάνω σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΟΠΑΔ ήδη καταβάλλονται 197 εκατομμύρια ευρώ οφειλές του παρελθόντος χρόνου. Σ’ αυτές τις οφειλές συμπεριλαμβάνονται και οι δύο πρώτοι μήνες του 2011"
Παρεπιπτόντως κατά τη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών στα νοσοκομεία.
Η θέση του υπουργού Υγείας ήταν:
"Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς των νοσοκομείων, δεν υπάρχει καθυστέρηση για την καταβολή –καμία μάλιστα- των τακτικών τους εφημεριών. Υπάρχει το πρόβλημα με τις πρόσθετες εφημερίες, που κι αυτό θα εξαλειφθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή τον Ιούνιο και μέσα στο καλοκαίρι".
Και όσο για τα 197 εκ.ευρώ, κύριε Λοβέρδε, το ξέρεις (γι' αυτό είσαι ψεύτης) ότι με δική σου απόφαση δόθηκαν κατά προτεραιότητα στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Το μάθαμε πιά ότι θέλεις πάση θυσία (ή μήπως να πω "πάση Θεού", που είχε πει και ο Γιώργος Παπανδρέου) να προωθήσεις τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, στηρίζοντάς τους.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: