Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΑΠ κλείνει σχολές!

Την ώρα που στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και οι ανεξάρτητοι φοιτητές συνασπίζονται για να ανοίξει η Σχολή τους, στους Ναυπηγούς και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών η ΔΑΠ αρνείται να πράξει αναλόγως, για να σταματήσουν οι καταλήψεις και σε αυτές τις σχολές.
Συγκεκριμένα, στους Ναυπηγούς Μηχανικούς η ΔΑΠ κατέβηκε με ολόκληρα... 17 άτομα, στη σημερινή ΓΣ, με την αιτιολογία ότι τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΠ ήταν... κουρασμένα!..
Το αποτέλεσμα ήταν τα ΕΑΑΚ να κερδίσουν τη ΓΣ με 55 ψήφους και έτσι η κατάληψη να αρχίσει πάλι στη Σχολή των Ναυπηγών.


Στη ΣΕΜΦΕ, από την άλλη μεριά, ενώ η ΚΝΕ έχει αλλάξει στάση απέναντι στις καταλήψεις και τώρα υποστηρίζει «Ανοιχτή Σχολή», η ΔΑΠ, που θέλει και εκείνη ανοιχτή σχολή, αρνείται να συνεργαστεί με τη Νεολαία των κομμουνιστών και τους ανεξάρτητους, με την αιτιολόγια ότι... κάτι δεν της αρέσει στο πλαίσιο της ΚΝΕ!! Η ΚΝΕ, η ΔΑΠ και οι ανεξάρτητοι παίρνουν συνολικά 130 ψήφους, περισσότερους δηλαδή από τα ΕΑΑΚ, που παίρνουν 110. Η ΚΝΕ και οι ανεξάρτητοι μόνοι τους, όμως, παίρνουν 100 ψήφους και έτσι δεν μπορούν να κερδίσουν τα ΕΑΑΚ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάληψη στη ΣΕΜΦΕ να συνεχίζεται για 5η (!!) εβδομάδα.


Με αυτές τις ενέργειες της ΔΑΠ, μέσα στο ΕΜΠ, θα αναρωτηθεί κάνεις: μα είναι αυτή στάση «υπεύθυνης και πρωτοπόρας» δύναμης, της οποίας ο εκπρόσωπος διατυμπανίζει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι «η ΔΑΠ θέλει ανοιχτές σχολές και τις ανοίγει»; Μάλλον μας κοροϊδεύει η ΔΑΠ...


ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: